Puljenje zoba, ki ne boli
Že 20 let hodim k isti zobozravnici in po pravici povedano nisem ravno najbolj zadovoljna z njo. Izpuljene imam že 3 šestice, sedaj pa mi želi pulit zgornjo levo osmico, ki me nič ne boli. Iz zoba mi je padla plomba in del zoba se je odlomil, tako da sedaj ne more narediti nove plombe, ker zunaj ni nič zoba. Karkoli mi napolni v zob mi izpade, tako da se notri nabira hrana. Baje imam tud vneto dlese ob zobu. Moje vprašanje je ali je smiselno puliti zob, ki me ne boli? Zaradi manjkajočih šestic so mi namreč se začeli zobi odmikati in ne želim zgledati pred 40 že vsa škrbasta in seveda, če me ne boli zakaj bi šel zob ven. Ali obstaja še kakšen drugi razlog? Rekla je, da me lahko kar naenkrat začne boleti, zakaj ga ne bi potem pulili takrat, kar je res lahko jutr ali pa čez 5 let. Zelo bi bila vesela strokovnega mnenja, saj sem naročena za soboto. Že vnaprej hvala. Lp
Pozdravljeni,
nesaniranega zoba v ustni votlini ni priporočljivo puščati, saj predstavlja vzrok za težave; bolečina, vnetje pulpe, nastanek abscesa.. Če zoba ni možno oskrbeti s plombo ali protetiko, ga je potrebno izpuliti. Kakšne so možnosti oskrbe vašega zoba prepuščam vaši zobozdravnici, saj sama prek spleta ne morem oceniti realnega stanja.
Srečno.