Najdi forum

Puljenje zoba

Spostovani!

Pred kratkim mi je potekel status studentke in s tem seveda moznost obiska pri “moji” zobozdravnici. Sedaj imam novo, s koncesijo. Po prvem obisku je dolocila, da mi bo spulila 1 vrhnji zob zadaj (imam nekako skrbino ze leto dni), ceprav me ne moti in ne boli ( zaenkrat ). Problem pa je tudi v tem, da trenutno nimam denarja za mosticek, katerega bi si dala narediti.

Vprasanje: ali lahko zobozdravnik spuli zob brez tvoje privolitve? ( Niti me ni vprasala, ce se strinjam, poslala me je na slikanje in dolocila puljenje cez 14 dni… )

malce zmedena sem tole zapisala, a upam , da ste razumeli.

Najlepsa hvala za odgovore.

Karmen

Spoštovana Karmen,

brez vaše privolitve vam zoba ne morejo spuliti. Pogovorite se z zobozdravnico, da ne boste po nepotrebnem prihajali z njo v konflikt. V skrajnem primeru pač ne pridete v ordinacijo na dogovorjen termin.
Seveda pa moram še sama nekaj pokomentirati. Če je omenjeni zob res le škrbina, potem v ustih nima nobene funkcije in je zato ekstrakcija upravičena. Za mostiček pa se lahko odločite tudi kasneje.

Spostovani!

Za Vas odgovor se Vam toplo zahvaljujem, obenem pa naj omenim se to, da ne gre le za samo funkcijo zoba, temvec za estetiko. Recimo, da cetrtino do polovice zoba se obstaja, kar je se vedno boljse, kot luknja na tem mestu. Moje mnenje. Ali je mozno placevati zobne nadomestke tudi po obrokih?

lepo pozdravljeni!

karmen

Spoštovana Karmen,

kako imajo drugje urejeno odplačevanje zobozdravniških storitev, mi ni znano. Pri nas (zdravstveni dom) je možno plačati samo v enem obroku. Ponavadi so zasebniki bolj fleksibilni in omogočajo tudi plačevanje na obroke (pravi odgovor vam bo dala vaša zobozdravnica).

New Report

Close