pulover
Po moje se ga razbarvat ne bo dalo. 🙁
Lahko pa mogoce celega pobarvas na modrega? V Prometeju npr. prodajajo barve za razlicne tipe vlaken (ne vem, ali imas bombazni pulover ali volnen), s katerimi barvas v pralnem stroju. Ful simpl stvar, barvo in fiksir iz paketa das v stroj, dodas 1 kg navadne kuhinjske soli, zraven das pulover in enkrat operes brez detergenta, potem pa se enkrat z detergentom.
Jaz sem na ta nacin ze “resevala” stare, delno obledele puloverje, pa je bil rezultat zelo v redu in nova barva zelo ziva (vzela sem podobno barvo, kot je bila originalna barva puloverja, le morda malo temnejso – na svetlejse se ne da barvati).
Vem, da obstaja detergent v obliki praška, namenjen prav za razbarvanje, tako je vsaj navedeno na embalaži. Mislim, da je K4 ali nekaj podobnega, malo poglej po policah. Sama sem ga uporabila, ko sem v stroju poleg belega perila po nesreči skuhala še nekaj modrega. Bilo je dokaj učinkovito. Če imaš pulover rada, se splača poskusiti.
Obstaja Sol za razbarvanje-K2R in resnično učinkuje. Dobiš jo v DM ali v kakšni drugi trgovini s čistili in kozmetiko. Najprej preizkusi na kakem skritem delu, ker se lahko zgodi, da popolnoma razbarva tudi osnovno barvo (meni je svetlo modro majčko razbarvalo v bež, ampak je tudi lepa, ker razbarva enakomerno)