Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Revma Psoriatični Artritis

Psoriatični Artritis

Jaz sem pred tremi leti po porodu dobila PA. Bolečine v prstih roke in noge.
Grozno me je bolelo.Dobila sem Methotrexat, pa ni nič pomagal.Po 1 letu so mi ga zamenjali z Aravo, spet ni nič pomagalo.Sedaj jem poleg 1 Arave, še 1 Medrol, 1 Movalis in jasno Nexium za predjed.
Če Medrol zmanjšam na 1/2 tbl,(kakor imam nalogo od dr.) mi spet začne zatekati in boleti.
To jem dva meseca ,kontrolo imam čez 1 mesec.
Tako, da so mi pomagale le : 1 Neksium,2 Medrola in 1 Movalis.
Vse kar je manj spet boli in oteka.
Pa še neznansko baje škodijo.
Ko pridem k dr. se samo čudi, kako mi nič ne prime in ne ve kaj.
Jaz se pa bojim, da mi te tbl uničijo kakšen drug organ.
Imate kakšno idejo?
lp

Pozdravljena!

Ja, kar pišeš, je enako kot pri meni.
Sem tik pred 32. rojstnim dnevom. Že po srednji šoli so se mi pojavljale bolečine v sklepih, redko in ne močne. Pa sem verjel, da je to posledica utrujenosti zaradi službe. Takoj po srednji šoli sem se zaposlil in začel delati kot reševalec na terenu. Izmensko delo, včasih tudi po 48 ur neprekinjeno in podobno.

Ko sem začel študirati ob delu, nisem imel niti najmanjšega pojma o težavah, ki še pridejo. Vmes se poročim, dobim hčerko, pišem diplomo in diplomiram v času rednega študija, za rakom mi v tem času umira mama. Rezultat: stres in pri 27. psoriatični artritis. Bolezen hitro napreduje, do sedaj dvakrat po 6 mesecev na bolniški.

Začetek zdravljenja je predstavljal Naklofen 2/dan. Posledica je razrit želodec. Ker bolezen naprduje, dobim Movalis 15 mg/dan in Sulfasalazin, ki ni imel učinka.

Pred dvemi leti preidem na Sandimmun Neoral 0,8 do 1 mg/dan in Movalis 15 mg/dan. Zaradi Sandimmuna imam težave z visokim krvnim tlakom, dobim še Tritace 5mg/dan in Rawel SR 1 tbl./dan.Zadeva se stabilizira. Čez čas se pojavi hud zagon bolezni, dobim še Medrol 8 mg/dan. Zaradi Medrola dobim še Ad3 kapsule in kalcij (Medrol je krasen kortikosteroid, ki pa žal povzorča osteoporozo!).

Poleg tega sem potreboval dve leti, da je moj “duh” pač samo ujetnik v trenutnem telesu, glava bi počela eno, telo pa drugo. Preneham se smilit sam sebi, kljub zdravstveni visoki izobrazbi pristopim h komplementarni medicini.

Rezultati so krasni. Po 6. mesecih zmanjšam zdravila za polovico, tako da ostanem samo na Sandimmunu in Medrolu ter Tritaceu. Ker se v času novega leta ne držim reda glede prehrane, se mi pojavijo nove otekline in Medrol je spet tu. Sedaj zakjučujem terapijo z Medrolom, poiskušam se držati reda in zaenkrat je počutje dobro. Pripravljam se na gradnjo hiše, veselim se prihodnosti in rasti novega doma, v katerem želim uživati z otokoma in ženo, pa seveda tudi s prijatelji.

Zaključek: potrebno je sprejeti situacijo kot je, poiskati pozitivne stvari. Predvsem pa prisluhniti lasnemu telesu glede tega, kaj mu odgovarja in kaj ne. Zaupajte lečečim zdravnikom, poleg tega poiščite še kakšno drugo obliko pomoči!

Srečno in predvsem pogumno!

S katero alternativo si pa pomagaš, če ni skrivnost?

Prehranska priporočila, telesna vadba in priporočila glede življenjskega sloga dr. Papuge.

a?

medicinc, a lahko kaj več o tem napišeš? Kdo je dr. Papuga?

To je človek, ki je poleg zahodne medicine končal tudi študij kitajske medicine. Se pravi, da izvaja komplementarno zdravljenje z upoštevanjem zahodne in kitajske medicine.

Če želiš dobre rezultate, moraš sprejet njegov način v celoti. To zajema prehrano brez razhudnikov, ni priporočeno meso, mleko, sladkor… Pomembno je tudi, kako med seboj kombiniraš določena živila in seveda telesna aktivnost in ustrezne vaje ter čim več gibanja in sproščanja v naravi.

To je zelo zelo kratek opis, živi pa v Komendi, čakalna doba je dolga. Vtipkaj dr. Papuga v iskalnik in mslim, da je nekaj linkov.

Živjo!

Ja zdravniki pravijo itak, da ubijajo simptome, torej znake bolezni ne pa vzrokov, ne poznajo načina zakaj telo tako reagira in kaj bi mu pomagalo, da bi se spet normalno obnašalo. Revmatske bolezni so avtoimune bolezni, verjetno pogosto povzročene tudi z nabiranjem strupov iz cepiv, konzerv in raznih aditivov v prehrani na sklepih. No to si jaz mislim, mi našega mulca zdravimo že 4 leta homeopatsko. Imel pa je pri 4 letih sistemski juvelilni revmatski artritis, pojedli smo tudi nekaj medrola žal, bila je huda panika in obup. S hrano nismo mogli vstrajati to me skrbi. Ja ko bo dovolj hudi se lahko šele resno lotiš takšnega odrekanja, Papuga je hud.

Išči zase ustrezno zdravljenje, ki ga boš zmogla sprejeti.

Revmatske bolezni so avtoimune bolezni, verjetno pogosto povzročene tudi z nabiranjem strupov iz cepiv, konzerv in raznih aditivov v prehrani na sklepih. No to si jaz mislim, mi našega mulca zdravimo že 4 leta homeopatsko. quote]

Joži, se ti ne zdi, da v štirih letih ne more telo prejeti toliko aditiveov, da mu lahko tako zelo škodujejo. Razen, če ste jedli le hrenovke in salame… Mora biti zraven še kaj drugega. Naša tamala ima tudi juvenilni revmatski artritis oz. psoriatični artritis, diagnosticiran pri dveh letih. Zelo sem že prej pazila na prehrano – čim manj aditivov, konzervansov…, torej v dveh letih ni mogla dobiti toliko, da bi se ji pojavila taka bolezen.

Me pa zanima, kakšne so metode dr. Papuge. Kolikor sem prebrala višje, ali je sploh dobro, da otroku odrekamo meso, mleko… No, kako uspeva vam? So kakšni pozitivni rezultati? Jemljete tudi navadna zdravila?

Upam, da boš zasledila tolesporočilo, glede na to, da je bilo tvoje oddano že skoraj eno leto nazaj 🙂

Helena

Vsak človek je zgodba za sebe…nekater se pozdravijo od posta, zopet drugi še huje zbolijo….Naj vsak po svoji vesti, jaz sem poskusila alternativo, pa ni šlo, pa pika.

Prosim vas, če mi nekaj razjasnite. Jaz ne živim v SLO,
že nekaj let sem drugej…Imam simptome take, kot jihj približno tukaj gor navajate. že parkrat sem pisala sem, pa mi ni nihče odgovoril…sicer so me z drugega portala namenili sem, da se pač tukaj bolj na vse spoznate..
Imam s križom težave…kateteriziram se in mislim, da sem zaradi tolikšnih vnetij in infekcij pobasala revmatsko vnetje. Rabila bi vaše mnenje, ker tukaj so naredili napako in pozabili me poklicati na nadaljne preiskave, tako da trpim že daaalj časa.
Bolijo me ta mali sklepi na prstih rok in nog, bolijo me zapestja,kolena čisto malo komolci in ramena….začelo se je z bolečinami v petah in križom…to me tako boli, da zjutraj ne morem vstati – ne morem stopiti na noge. Noge mi otečejo, pa sem mislila da imam zopet trombozo…a mislim da ni. Ful se slabo počutim, na petnih kosteh sem opazila bulice…v urinu in krvi so zaznali nekaj na kar sumijo revmatsko obolenje…na sakroilitis – sem že pisala o tem…..
Bolečine so se mi razpasle na vse sklepe, urin imam slab, boleč….mislim da je nekaj povezano s tem….zjutraj sem okorela, gležnji so pa okoreli večino dneva…..
Ne vem kaj naj si mislim kaj je z menoj…ali se mi je zmešalo, ali je to podobno artritisu? IMate mogoče vi akšno menje…..zanima me tudi lai pomaga led dajati na sklepe?
prosim, če mi odgvovorite…

Bowenova terapija pri artritisu. Poišči z Googlom.

Silva hvala ti na odgovoru, ful sem vam hvaležna, resnično sem obupana in rabila sem nekoga da mi pove kaj misli…. Danes grem h nevrologu, pa bomo videli, ker “mimogrede” imam še obojestranski išias,,,(kot da to s sklepi ne bi bilo že dovolj), bi bila mogoče malček boleča bowenova tehnika, samo na tem predelu, a bom prosila zdravnika da mi to predpiše, ker tukaj so bolj naklonjeni alternativi kot pri nas.
Hvala ti silva…

¸Bowenova terapija je neboleča, dotikanje in rahlo pritiskanje določenih točk. Po 3 terapijah je išias v enem mesecu izzvenel in tako stanje še traja.

Silva opravila sem nevrološki pregled in poslali so me k revmatologu, ker sumirajo na neki spondioartritis….nič mi niso dali proti bolečinam, tako da se mi trga….še dobro da imam nekaj tablet spravljenih…
Bowenova terapija – seveda bi mi to odgovarjalo, samo nisem nič vedela o tem, bom poiskala…tukaj..hvala ti.

Ali je kdo preizkusil Bownovo terapijo pri psorjatičnemu artritisu ?

New Report

Close