puljenje zoba in žajbelj
Kako? A zob si tudi ne umivate nekaj dni po puljenju? Kaj pa, če kakšni ostanki hrane zaidejo v rano, tud tega ne izperete? Sladoled naj je, pa ji bo tis sladkor v luknjo zašel, pa še izpirati po vaše ne sme.
Žajbelj je najboljša stvar za izpiranje in celjenje in razkuževanje. Vem, da so v starih časih imeli zobozdravniki namesto vode v ordinaciji za izpiranje žajbljev čaj.
za makao
delam v zobni ord tko,da vem kaj pišem.ne izpiraj rane.zobe si umiješ in samo splakneš z vodo.normalno je,da gre hrana v rano,vendar se je ta že včeraj zaprla v globini in jo z drezanjem in izpiranjem lahko samo inficiraš.pol pa na stomatološko kliniko,kjer ti jo čistijo vsak dan z fiziološko raztopino,menjavajo chlumske trakce,neprijetno res.
pusti rano pri miru.najboljša navodila ti je dala *dada*
Makao, a ti niso še nikoli izpulili zoba? Meni so dva in mi nikoli še ni kaj noter ostalo.
Moj zobozdravnik je meni rekel naj ne izpiram vsaj dokler je rana sveža, da pa ni potrebe, ker prvo kot prvo podobno funkcijo v ustni votlini opravlja slina.
Rana se zelo hitro zapre zato ni nobene bojazni, da bi hrana zašla kam globje v tkiva. Če slučajno kak košček zaide v “luknjo”, narahalo in zelo nežno pogrgraš in izpereš z malo vode. Tukaj bi seveda lahko uporabil tudi čaj, kamilični, žajbelj, a se zaradi tega rana ne bo hireje celila. Kot že rečeno, za dezinfekcijo pa poskrbi telo samo, če pa že misliš, da je bolje, pa tudi ni nobene škode, če izpiraš z čajem, neke posebne koristi pa od tega ni.