Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija PU pena

PU pena

Pozdravljeni,

naš dveletnik je danes v sekundi nepozornosti na gradbišču v usta dal posušeno PU peno (purpen). Potem sem jo hitro vzela iz usta in probala cimbolj zbrisat jezik. Zelo me skrbi kaj se lahko zgodi. Zaenkrat zgleda brez težav, je pa na embalazi milijon opozoril, med drugim tudi povzročanje raka. Ali se lahko še pokaže kakšna težava v naslednjih dneh zaradi izpostavljanje, zastrupitev, itd.? Skrbi me, ker ne vem niti kaj se zgodi v primeru zaužitja te pene (kar je sicer upam da ni), na spletu pa so razlicne informacije (od smrtno nevarnosti do tega da ni strupeno..) bi morali k zdravniku?

Hvala vnaprej in lep pozdrav

Če je bil stik tako kratkotrajen, pri tem pa po opisu ni zelo verjetno, da je peno zaužil, ni skrbi. Pri dolgotrajnih stikih (profesionalno) ali pri zaužitju večjih količin, pa je potrebno obiskati zdravnika.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close