Najdi forum

Imam par vprašanj, upam da mi bo kdo znal kaj svetovati. Sem bolj nova pri obiskovanju psihiatrov, še vedno čakam na termin. Če prav razumem so ambulantne obravnave pribl. na dva meseca po pol ure, dobiš zdravila, se malo pogovoriš… Psihoterapija pa je samo samoplačniško? Razen za tiste ki so hospitalizirani? A se da priti na kognitivno terapijo ali v kakšno terapevtsko skupino – preko zavarovalnice – štajerska. Zanima me zaradi težev z anksioznostjo. Hvala za odgovor

Anon lep pozdrav,

vsekakor bi bilo dobro, da se za take informacije pozanimaš v najbližji psihiatrični ustanovi. Kolikor vem za gorenjski konec, nudijo tudi kognitivno terapevtsko obravnavo, ki se da urediti na napotnico in se obiskuje skupine dnevno oz. nekajkrat na teden.
Tako, da kar čimprej na telefon po informacije.

Srečno!

Maja Kunčič

Draga “anon77”!

Glede na to, da si omenila anksioznost, bi ti svetovala, da pobrskaš še po spletni strani Društva DAM, kjer so specializizrani prav za to, imajo pa tudi spisek vseh ljudi, ki lahko pomagajo na to temo. Morda boš našla kaj zase.

Pomoč, če prav vem, drugače nudijo tako: psihologi-s pogovori, psihiatri-z zdravili, psihoterapevti-tudi s pogovori, imajo pa že zelo specifična znanja za različna področja (motnje hranjenja, partnerski odnosi, delo z otroki…). Pomoč je lahko individualna ali skupinska-kot želiš. Mislim, da kar je osnovno, ti pripada brezplačno, a se na to čaka, kar pa je kaj več, je že treba plačati, a navadno prideš prej na vrsto.

Izbire je res veliko, pomembno pa je, da najdeš nekoga, ki je tvoja “krvna skupina”, da zadeva učinkuje.

Želim ti, da ti uspe!

Maja

New Report

Close