Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Duševno zdravje Psiholog v LJ – prosim svetujte

Psiholog v LJ – prosim svetujte

Prosila bi vas, če mi lahko posredujete kontaktno telefonsko številko psihologa oz psihiatra v Ljubljani. Svoje življenje ne znam več nadzorovati, še manj pa svoje misli in rabim nekoga, da mi pri tem lahko pomaga. poskušala sem že sama urediti oz se pogovoriti s prijatelji in partnerjem pa ne gre. Prosim vas za nasvet, ker sem zapadla v depresijo iz katere si ne znam pomagati. Stara sem 25 let.

Urssa

Pozdravljeni! Ker ste zelo na kratko opisali svojo stisko, težko razberem za kaj točno gre. Vseeno pa vam lahko posredujem telefonsko št. Centra za izven bolnišnično psihiatrično dejavnost na Njegoševi 4, 522-50-50.

Avtor: Urssa

Pozdravljeni
zahvaljujem se za informacije. Res bi bila hvaležna vsakomur, ki bi mi priporočil kakšnega psihologa, za kateraga ve, da je OK in se da z njim ali z njo odprto pogovarjat. izmed množice prihologov, ki sem jo dobila na straneh ZZZS težko izberem nekoga, kateremu bi govorila o svojih problemih.
Glede svojih problemov se težko pogovarjam in jih držim v sebi, kjub temu, da sem že popolnoma zapadla v depresijo. Mučijo me občutki krivde predvsem glede partnerja in sprejemanja ostalih ljudi-moških. sama sebi ne zaupam, zapiram se vase, saj se bojim, da bi s tem pripomogla k razpadu veze.
Poleg tega se moji občutki krivde pokažejo na vsakem koraku – krivo se počutim, če mi je nekdo všeč, če mi je privlačen, če se mogoče z nekom dobro pogovarjam in se dobro počutim v družbi. Če se samo o nekom pogovarjam, po pogovoru pa na njega pomislim, si te misli kar ne morem izbiti iz glave temveč me vsako jutro mori in se stopnjuje tako, da se sama sebe začnem spraševati in mučiti kaj je na tem. Potem pa o tej osebi razmišljam cele dneve, tudi ko sem s partnerjem in se zaradi tega krivo počutim ker o tem nočem razmišljati.
Ta moja občutja, ki jih sama ustvarjam z analiziranjem in samo obtoževanjem se prenašajo od enega do drugega in se jih nikakor ne morem znebiti. Zjutraj se zbujam vsa živčna, napeta, srce mi razbija, čez dan se vse skupaj nekako umiri a ko se včasih na koga spomnim mi postane kar slabo in sem spet vsa napeta in to se kar nadaljuje ter stopnjuje. Ne morem več prenesti tega načina razmišljanja in tega kar se mi dogaja – ne vem iz kje naj bi izhajalo. Ko se z nekom pogovarjam o kateri koli osebi (pa da se mi povrh vsega le ta oseba zdi OK) se na njo spomnim in misel kar obrdržim v glavi, da se stopnjuje do te točke v kateri sem danes, če pa bi v tistem trenutku pustila misli, da zbledi bi bilo vse OK, le večrat bi se na to osebo spomnila.
Ne vem če se je komu kaj takega zgodilo, sam dejstvo je da se meni to dogaja že zelo dolgo in da vključuje vse ljudi, ki so bi blizu, sama si pa ne znam pomagati, temveč vse skupaj še potenciram. Mogoče se sliši otročje in neumno, sam tako pač je pri meni in ta občutek, ki ga imam v sebi me razžira in potiska na dno. Sama si ne znam več pomagati a vem če se kaj ne bo spremenilo, se lahko poslovim od partnerja, svojega življenja, problema pa s tem ne bom rešila.
Prosim pomagajte!

zivijo Urssa! tudi sama sem v podobnem polozaju kot ti. Tudi sama imam problem z razmisljanjem, saj se ne morem znebiti misli, ki jih nocem. zaradi tega sem vse bolj zalostna in ogromno jokam. Sama sebi grem na zivce in vem da je trapasto pa vendar ne vem kaj naj storim. Bila sem pri psihologu(dr. Rejec v študentskem zdravstvenem domu) vendar samo dvakrat. Predpisal mi je tablete, lep pozdrav in se vidimo cez en mesec. Tabletov nocem jemat ker ne maram stranskih ucinkov…in to se mi ne zdi prava pot resevanja problemov. Naslednjih je nekaj je omenjal neko skupino ampak je na koncu presodil da nisem nujni primer…d best, ha?se vidimo cez en mesec….Tako da sedaj ne hodim vec tja.delam jogo, avtogeni trening, berem knjige, sportam,…vendar nekak vse bolj ugotavljam da si sama ne morem pomagat. nocem hodit od psihologa do psihologa in ugotavljat kateri je dober, ker se mi zdi da je povsod priblizno isto (dr.Rejca so ful hvalili). ce ga najdes povej se meni. lp

Pozdravljena!

Sem univ.dipl.psih in imam ordinacijo v centru Ljubljane. Lahko se nemudoma oglasite po pomoč.

Lep pozdrav!

Smilja Nova

New Report

Close