Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Punce moje!

Punce moje!

Najprej en velik pozdrav vsem skupaj!

Danes se vam prvic javljam, berem pa vas tudi jaz dokaj redno. V bistvu sem stara 20 let in se ne razmisljam o otrocih. Vendar pa , ko vas berem, vcasih kar zajokam, ker mi je full hudo za vas. In zdaj, ko to vse berem, sem prestrasena, da tudi jaz ne bom mogla imeti otrok. Bila sem pri ginekologinji, me je pregledala, rekla, da imam maternico normalno razvito, o jajcnikih ni rekla nic, vzela mi je bris (bila sem prvic), to pa je bilo tudi vse. Ni pa me pregledala z UZ, ker imam paranojo, da imam neprehodne jajcvode (ima jih namrec moja prijateljica in jaz vidim strahove, kjer jih (upam) ni. Pri menstruacijah me nic ne boli. Zanima me zakaj me ni obvestila o izvidih brisa? Ali poklicejo oz.obvestijo samo v primeru, ce je kaj narobe? Ko pa sem bila drugic pri njej in sem jo vprasala, ali je z mano vse v redu, je pogledala kartoteko in rekla, da je vse kul. Ampak obcutek sem imela, da mi kaj prikriva. Ali se to lahko zgodi?
Vem, da si boste mislile, da sem hipohonder, ampak me je malo strah.

Vsaki naj se cimprej izpolnijo zelje, ker potem ne bom vec jokala, ampak bom za vsako od vas full vesela in nasmejana. Ne izgubite upanja, ker vem, da si vsaka od vas zasluzi bejbija in vem, da boste super mamice.
Vem, da ga boste imele (otrocka namrec), cutim to!!!!!

Lep pozdrav, Capri

Se ti kar pridružujem. Tudi sama se ves čas sprašujem – ali bo ko bom hotela, ali ne bo. Predvsem zato, ker sem bila v mladosti operirana na jajcevodu in že to dejstvo zmanjšuje možnost. Če ti je zdravnica rekla, da je vse vredu, potem tudi po vsej verjetnosti je. Pri brisu pa tudi meni dohtar reče samo, da je vse vredu – in to je to.
Mene bolj skrbi to, ali KT res nič ne vplivajo na plodnost. Sama sem jih začela jemati pred kratkim in mi skrbi dobesedno kradejo spanec, ker se nonstop sprašujem, če počnem kaj nevarnega za svoje telo. Poleg tega imam še ves čas rjav izcedek, za katerega moj gin. sicer pravi, da je normalen na začetku jemanja tabletk, vendar…
Z partnerjem si želiva otroka, vendar sva trenutno v taki situaciji (kariera), da ga ne moreva še imeti. Bog daj, da bo na koncu vse vredu!

lp

Punci! Hvala za vajine želje.

Za Capri: glede vprašanja izvidov brisa. Če imaš ginek. na ginekološki kliniki v Lj., potem ti sporočijo domov le v primeru, da kaj ni v redu. Če pa ne dobiš domov nobenega obvestila pomeni, da je vse v redu. Ne vem pa, kako delajo drugi ginekologi. Meni se to ne zdi v redu, ker pošljejo z navadno pošto, ta pa se lahko kaj hitro izgubi. No, jaz lani po treh mesecih (kot so mi rekli da je rok v poletnih mesecih) niso nič sporočili.

Upam, da se vama bo želja hitro izpolnila, ko si bosta to tudi zaželeli.

Za Capri: prehodnost jajcevodov G ne more ugotoviti z UZ, temveč šele s HSG ali laparoskopijo. To pa ti opravijo, po napotnici tvojega G seveda, šele, ko po enem letu nezaščitenih in rednih spolnih odnosov ne zanosiš. Pred tem pa partnerju pregledajo seme; vsi nadaljni postopki pri ženski so namreč bolj komplicirani in dražji, pa tudi v določeni meri nevarni.

LP, Andreja

Mislim, da je po vseh ginekoloških klinikah oz. ordinacijah tako, da te obvestijo le v primeru, če je kaj narobe z brisom. Sicer pa to velja tudi za ostale preglede, ne samo ginekološke.
Upam, da bo čim manj takšne pošte pri vseh nas.

Miranda in ostale, ki vas je neprijetno presenetila M: čim manj na internetu viset pa čim več skakat. :))) (Tale izraz “skakanje” je tako simpatičen in posrečen, da sem se naglas smejala, ko sem ga prvič slišala tule na forumu.) Zgleda, da je poletje res tak čas, ko vsi veselo delajo otročke, zato pa je potem na pomlad prava poplava malih ribic, ovnov in bikcev. Čim več uspeha vsem!
Se še tipkamo! LP

Capri!

Čim manj visi na forumu neplodnost in čim bolj uživaj življenje! Ne obremenjuj se z ginekološkimi zadevami! Tako človek samo išče težave!

Uživaj mladost in norost !!!!!!!!! Zajami življneje, ki se ti ponuja s polno žlico! Zabavaj se, žuriraj, spoznavaj prijatelje in se imej lepo. Ko pa boš prepričana, da je čas za otročke, potem pa GASA!

Veliko uspeha ti želim!

Taja

Punce, jaz vas imam full rada, full ste mi v redu!!!!

LP, Capri

New Report

Close