Psihoterapevt?
Pozdravljeni!
Rabim pomoč strokovnjaka. Stara sem 26 let, 3 leta sem v zvezi. Pred pol leta sem si našla službo in se preselila k fantu. Že takrat je bilo zame veliko novi stvari, ki sem jih s težavo vsrkavala. Nezadovoljstvo nasploh, s službo, brez ciljev/želja, težave v odnosu s partnerjem, vmešavanje sorodnikov v najin odnos, pa še kaj bi se našlo. Odločila sem se za obisk psihiatrinje. Sestajali sva se 1x mesečno, a najina srečanja mi niso prinašala novih pogledov, dejanj ali drugačnega razmišljanja. Govorila sem jaz, ona je bila večinoma brez komentarjev oz. z zelo redkimi in brez dodatnih spraševanj (v smislu: saj je vse v redu, tako pač ti dojemaš stvari, bolj lahkotno dojemaj vsakdanj), kar mi ni bilo všeč. Posledično sem se poslovila od nje in sedaj razmišljam o psihoterapiji. Vem, da je plačljiva in zna biti zelo draga ampah toliko se še cenim, da želim poskrbeti zase in ugotoviti kaj si želim, kaj me bo osrečevalo…
Ali mislite, da bi bila psihoterapija prava odločitev? Ali bi mi lahko iz napisanega svetovali koga, ki bi bil zame primeren?
Draga “Zvezdica11”!
Mogoče je malce trajalo, a zdaj imam kar nekaj informacij zate in upam, da ti bo katera od njih prav prišla.
Torej, ena možnost je, za katero sem zvedela včeraj od svoje nadrejene, da greš po pomoč prav k njej. Ona je Tanja Velkov in je izkustvena družinska terapevtka. Dobiš jo na: 01/24-45-120. Povej ji, za kaj gre in se bosta zmenili, kako in kaj.
Druga možnost je naša brošurica KAM IN KAKO PO POMOČ V DUŠEVNI STISKI. V njej je kup imen in naslovov strokovnjakov, od katerih bi ti morda tudi kdo znal kaj pametnega povedati. Zanjo bi se morali zmeniti, da ti jo npr. pošljemo ali pa, da bi jo šla iskat na kakšno našo enoto po Sloveniji.
Tretja možnost je npr. spletna stran Društva DAM, na kateri je ravno tako objavljen dolg seznam strokovnjakov, ki so usposobljeni za raznorazne stiske in težave.
To seveda še ni vse. Je še kar nekaj zelo dobrih ljudi, ki znajo pomagati, vendar bi se zanje menili, če ti nobena izmed zdaj navedenih možnosti ne bi ustrezala.
Menim, da je strokovna pomoč v vsakem primeru zelo na mestu. Malo pobrskaj po mojih starejših odgovorih, kjer sem že večx izrazila svoje mnenje glede nje. Čisto vseeno je, ali je psihoterapija ali pa kakšna druga vrsta terapije, samo da je. Veliko hitreje, lažje in dolgoročno bolj učinkovito nas strokovna pomoč pripelje do boljšega počutja.
Bo kaj od tega zate? Upam.
Drži se!
Maja