Psihologi
šli smo na pregled iz radovednosti, da bomo izvedeli kaj o osebnostnem razvoju svojega otroka, tam pa nismo doživeli nič bolj koristnega kot statistični obrazec. nisem strokovnjak, da bi svetovala, ampak če bi to vedela, bi šli tisto popoldne raje na igrišče. tudi sicer poznam veliko kolegic, ki jih na ta pregled sploh niso klicali. so pa tudi tako zagrebene, ki so otrokom par mesecev kupovali lesene kocke in šablone, da bi se dobro naučili tisto, kar ‘bodo vprašani’.
Glede na to, da je mojega otroka pregledal kar logopedinja, ker je bila psihologinja na bolniski, in mi je zatrjevala, da ima ona enake kompetence, ti lahko po tej logiki otroka pregleda vsak, ki ima pet minut casa… Moja izkusnja je, da je ta pregled idiotski – je pa mozno, da obstajajo tudi psihologinje, ki ti o otroku res kaj povedo. Nisem pa slisala se za nobeno. Zal.
Menim, da je najslabse, kar se ti lahko zgodi, ce otroka ne odpeljes, da dobis pri njih oznako slabe mame. Pa kaj potem?!
Zdravo,
da ne bodo same tiste ki so imele slabo izkušnjo. Jaz sem bila v ZD Bežigrad, kjer sva opravile ta pregled in se s psihologinjo prav lepo obenem pogovorile, ker sem sama spraševala, to in ono. Uglavnem čisto sproščen prijeten pogovor, je pa res, da more izpolniti obrazec o tej in oni sposobnosti otroka. Men se je zdela zadeva čisto preprosto običajna….
Tudi sama imama zelo dobre izkušnje s psihologinjo v zdravstvenem domu Moste, mislim, da deluje v okviru Razvojne ambulante. Ima zelo prijeten, prav nič vsiljiv odnos do otroka, pogovoraja se z njim in z starši, in to na tako prijeten način, da smo vsi zelo sproščeni in pri nikomer ni občutka, da bi bil kdorkoli na kakšnem testu. Zelo dobra izkušnja. Je pa seveda delo psihologa takšno, da je, vsaj po mojem mnenju, vse – ali pa vsaj zelo veliko odvisno od karakterja, značaja psihologa. Kar pa seveda velja za vso zdravstveno osebje. Odkar imamo malčico v družini smo jih srečali že veliko, ampak s prav nobenim nimam slabe izkušnje. Sreča ali kaj več?
lep dan Vam želim