Najdi forum

lep pozdrav,
imam podoben problem kot Mark, le da sem ze narocena na puljenje. Odstranili mi bodo vse 4 modrostne zobe. Imam premajhno celjust in ker so tri osmice ze zunaj, sprednje zgornje zobe potiskajo naprej, eden od spodnjih zob se pa umika nazaj. Niso mi povedali, ali bodo odstranili po enega ali po dva in koliko casa bo trajalo, da bodo vsi zunaj. Ker sem cakala od avgusta, se bojim, da bom spet cakala pol leta za naslednje puljenje. Tudi jaz zelim z aparatom popraviti zobe. Zanima me, kateri je bolj primeren(zanimam se za snemljivega in koliko ta stane). Stara sem 24 let(studentka). Hvala za odgovor

Spoštovana Nina,

težko vam odgovorim na vprašanje, na katere bi vam moral odgovoriti tisti, pri katerem ste naročeni na poseg (oralni kirurg). Glede na starost in opisano težavo (tesno stanje) je najprimernejši fiksni aparat, ki bo stanje najhitreje popravil. S snemnimi ortodontskimi aparati je terapija daljša. Najprimernejši aparat bo,tudi na osnovi pregleda, izbral ortodont. Ne glede na vrsto aparata pa ste v vsakem primeru samoplačnica, ker ste starejši od 18 let.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close