Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Homeopatija psorin

psorin

Pozdravljena,

moja 2 letna hči je obiskala homeopata v Grazu zaradi ponavljajočih bronhitisov. Dobila je psorin 30. Žal sem pozabila vprašati homeopata kakšno zdravilo je to v osnovi. Mi lahko prosim vi pojasnite – psorin 30. Je visoka potenca? ZA kakšne težave v prvi vrsti homeopati psorin predpisuejte?

Vnaprej hvala za pojasnilo. lp.

Pozdravljeni,
homeopati smo vedno malce v zadregi, ko nas pacietni sprašujejo tovrstna vprašanja glede zdravil, iz česa so narejena, kako delujejo. Enostavno zato, ker preden bi pacient v osnovi razumel, zakaj mu je bilo določeno zdravilo predpisano, bi mu morali razlagati teorijo in filozofijo zdravljenja nekaj dni, pa še potem bi ostajal velik dvom, da sedaj ve, o čem gre. To nam vsak dan dokazujejo ljudje, ki so opravili sto ali dvestourni tečaj homeopatije, pa vidimo, da o bistvu homoepatije še vedno nimajo pojma.

Zato pacientom tovrstne informacije radi zamolčimo. Enostavno ni važno, kaj zdravilo je, iz česa je narejeno in zakaj smo ga predpisali. Predpisano je bilo na osnovi podobnosti simptomov zdravila in pacientove bolezni in res ni važno, ali je zdravilo element, mineral, rastlina, živalski ali bolezenski produkt. Vse, kar je važno, je podobnost med zdravilom in boleznijo.

Laiki se ustrašijo, če izvedo, da so dobili homeopatsko zdravilo (se pravi do nematerialnih doz razredčeno), narejeno iz kačjega strupa ali arzena, svinca, živega srebra ali po občem pojmovanju kakšnega nagnusnega bolezenskega materiala. A za homoepate obstajajo po vsem svetu razmetane zdravilne substance, ki z zaporednim redčenjem in pretresanjem izgubljajo toksičnost in pridobivajo zdravilnost.

Zato ponovno ponavljam, da res ni važno, katero zdravilo ste dobili. Izvor je povsem nepomemben, edina pomemba reč je, da ustreza pacientovim simptomom.

Še en problem lahko nastane, če se pacienti pretirano poglabljajo v predpisano zdravilo. S svojim omejenim znanjem in slabim globalnim pregledom nad materio mediko se potem namreč lahko odločijo, da je zdravilo zagotovo pravo za njih, tudi če je bilo v resnici nepravilno predpisano. V tem primeru na ponovnem pregledu podajajo lažno pozitivne spremembe na bolje. In seveda obratno, lahko se odločijo, da to zdravilo ni pravo za njih, četudi v resnici je, in na kontrolnem pregledu podajajo lažno negativno sliko.

Če razumete zgornje odstavke, potem najbrž ne bo škodilo, če si preberete kaj preverjenega o Psorinumu na internetu npr. tu.

C30 je najboljša začetna potenca Psorinuma v kroničnih primerih.

Lep pozdrav in vse dobro. Jošt Klemenc, dr.med., zdravnik homeopat www.celostnozdravljenje.si

Hvala za pojasnilo. V večini se strinjam z vami, vendar imam problem , ker vedni preberem navodila od zdravil Teh pa pri H ne dobim. Upam pa, da se bo stanje izboljšalo. Lp.

New Report

Close