Najdi forum

Ženska ima povsem prav, jaz bi te že zdavnej pustila. O moj Bog, za likanje si plačaj čistilko, saj ni ona tvoja čistilka ali mama. Taki moški ste povsem nedorasle nesamostojne osebe, zato tudi ostakate blizu mamam. Taka ženska, ki skrbi zase, hodi v službo in še doma pomaga pri košnji, je daleč predobra zate. Upam da bo to pravi čas uvidela. Te mora imeti res rada. In res, zakaj bi mogel imeti gate zlikane? Ker si navajen od mame? Včasih se je treba tudi prilagoditi. Tak da če dvomiš, jo pusti, ji boš narefil veliko uslugo. Ti si pa najdi rno, ki itak nebo hodila v službo, si bo redno lakirala nohte in ti zlikala gate, če rabiš tako. Ojoj, kaj vse od moških otrok lazi po svetu…

Pusti jo naj si med tremi milijardami moških najde nekoga ki ni egoist. Če pri teh letih težiš z likanjem gat, kako ji boš šele težil ko bodo otroci in ko boš star 50 +. Ko bo rodila prvega otroka ji bo itak počil film in te bo pustila. Takrat marsikatera spregleda. Prihrani njej in otroku muke ločitve in jo pusti že sedaj.

grozno upam da te stera in si najde enega ko je BO vreden…
Ti si pa mamin sinček, scartlan, razvajen, psihopatski manipulator…boga zemla ka vse mora nosit!!!

Tole je verjeto fora. Če je to res tip napisal, pol ne vem.
Če pa ni fora, potem mi je pa žal zate in groza, da je taka miselnost še pri kakšnem fantu. Grozljivo. Pa saj nisi niti sam kriv, to je žalostno, da morata tvoja mama in sestra tko živet svoje življenje – v prepričanju, da je treba služit moškemu. ojoj.
Daj, preberi kakšno knjigo, izobrazi se malo, da boš znal živet v 2020. srečno.

Njene naloge:
– hodit v službo
– pomagat očetu na kmetiji
– kuhat
– pospravljat
– prat + obešat

Tvoje:
– hodit v službo
– občasno pripraviti zanjo kak obrok

Je to ta enakost spolov???

Zanimiva tema pogovora. Priporocam, da si tudi ti sam ponudis kdaj in odides k njenim na kmetijo pomagat. Svet zrak bistri um in duha.

Hvala bogu da imam jaz taksnega fanta, ki mu ni muka kdaj postoriti kaksnega hisnega opravila ter hodi z mano domov pomagati pri kmeckih opravilih.

Kaj si še otrok, da morejo drugi skrbeti zate? Nauči se kaj delat, pa si zlikaj sam. Saj ni tvoja gospodinja. Drugače si pa najemi služkinjo. Ampak za zvezo absolutno nisi. Upam, da si bo našla koga bolj zrelega.

Model pa da mam jst takega deca k ti bi se odselila u roku enga tedna..
Glede likanha spodnjic: likajo se zato da se razkuzjo.. razkuzjo se pa tudi ce jih peres usaj na 60 tko d ni potrebe po likanju razn ce jih res peres na 30 stopinj..
Glede ostalih oblek: ja ce jih lepo obesis jih res ne rabs likat…
Srajce pa pravis da ti zlika takp da ni problema..
Pa ce oba delata si razdelita tudi gospodinjska opravila.. najbols da zenska dela 8 ur sihta pa pol se doma 8 ur za tvojo rit skrbi.. za vikende pa doma pomaga.. pa luba dusa no ce bi jo meu res rad bi ji pomagou in jo poslusou..

Speglaj si kurčove gate pa ne jamraj kot mali otrok. Če toliko pomaga doma pač si to sprejel,oziroma jo rabijo doma,tako so navajeni. Če ti ne paše,da ti ne lika gat pa pojdi nazaj domov k sestri in mamici,saj nisi dorasel temu,da bi živel z enakovrednim partnerjem. Njej ni mus delati ničesar zate,si odrasel moški! Glede na to,da dela na kmetiji,hodi v službo in še kuha si lahko pravi srečnež,čeprav kao pospravlja bolj slabo,če to vse dela kar si napisal pa niti ne vem kje najde čas za pospravljat. Oba živita v istem stanovanju. Oba svinjata,tudi ti. Če nisi dorasel tega dojet pa takoj nazaj v mama hotel. Nisem niti nikoli slišala ,da si bi kdo peglal gate kaj se šele glede tega prepiral 😂🤦🏼‍♀️

Pozdravljen!

Z partnerjem sva v vezi 9let..pa mi na pamet ni prislo da bi mu morala zlikat spodnjice..Res se tudi jaz sprašujem, kdo si še lika spodnjice?. Dejansko tudi jaz sploh ne likam. Peglo drzala v roki enkrat :). In ja full je pridna. Taksnih žensk je malo…Poznam več primerov ko dejansko ne nardijo nič pa še sihta nimajo. In ja moj partner mi pomaga v vsemu. Glih danes mi je pobrisal prah, umil rolete roze namoco..ostalo jaz ko sem prišla iz službe. Normalno je, da si pomagaš. Ker če imata oba sluzbo je res tezko, kaj sele ko imas otroka. Naredis kompromise, ta malenkost z spodnjicam pa jo daj na stran. Vse se, da rešit..:)

Jaz v temle tvojem cepetanju vidim predvsem kronično pomanjkanje empatije. Upam, da bo to spregledala tudi tvoja punca.
Kako lahko daješ takšno prednost zlikanim gatam pred tem, da partnerka lahko pet minut zadiha in si odpočije? Kako si lahko tak egoist in jo siliš v popolnoma nepotrebna opravila, ko pa je časa že tako premalo? In da si v teh mladih letih tako tog, neprilagodljiv in siten, kdo te bo prenašal.

A veš kaj fantek. Lepo se preseli nazaj v spodnji štuk in naj ti mamica lika gate. Upam, da tvojo punco sreča pamet in te brcne iz svojega življenja.

Hočeš vedet zakaj se jezi? Menjajta vlogi za 1 dan ali pa teden. Ti naredi vse kar ona dela. Torej zajtrk, sluzba, kmetija, kosilo, spucat, pospravit, prat, likat… Takrat boš vedel zakaj ji je “glupo” likat spodnje perilo pa zakaj je jezna ko pride ob 22.00 lačna in utrujena po celodnevnem ne ravno preprostem delu v umazano, neurejeno, razmetano, skratka neurejeno stanovanje. Dandanes zgleda partnerstvo tako: oba partnerja sta zadolžena za vse. Če ona gre na kmetijo boš pač moral ti porihtat stanovanje. Konec koncev imaš to maksimum 1h dela. S fantom imama sistem sicer takšen, da kateri pride prej domov kuha, če je več časa še pospravi, počisti itd. Ta drug pa kasneje pomije posodo in jo pospravi pa še skupaj opraviva vse kar še je ostalo. Čas je da se posodobiš ker je pač 21. stoletje in najtežjo delo ki ga imaš je morda pokosit ali pa menjat žarnico.

Pri meni osebno so bile use punce presrecne ko sem jim dal moje usrane gate za oprat. Ko sem jih prosil da mi jih se zlikajo so pa kar dol padle od veselja.

čaki, kaj to je res? al je to joke? dajmo to spravit v domače besede. torej. kmečka deklina, sicer študira al kako je to sedaj, si je našla mestno srajco. ampak ta mestna srajca ni najbolj fizičen delavec. je bolj mestni človk. to je sedaj ta zgodba. likanje ja. večna dilema, večen problem, večna tezava. ona ima veliko tezje. ti pričakuješ, da bi ona morala neki delat, da bi ti bil srečen. da je ona srečna, moras ti samo nehat tezit in ne mislit na zliakne stvari. kdo mora sedaj več delat? ona bi naj res neki fizicno delala, kar ni fajn, ti pa samo v glavi odmislit?? ojojoj. ok ti dma še en primer. punca nikoli ne more tako dobro kuhat kot mamica, edino če je kuharca al pa res zna full dobro, ker si navajen na neko kuhanje 30 let. 30 let človek!!!! plus mama je starejša ze dalj časa kuha. nobena punca razen nastete, tudi ce bolje kuha, ti ne bo isto kot mamica. ze razumeš!!! treba si bo malo rokice umazat fantič.

Resno ob službi, kuhanju, pospravljanju, pomoči na kmetiji, si ta tvoja punčara ne vzame časa, da bi ti zlikala štumfe in gate? Groza od babure. Čimprej prekini z njo in si najdi čistilko.

Jaz pa ne likam, razen nekaj krat na leto, če je res nujno (srajc z možem skoraj ne nosila, vsak ima mogoče 5 srajc, ampak za redke primere). Jaz perilo, ko je oprano, tako lepo obesim (isto lepo ga obesi mož, da boste vedeli), da majic in hlač ni treba likati. Imam pa tudi kvalitetno stojalo, tako z debelejšimi štangami. Da pa nekateri dan danes sploh še likajo krpe, posteljnino, da ne govorim o likanju spodnjega perila ?!?!? :)))) Na slednje nimam komentarja, morda bi se moral teleportirati 100 let nazaj, v stare čase.. 🙂

Pa ki se te najde tak človek , da bo mu ženska vse delala on pa užival . Pa takega deda bi jaz v odslovila . Mamin sinček . Pol pa naj gre k mami nazaj . Hotel mama hahaha . Ki je te vido , da bo ženska vse delala on pa nič . V slogi je moč in v slogi pomeni družina , da si drug drugemu pomagata . Pa ki si vido , da ne boš posesal , očistil stanovanja oprav zložil oblačila . Haloooooooo človek zresni se drugače pa pojdi v vojsko , da te tam malo vred spravijo pa boš vido kdo ti bo kuhal kdo ti bo prav pa kdo ti bo zlagal oblačila . Se vidi , da pokavci ne vete kaj je delo in kaj je počitek . Take vse bi trebalo malo v vojsko jih poslat , da se vsaj malo reda naučijo …

Super povedano! Se popolnoma strinjam.

Jao, jao. Ful staromoden moški, kjer bi gospodinjstvo morala opravljati zgolj ženska, ni pa staromoden dovolj, da bi se potrudil prinesti domov vsaj dva minimalca, da ona ne hodi v službo. Dajte svojim ženskam malo ovrednotiti njihovo delo, ne jim samo rečt, da jih cenite. Js da skuham vsak dan pošteno kosilo, ne te “fino na brzino” variante, mi vzame vsaj uro in pol. Kje je še brisanje prahu in tal, ukvarjanje s perilom, itd. 60 ur mesečno najmanj svojega časa investira več, to je za cca 320€ bruto dnarja, če ji ceniš gospodinjstvo minimalca. Se pravi samo z opravljanjem gospodinjstva prispevam 320€ v proračun mesečno, a hrano, ki jo pojem manj kot moški in račune in vse bi si delili na pol. Js se strinjam, da opravljam gospodinjstvo za moškega. A košta 400€ mesečno, ker za minimalca ne delam gospodinjstva niti zase, kaj šele za koga drugega. Naj mi plača ali ga pa dela sam. Kakor hoče.

New Report

Close