Najdi forum

Punca odšla nazaj k bivšemu

Pozdravljeni.

naj napišem mojo zgodbo.

Pred približno pol leta sem spoznal punco. Ta punca je bila takrat še v vezi, vendar takoj ko sva se spoznala je zaključila njeno zvezo. V zvezi je bila 6 let, od tega 5 let zaporedoma, potem leto dni premora in potem še 1 leto. Od njene bivše veze mi ni nikoli govorila, povedala mi je le, da je veliko hudega pretrpela.

Jaz sem svojo resno zvezo končal dve leti nazaj. V tem obdobju nisem bil v resni zvezi.

Začela sva hoditi ven, bilo je lepo, zaupala sva si in kasneje postala tudi par. Odšla sva tudi za par dni na morje, kjer sva se imela fantastično. Začela mi je govoriti da me ima neskončno rada, da sem se že zapisal v njeno srce, da ne more preživeti dneva brez mene…
Ko sva prišla iz morja, je hotela pogovor z mano. Želela je, da prekineva našo zvezo, ker ji je preveč lepo in se boji, da bi bila na koncu spet razočarana.

Po enem tednu, mi je začela spet pisat sms-je. Prosila me je še za eno možnost in jo tudi dobila. Spet je začela govoriti, kako me ima rada, da me ne spusti več…itd….
Potem je minil en mesec, vse lepo in prav, na kar dobim njen sms. »Oprosti, vendar je konec«.

Odpisal sem ji, če se lahko dobiva in pogovoriva vendar se od takrat ni več javila na telefon in ne na noben sms.

Punca je sicer 3 leta starejša od mene. Njen bivši pa je še 3 leta starejši od nje.

Danes sem izvedel, da se je vrnila nazaj h bivšemu.

Priznat moram, da sem jo v teh par mescih resnično vzljubil, kot še nobeno do sedaj.

Zanima me, če ima kdo od vas podobno zgodbo…

Zgodb koliko hočeš in tudi nasvetov, da posegati v neko zvezo ni najbolje, ker se stvari zlahka obrnejo.. Če še nisi razumel kaj pomeni prevara zaupanja.. Punci si bil odskočna deska da je prekinila odnos z bivšim, sedaj pa je mogoče uvidela da je naredila napako, da ji je z njim bolje.. Šmorn na šmorn in na koncu iz tega tako ne nastane nič dobrega..

pravzaprav imaš izjemno srečo, da je šla punca nazaj k bivšemu. Ženske, ki skačejo iz ene zvez v drugo, obnavljajo ne preveč dobre zveze, imajo precej razmetano podstrešje in z njo te ne bi čakalo nič kaj lepega. Bodi vesel, da je šla k bivšemu, za naprej pa si najdi kakšno nezasedeno in bolj stabilno.

Nekdo ki te ima rad pa je vse super v vezi pa ti potem reče “da ji je preveč lepo in se boji, da bi bila na koncu spet razočarana” je eno navadno nakladanje…jaz osebno mislim da je v ozadju nekaj kar ti neveš skoraj 100% sem, da nekaj mora biti ker vsak normalen človek bi v taki zvezi užival…na tvojem mestu bi pa jaz bil vsel da te je pustila dau si ji dve možnosti obe je ponucala pa še preko sms ti je dala konec…če te je mela vsaj malo rada bi ti to v oči povedala…je pa očitno, da ji niti nisi tolko pomenil ker ti je dala konec z sms-om…moj nasvet je da jo pozabiš vem da bo težko ampak boš že preživel…poišči si tako katera te bo malo bolj spoštovala in imela rada kot pa ta tvoja zdajšna oz zdaj bivša.

Že to, da se ti ne javi na telefon pove vse. Tu več ne rabiš naših nasvetov, ampak jo pozabi, bolje zate. Očitno svojega bivšega ni prebolela. Na žalost nekaterim ženskam ustrezajo travmatične veze (praviš, da je veliko pretrpela) in ne znajo ceniti tega, da se nekdo trudi zanje in jih ima rad. Vprašaj se, če bi ti rad, da hodi od enega do drugega. Predstavljaj si, da bi ona zanosila, bi bil povsem siguren, čigav je otrok (ob predpostavki, da je bila morda z obema intimna)? Strinjam se s tistim, kar je napisal “Realnost”. Po tistem, kar si napisal, ta punca zna odlično z besedami – leporeči, ampak njene besede niso iskrene.

Nihče ne prekine zveze, ker mu je preveč lepo. Ali ti tukaj nekaj nakladaš ali je ona tebi nekaj naložila. Nekaj je moralo bit narobe med vama, da je spoznala, da to ni to in posledično hotela it nazaj k bivšemu. Dolgoletne zveze je težko prekinit. Ni to skakanje iz ene zveze v drugo, ker toliko različnih zvez vseeno ni imela. Če bi skakala iz ene zveze v drugo, bi bilo lažje in bi bila brez težav z novim fantom. Če je bila pred tem toliko let z nekom v zvezi, to pomeni, da ne skače naokoli, da si želi trdne, stabilne in zanesljive zveze. Tega pa verjetno pri novem ni našla, ni začutila, da je to človek, s katerim lahko na dolgi rok ustvari neko kvalitetno zvezo. Oziroma boljšo kot je bila tista iz katere je želela pobegniti.
Bi bilo pa dobro, da se moški, ki se ukvarjajo s puncami, ki imajo za sabo razmeorma sveža dolga razmerja, malce bolje zavedajo s čim imajo pri tem opravka. Da premorejo malo več empatije in poskušajo razumet takšnega človeka. Pol leta, eno leto premora po dolgoletni zvezi ni isto kot isti premor po nekajmesečni zvezi. To je menda jasno vsakemu človeku. Ko vstopaš v življenje takšnega človeka, ki ima za sabo dolgoletno razmerje, po možnosti še nesrečno, je to velika odgovornost. Zavedat se moraš, da takšan ženska od tebe pričakuje večinoma resno, dolgotrajno zvezo, za nameček pa še boljšo od prejšnje, ki verjetno niti ni mogla bit tako slaba, če je trajala tako dolgo. Potrebnega je veliko razumevanja in veliko naklonjenosti tej osebi, da skupaj z njo zmoreš narediti nov korak v življenju. Če nekdo pretekega razmerja še ni dokončno prebolel, je potrebno pri tem veliko potrpljenja s strani novega partnerja. Predvsem pa se morata o teh njenih težavah pogovarjat. Mora začutit, da je spoznala človeka, ki ji je pripravljen stat ob strani in jo razumet. Mora začutit, da je boljši od bivšega. Tako na žalost je in nič drugače. Kdor temu ni kos in ne zmore toliko razdajanja, naj takšne ženske rajši pusti na miru, da se same prebijejo skozi svojo fazo iskanja in prebolevanja dolgletnega razmerja. Seveda pa moški tega ne naredijo. Super jim je, ko naletijo na žensko, ki je v neke vrste emocionalni krizi. Hitro se odziva na njihovo naklonjenost, ko pa se ustraši novega razmerja, pa so oni prvi, ki stisnejo rep med noge in jo kar lepo pustijo, da gre. Ker z ženskami z “nepospravljenim podstrešjem” se nočejo ukvarjat. Izkoristit njihov trenutek slabosti, jim pa seveda ni bil nikoli problem.

Pišeš kot da bi novi partner moral bit najmanj heroj, ne pa samo nov človek. Če ni prebolela prejšnje veze, nima kej hodit v rebound veze! Toliko o odgovornosti in far playu. Se mi pa zdi da se bo avtor naučil, da beseda ni konj, upajmo da se bo naučil in kaj pozitivnega iz tega spoznal.

Cilka, novi partner ne rabi bit heroj, je pa dobro če je realen, pa če ima malo razjasnjene pojme o tem kako se prebolevajo določene zveze.Če se on dve leti ni spuščal v novo razmerje,bi mu že zdrava pamet lahko dla vedet, da se tudi ona ne bo mogla kar takoj. Zakaj bi bilo z njo drugače? Pa saj je napisal, da je bila v zvezi, ko sta se spoznala. In to v šestletni zvezi. Vsak normalen človek ve, da nobena ne bo nekoga, s katerim je tako dolgo, kar izbrisala iz svojega življenja samo zato, če jo bo nekdo drug parkrat dol dal. Vsakemu idiotu je jasno, da bivšega še ni prebolela! Noben človek tega ne more naredit čez noč. Če ga je hotela izkoristit za “rebound zvezo”, ok, zakaj pa ne. Saj bi ta tip glede na okoliščine lahko pomislil tudi na to. Je pa običajno tako, da se rebound zveze ne zgodijo načrtno. Nihče ne načrtuje takšnih zvez. Zgodijo se ravno zaradi tistega, kar sem prej napisal. In zdaj naj se mi on smili ali kaj? Če prej ni razmišljal o posledicah, naj tudi zdaj ne tarna, da je nazaj k bivšemu. Če se mu je tako mudilo jo pof… jo je moral vsaj dobro, da ne bi nikoli več pomislila na bivšega. 🙂
Zdaj njo prikazovat kot nekoga, ki je naredil ne vem kaj, mi je pa malo mimo. Za seks sta vedno potrebna dva.In vsak ima pravico ne nadaljevat neke zveze, če mu ni do tega. Pa vseeno h komu se vrne ali h komu gre. Meni je to zelo pričakovan izid vsega skupaj. Ne vem zakaj takšno zgražanje. Sploh pa se v doletnih zvezah zgodi marsikaj, tudi takšne stvari, in vsak se odloči sam kaj bo naredil s svojim življenjem, ali bo šel nazaj ali naprej. Z nekega zornega kota bi lahko stvar interpretirali tudi tako, da ji je s tem, ko se ni mogel malo vzdržat, uničil priložnost, da odide iz nezdravega razmerja. Ona mu tega ni očitala, me pa ne bi čudilo, če bi mu. Pač zasral je in zdaj naj se s tem sprijazni. Verjetno bo ta punca čez čas, ko bo končno zbrala dovolj poguma, zares končala to bedno razmerje. Vprašanje pa kdaj in če bo to zmogla sama, brez pomoči prijateljev ali kakšnih strokovnjakov. Poznam podobne primere in vem o čem govorim. To niso enostavne stvari. In včasih je res pametneje, da takšne ženske moški pustijo na miru kot pa da jih še bolj potisnejo v brezizhodno situacijo.

me pa res zanima, če bi bila tako prizanesljiva do njega, če bi bila situacija obrnjena :-))))

Ja dejstvo je, da tudi veliko moških brez pravega razloga ali s čudnimi pojasnili nenadoma odide iz zveze. Takšnih situacij je ogromno. In niso dosti drugačne od zgoraj napisane situacije, ko je punca odšla. Je bila vsaj toliko fer, da ni nadaljevale zveze v kateri ni videla v prihodnosti. Če bo ta fant sitnaril, se lahko spet vrne, pa spet odide itd. Boljše, da jo pusti pri miru, da sama ugotovi, kaj hoče in ne pritiska nanjo. Ali partnerji odidejo k bivši ali novi pa je za tistega “zavrženega” partnerja v bistvu čisto vseeno. Morda je še nekoliko lažje razumet, če odide k bivši ali bivšemu, ker ti je vsaj jasno, da so tukaj že od prej obstajala neka čustva. Če pa kar čez noč odide k novi ali novemu,se pa začneš resno spraševat kaj je tistih nekaj skupnih mesecev sploh pomenilo. Seks počitnice?

Glede rebound zvez pa v mnogih primerih pride do njih samo zaradi pritiskov in neučakanosti novega partnerja na osebo, ki je šele pred kratkim prekinila neko razmerje. Še posebej moški hočejo čim hitreje izkoristit moment, ko je ženska sama in na voljo, brez da bi jo oblegalo sto drugih samcev. Če je še malo žalostna, še toliko boljše. Če ti punca na rami joka, jo še lažje osvojiiš. Večina razmišlja samo s ta spodnjo kako jo čim prej dol dat, ne mislijo pa na posledice na takšen način začete zveze. Potem ko se čez par mesecev pojavijo problemi, ki se običajno nanašajo na prejšnjo zvezo, pa jo takoj razglasijo za zmešano, neresno, za osebo z nepospravljenim podstrešjem. Vsak, ki si na takšen način pridobi žensko, ne bi smel od nje pričakovat kaj več kot seks, ki ji služi za prebolevanje. Če se iz tega razvije kaj več, pa toliko bolje.

imam problem. po 6 mesecih mi je punca dala konec. zakaj? Ker neve kje se nahaja, ter je v prejšnji zvezi , koje bila ji je po 6 mesecih se začelo antat po bivšem. Se daj je to prišlo do mene in je rekla, da je konec. kaj naj storim?

vsi komentarji dobrodošli

Poišči novo punco.

New Report

Close