Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Zobna protetika Puljenje zob

Puljenje zob

Zivjo. Cez 1 teden imam puljenje sprednjih zgornjih zob ter stranskih spodnih. Razumem da inekcija vse umrtvi, ampak vseen… A boli?😂 Kaksen je obcutek? (npr. slisis kk se zobje lomijo itd…)

Pozdravljeni,
ne morem iz svoje kože: zob gre samo enkrat ven, tako da upam, da so predstoječe ekstrakcije res neophodne. Če je res, potem je lahko razlog napredovala parodontalna bolezen – v tem primeru bodo šli zobje ven brez težav, v minutnem taktu, ker jih v kosti drži minimalno kosti in nekaj tkiva. Drug razlog za take obsežne ekstrakcije pa je, da so zobje pregniti do pod nivojem dlesni, t.j. v ustih imate le korenine – tudi v tem primeru gredo zobje brez problemov ven, ker jih je telo na nek način že delno izločilo. Zelo redko je ekstrakcija težavna (razen pri osmicah), ker zdravih zob ne dajemo ven. Ta redek primer je zdravljen zob (endodontsko), ki je zaradi večkratne aplikacije zdravila postal “steklast” in se zna lomiti.
LP Andreja

Pred 3 tedni sem imela obsezno ekstrakcijo zob…sivi..otekline in vse kar spada zraven… Danes opazam da cutim dve “pikice” ali je kost ali ne izpuljen zob ki bi moral biti izpuljen… Je mozno da je dlesen tako tanka (meni se ne zdi) da bi ze celjust kost ven zijala ali je opcija da je bil zobozdravnik povrsen in ni odstranil vseh korenin. Glede na to da so bile odstranjene 4,5,6,7 zgoraj .se pa po reliefu vidi ravno na 5 kjer cutim te omenjene “pikice” vidi da ni enakomerno meso/dlesen ravno na tem delu zelo odstopa… Naj grem ponovno na ortopan kjer bo to razvidno oz kaj mi priporocate? Planiram implatante pri tem zobozdravniku vendar nisem ravno vec tako prepricana v njih…

New Report

Close