Puljenje modrostnih zob
Spoštovani!
Naslednji mesec sem naročena na puljenje osmic. Zgornji dve že nekoliko gladata ven, spodnji dve pa ne. Zanima me koliko časa traja poseg (najprej mi bo izpulil dve na eni strani, naslednjič še preostali dve)? Je vedno potrebno šivanje po puljenju? Kakšne so ponavadi bolečine po posegu? Zelo me je strah te operacije, saj še nikoli nisem dobila lokalne anestezije.
Lep pozdrav!
Maja
SPoštovana Maja,
hm, koliko časa traja poseg:). Toliko, da kirurg odstrani zob oz. zoba.
Če je potrebno do zoba še priti, se pravi, če je zob pod dlesnijo, potem je potrebno dlesen najprej prerezati in jo po končanem posegu tudi zašiti. Šivanje je na koncu in ni nič boleče, tako da se tega nič ne bojte.
PO posegu so bolečine različne oz. jih različni ljudje prenašajo na različne načine. Nekatere močno boli, spet druge nič. Založite se z analgetiki in dosledno sldeite navoilom po posegu, še posebej je priporočljivo, da takoj po posegu pričnete hladiti lice nad operiranim področjem.
Lokalna anestezija vam odvzame bolečino in se je nič ne bojte.
Povsem normalno je, da se bojite posega, še posebej, če ne veste, kaj in kako. Pametno je, da se zjutraj dobro najeste (ne smete biti tešči!!), potem pa kar pogumno. In po posegu boste lahko pojedli “tone” sladoleda.