puljenje modrostnega zoba-da ali ne
Pozdravljeni!
Na vas se obračam v upanju da mi boste lahko svetovali.
namreč modrostni zob-spodaj levo je že od kar pomnim na pol zunaj..ostali so mi zrastli brez bolečin.mislila sem da se je rast ustavila..
nakar sem po ne vem koliko letih dobila vnetje in sem hodila na menjavanje trakcev, kasneje tudi AB..
od takrat mi vsake toliko, malo nabrekne dlesen/koža ob zobu in me 2 dni rahlo boli, takrat izpiram iz žajblom in je vse uredu..drugih težav nimam, niti bolečin..
ko mi je dala moja dr. slikati zob me je poslala na oralno kirurgijo kjer so mi povedali da mi zob raste poševno ven in da korenine zoba oklepajo zobno čeljust in da bo operacija malo zahtevnejša..
sedaj pa mene zanima ali je nujno da dam zob ven ker praktično nimam težav, razen 1x na 3 mesece če se pojavi 2 dnevno vnetje-predvidevam zaradi žepka..
res imam strah pred tem in če ni nujno ga ne grem dat vn saj tako funkcioniram že od vedno-stara sem 25 let
eni pravijo pusti ga noter če te ne boli..
sedaj pa še prepis iz izvida za lažjo predstavo:
videti je da zob 38 izrašča horizontalno, delno je že prebil v ustno sluznico ter kostni pokrov. v regiji 15 ni videti zoba. ortopanogram nam pokaže horizontalno ležeč zob 38 ki je s krono vraščen pod ekvator zoba 37. korenine so že formirane in segajo preko mandibularnega kanala ter so zavite, vendar ni videti da bi bile zaraščene.mandibularni kanal je ustrezno viden.
opravljena je bila tudi že dekapsulacija in operkulotomija.
res bom vesela vašega čimprejšnega odgovora..
aja naj še omenim da drugih problemov z zobmi nimam in tudi ta napol izraščen zob se ne dotika prejšnega..
če tako pogledam u bistvu če se mi nebi vnelo in nebi šla k zdravnici sploh nebi vedla da mi tako raste in nebi sedaj študirala ali je nujna odstranitev in kakšne posledice so lahko če ga pustim notri.
hvala za odgovor in lep pozdrav
Pozdravljeni,
glede na napisano, bi bilo pametno zob 38 odstraniti. (povzročal je težave, ki se bodo v prihodnosti še pojavljale, uničil bo sosednji zob, povzročal bo občasne bolečine…)
Srečno.