Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Punce, kako je na Pašmanu?

Punce, kako je na Pašmanu?

Razmišljali smo, da bi se letos odpravili v Dalmacijo in ponuja se nam Pašman – (novi) Ždrjelac…

Zato vas lepo prosim za kakršnokoli informacijo – kakšne so plaže, okolje, klima, morje, otok sam, je primerno za otročke?

Ker gremo prvič dlje od Istre, me je strah, da bi se takoj nasankali…
Lep pozdravček,
Z.

Lep pozdrav!

Mogoče,boš kaj tukaj izvedela!

lepo se imej

l.p.Ninjetka ***************** Kdor ima dobro srce, ta ne potrebuje lepega obraza

Mi smo bili lani na Pašmanu in sicer v Tkonu. Imeli smo super apartma, direktno ob prijetni plaži z malo naravne sence, z majhnimi kamenčki, voda ok…..

Je pa sam otok precej miren, ni raznih promenad, štantov, živžava, ampak je bolj mirno, primerno za družine.

Mesteca Ždrjelac pa žal ne poznam!

Pašman je z mostom povezan z otokom Ugljan, kjer sta bolj znana kraja Preko in Kukljica. Mi smo se zvečer 2 x odpeljali tja, malo na štante, na špancir po promenadi. Tam je tudi več restavracij, živa glasba ipd.

Šli smo tudi na drugo stran otoka (cesta je “bog pomagaj”), kjer je čudovit razgled na Kornate. En dan smo najeli čoln in šli malo okoli otoka, in našli nekaj prijetnih zalivčkov (malo nasmetenih, ampak to je itak na vseh hr otokih)…

Je pa veliko odvisno od tega, kakšno namestitev in storitev imate. Če ste v apartmaju, se pozanimajte za kakšno bližnjo trgovino, upam pa, da ste blizu morja.

Lepo se imejte in uživajte vsaj 1x na bolj osamljenem delu, kot je Istra!
Lp

Ninjetka, hvala ti še enkrat (že parkrat si mi pomagala)…

stran sem že pregledala, zanimajo pa me še vaši vtisi.. saj veš – nekaj so slikce, nekaj pa resničnost 😉

jaz Pašman poznam zelo dobro in ti povem, da je pač otok, na katerem nekateri domačini ne dajo veliko na turizem, spet drugi zelo veliko…Ždrelac je zadnji kraj preden prečkate most, ki povezuje Ugljan in Pašman, tako da imate tudi blizu do Kukljice, kjer je malo bolj pestro ob večerih…Sam ždrelac je prijetno mestece, predlani je imel tam Petar Grašo tudi koncert:))

drugače pa ti priporočam plažo v mestu Mrljane, ki je v zalivčku, vedno toplo morje in mivka v vodi, idealno za otročke…

nikakor pa ne pričakuj Istre, če si je navajena…

če greš na morje zaradi otrok je odločitev pravilna, če bi pa radi še starši imeli kaj od tega, pa…izbira je vaša!

o vasi Mrljane pa tukaj:

lp

Mandarina, hvala tudi tebi. Kraj Ždrelac (ne vem od kje se mi je vzel tisti J :)) je baje takoj pod mostom, o katerem pišeš, če sem prav razumela.

V bistvu nas tja vleče cena, ki je precej ugodna napram drugim ponudbam (35,- € za 4 osebe/dan za apartma). Sicer bomo ravno na knap prišli skozi, a kaj č’mo – take so cene.

V primeru, da nam plaža ne bo ravno po godu, se bomo vozili okoli – v Dobropoljanah (baje 15 minut vožnje) je kar lepo, kajne?

Hvala za vaše vtise, lepe želje in ideje!

Rada pomagam!

l.p.Ninjetka ***************** Kdor ima dobro srce, ta ne potrebuje lepega obraza

Deja, v bistvu, če kaj ne maram, so to skale ob in v morju… zakaj? hecno, vendar me prime občutek tesnobe, malega nelagodnega strahu 🙂
In zakaj gremo v Dalmacijo? Ker smo se malo naveličali Istre, veliko slovenskega morja in ker vsi tako opevajo dalmatinsko obalo 🙂

Jasno, če bi šli za mamicne učke in z dobrimi denarnimi zmožnostmi, bi šli gotovo na peščeno plažo :))))))))))))))))) Pa o tem mami samo sanja hehe

Hvala za nasvet o naselju Mrljane. Imam občutek, da se bomo napokali v avto in krožili 🙂

Še na hitro jaz pristavim svoj loček saj :Pašman v torek prihajamo.In sicer hodimo v kraj Neviđane stanujemo v hiši,ki je nasliki 8 in kopat se hodim na plažo,ki je na sliki 11.Nam je všeč,ker je mir,tišina,prijetni ljudje.Če si zaželimo kaj več ,se zapeljemo do Tkona ali v Kukljico

Tudi mi gremo avgusta na Pašman samo ne vem še točno v kateri kraj.Baje je bolj mirno in idealno za družine.Kdaj pa greste?

Pozdravljene!

Jaz sem se pred enim tednom vrnila s Pašmana. Bili smo v Dobropoljani in nam je zelo všeč, ker je apartma blizu morja, v morju mivka, plaža delno betonirana, delno kamenčki. Otroci se lepo igrajo in nimaš nobene skrbi, da bi komu hodili po brisačah ali da bi kam odšli. Je mirno, v vasi je trgovinica in gostilna.
Bili smo pa tudi na drugi stani otoka, kjer je lep pogled na Kornate. Šli smo pogledati eno hiško, ki je namenjena Robinzonskemu turizmu in je zelo lepo. Tam se resnično odpočiješ, samo najbolje je da imaš čoln, da greš lahko v trgovino. Ker se z avtom ne da do hiše.
Če vam ni do tega, da bi hodili po lokalih in si želite mir, mislim da je ta otok idealen.

New Report

Close