Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina psihosomatika, eglonyl

psihosomatika, eglonyl

Sem bolj živčen tip človeka in na vsako težavo, stresno situacijo reagiram z različnimi telesnimi težavami. Tako imam stalne težave s prebavnimi organi. Pred leti sem imela rano na dvanajstniku, zadnji dve leti imam več težav z gastritisom, delno vnetjem požiralnika (bolečine, napetost, napihnjenost trebuha, slabost, pomanjkanje apetita, težko dihanje …). Nekajkrat sem že jemala ultop, zadnjič v kombinaciji s tabletami za hitrejše praznenje želodca. Vsakič je učinek zdravil kratkotrajnejši. Pred leti, ko sem bila operirana na notranjih hemeroidih in sem imela podobne težave, mi je kirurg predpisal eglonyl. Takrat sem se počutila dobro, notranje sem se umirila, dobila apetit … Ali menite, da bi bilo to zdravilo primerno za sedanje težave?

Spoštovani!

Vaše vprašanje je izjemno specialistično, zato vam na žalost lahko odgovorim zelo splošno, vendar upam, da bo dovolj informativno. Domnevam, da bodo pri sinu zaradi suma zastoja (možna hidronefroza) verjetno naredili še intravenozno urografijo ali podobno preiskavo, s katero bo mogoče ugotoviti, ali je zastoj tolikšen, da bi lahko (kot gojišče bakterij) ogrožal ledvico in bi bila potrebna operacija. Razlika v izločanju se mi zdi v okvirih še sprejemljivega. Nepravilne oblike so lahko znak hidronefroze. Ne vem, da bi bilo tako stanje dedno, je pa prirojeno.

Lahko pričakujete intenzivno spremljanje otroka s strani specialistov urologov (preiskave). Spremljajo ga zato, ker se veliko problemov uredi samih po sebi in da pravočasno opazijo, če je kljub vsemu potreben kirurški poseg. Operacij poleg omenjenega stanja pride v poštev v primeru, da je ledvica dvojna in del ne izloča normalno. V takih primerih del ledvice, ki ne deluje ustrezno, odstranijo. Teoretično za normalno življenje zadošča okoli 30% običajnega ledvičnega tkiva.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close