Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija Puljenje modrostnega zoba – krvavitev in zaplet

Puljenje modrostnega zoba – krvavitev in zaplet

Pozdravljeni.
Imam dve vprašanji v zvezi z nedavnim puljenjem modrostnega zoba.

Dne 8.12. so mi izpulili napol izraščen modrostni zob, levo zgoraj, saj je rasel v ličnico in pred tem tudi povzročal težave. Puljenje je potekalo brez težav, brez bolečin (dobila sem dve injekciji) in samo puljenje je trajalo cca 4-5 min. Dobila sem veliko okroglo gazo na izpuljeno mesto in rečeno mi je bilo da gazo po kakšni uri odstranim, ter da bi naj krvavitev kmalu ponehala. Ker sem 5 ur za tem še zelo močno krvavela (krvavitev se ni v 5 urah čisto nič zmanjšala) sem šla nazaj v isto zobozdr. ordinacijo, kjer so mi na mesto krvavitve položili/vztavili dve rjavi”gobici” z snovjo za ustavitev krvavitve. Za domov so mi dali še 6 okroglih gaz, katere sem po navodilu menjavala na pol ure. Mesto, kjer so mi pulili zob je bilo neboleče, krvavela sem pa še naslednjih 48 ur, tretji dan pa je bil prisoten še zgolj rumeno/rdeč izcedek. Prvi dve noči po posegu sem imela pribl. 7 cm madeže krvi na vzglavniku. Danes, 12.12 krvavitev ni več prisotna. Slina je sedaj prozorna. Zanima me, ali je takšno krvavenje po puljenju modrostnega zoba še v mejah normale? Ali naj grem testirat za morebitne težave pri strjevanju krvi?

Druga težava, ki se je pa pojavila po puljenju pa je vnetje dlesni na levi spodnji strani (pulili so zob levo zgoraj), vnetje je tako močno, da od posega ne morem povsem zapreti ust. Pojavile pa so se tudi tri bele rane (2 levo spodaj pri 7, 1 levo na ličnici, v velikosti cca 7 mm). Te bele rane izgledajo kot afte (Aft še nikoli prej nisem imela). Sedaj je 4 dni po puljenju, in rane ter vnetje je vsak dan hujše. Imam tudi 37.8 vročine, ter na levo uho slabše slišim (kot bi bilo zamašeno).
Mesto puljenja me ne boli. Me pa boli cela leva stran obraza, tudi težko odpiram usta. Od posega dalje jem zgolj tekočo hrano (jogurte, hladne juhe, pudinge, zelenjavne smutije). Zakaj je prišlo do vnetja? Kako ga lahko lajšam? Kaj bi lahko bile te bele ranice? Stara sem 29 let, na splošno z zobmi nimam težav.
Se opravičujem za zelo dolgo razlago.
Sem v pričakovanju Vašega odgovora, hkrati pa Vas tudi lepo pozdravljam.

Pozdravljeni,

vprašanje je primernejše za spec. maksilofac. kirurga Dovšak Davida, spec. v sosednjem forumu.

Srečno,

*** dr. dent. med. *** Zobna ordinacija Prenadent *** tel. 040 934 000 www.zobozdravstvo-prenadent.si *** www.informacija.net/zobna-ordinacija

New Report

Close