Najdi forum

PSORIATIČNI ARTRITIS

Spoštovani,

imam hčerko, staro 7 let, ki so ji pred tremi meseci postavili diagnozo psoriatični artritis ( dedni – povezan z luskavico ).

Najprej so ji začeli zatekati mali sklepi na rokah, nadaljevalo se je z zapestjem in komolcem, zdaj smo že pri kolenu in gležnju ( danes je bila spet hospitalizirana in bo dobila injekciujo direktno v koleno). Zdravljenje je do zdaj potekalo samo s protibolečinskimi zdravili, najprej z Naprosyinom, potem z Bonifenom ( 600mg dnevno – tri tablete ).

Ker bolezen napreduje in kljub homeopatskim zdravilom in zdravi prehrani ( brez mesa, mleka, jajc ) ni izboljšanja, me zanimajo vaše izkušnje? Ali vsaj mnenja, nasveti, kaj lahko še storim kot zelo zaskrbljena mama? Baje masaža pomaga ( pa ne sklepov – fizioterapijo redno izvajamo po navodilih fizioterapevta) ?

Hvala za odgovore.

Spoštovani,

stanje, ki ga opisujete, trenutno še ni dobro, to pa ne pomeni, da bo vedno tako. Tudi pri homeopatskem zdravljenju rezultati niso vedno vidni takoj, zato počakajte.

Bodite potrpežljivi, držite se navodil zdrave prehrane (svetujem vam, da opustite tudi beli in rjavi sladkor-piškoti, sladoledi, marmelade, bonboni, sladice, torte; z izjemo javorjevega sirupa, pšeničnega sladu ali melase in seveda suhega sadja:rozine, suhe slive, suhe marelice…). Bodite vztrajni in dosledni tudi pri fizioterapiji.

Vaši hčerki bi verjetno pomagala tudi bownova terapija v smislu zmanjšanja bolečin in oteklin. Tu gre za nežno metodo, ki ni klasična masaža, ampak vpliva na pretok energije skozi enegetske kanale v telesu in je priznana kot metoda vzporednega zdravljenja v Avstraliji pri marsikateri težavi v telesu, še posebno pri težavah s sklepi.
Če bi vas zanimala taka podpora, me lahko pokličete po 041 338 555.

Svetovala bi vam tudi, da se naučite masirati podplate, s tem bi s hčerko lahko vzpostavili še boljši kontakt, tudi vi bi se znebili pretirane zaskrbljenosti, ker bi vam takšna druženja lahko prinesla več dobre volje, sproščenosti, smeha, igre ob nastali situaciji, to pa je dobra podlaga za hčerino okrevanje. Tudi za te informacije sem vam na voljo.

Lep pozdrav,

Mojca Kurent

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close