punce, kdaj ste povedale v službi da ste noseče?
Noseča sem pribljižno 7 tednov, prvi pregled imam čez 2 dni, razen domačih in nekaj prijateljev ne ve za mojo nosečnost še nihče. Rada bi dala skozi prvi pregled pri ginekologinji in potem počasi povedala novico.
Glede na to, da bruham vsak dan in da mi je neznansko slabo, pa tudi nevzdržna sem ne trenutke, bo kmalu treba povedati! 🙂
Zanima me, kdaj ste povedale v službi, konkretno delodajalcu, ne sodelavcem.
lp
ella
Živ,
prvič sem povedala v 18 tednu, drugič v 17 tednu. Pa se mi je zdelo še prezgodaj. Res pa sem prvič delala skoraj do poroda, zdaj pa nameravam ravno tako, čeprav imam stalnega šikaniranja in nenehnega zbadanja že več kot dovolj.
V naši službi pač ni zaželeno, da je ženska noseča oz. si privošči imet otroke. Pomembno je le delo in izključno samo delo. Zato me pa tudi tako grdo gledajo, ker sem že drugič noseča, da ne govorim, da je šefica rekla, da mi ne more zagotovit, da me bo služba po porodniški še čakala.
O reakciji, ko sem povedala: ta prvič je zavila z očmi in rekla, ja se je zalomilo, kaj? (Pa sem se zdravila zaradi neplodnosti). Ta drugič pa: kaj misliš, a je že prepozno za splav.
Ja, hudo navdušenje, ni kaj.
LP;
Pija.
Po nuhalni svetlini. Nekako takrat greš mimo tistega rizičnega obdobja, ko gre lahko marsikaj narobe in ravno lepo pravi čas za povedat v službi. Seveda … razen če nimaš kakega fizičnega dela in bi to lahko vplivalo na potek nosečnosti. Potem se pove prej.
Jaz bom tudi sedaj v drugo povedala šele po nuhalni, čeprav se tokrat že na daleč vidi koliko je ura. :))))))))) Me čudi da mi ni še nobeden nič rekel. :)))))))
Jaz sem povedala prejšnji teden (se pravi v 12. tednu), ko sem šla zaradi izredno slabega počutja na bolniško. Sicer sem pa mislila povedati nekje po NS, ko bi bilo obdobje največjega tveganja za splav že mimo.
Malo preceni, da se ne boš prenaglila, če imaš pa v službi hude težave, pa povej, da bodo bolj razumevajoči. Meni je bilo obupno slabo, vrtelo se mi je, skup sem parkrat padla, pa vseeno nihče ni posumil.
Jaz sem kak teden po prvem pregledu (v 10 t).
Najprej sem povedala direktorju pol pa še vsem ostalim.
Povedat sem pa hotla čim prej, ker me je zanimalo kak bo s službo v naprej(ker se mi drugače decembra izteče pogodba). Poudarila sem, da se mi zdi prav, da mu čim prej povem (ker mora on najdit nadomestilo).
No se je obrestovalo – podaljšal mi je pogodbo in obljubil višjo plačo.
Jaz sem najprej povedala v 12. tednu. Prej nisem povedala, ker sem želela, da gre mimo tisto rizično obdobje. Se mi je pa zdelo prav, da povem, ker smo razporejali delovne obveznosti za naslednje šolsko leto. Ker imam kar nekaj “šefov”, sem pač vsakemu posebej, ko sem ocenila, da bo najbolj ustrezen čas. Potem se pa itak razve še naokoli.
jaz sem prvič povedala pred amniocentezo (ker sem odšla za nekaj časa na bolniško), zdaj drugič sem tudi hotela počakat en čas, 3 mesece, ampak me je, ko sem bila noseča, šef poklical na razgovor in me seznanil, da me ima namen imenovati v neko delovno skupino, kjer bi eno leto veliko potovala v tujino. no, pa sem mu povedala…
Prvič sem povedala, ko sem bila noseča 5t in nekaj dni, ker sem zaradi krvavitev pristala na bolniški. Diagnoza je bila grozeči splav, do katerega je pozneje tudi prišlo.
Ko sem zanosila drugič, sem en dan imela bolniško, ker sem šla na krvni test h G in naslednji dan me je šefica vprašala, kaj mi je, pa sem ji povedala. Je rekla, da me je videla in se mi zahvalila, ker sem tako zgodaj povedala. Noseča pa sem bila tisti dan ravno 4t. Imam pa kljub vsemu občutek, da niso preveč zadovoljni s tem, da sem noseča in mi malo nagajajo, a se ne sekiram več dosti, ker grem kmalu na porodniško.
Jst sem v službi povedala takoj (v prvi nosečnosti), ker imam delo v izmenah (nočne , pa celodnevne ) in tudi fizično-dvigovanje.
Drugače bi pa tudi počakala vsaj prve tri mesece, ali bi povedela po opravljeni NS.
Kadar bom v drugo noseča, bom tudi takoj povedala, zaradi narave dela.
lp,Kristi*