Najdi forum

Pozdravljeni,
Tudi jaz sem se znašala v “duševni stiski” in nekako ne znam pretrgati ta negativen tok misli, ki mi jemlje enegijo, samozavest in voljo. Zadnje čase sem prebrala kar nekaj knjig na temo “kako biti srečen”. Kljub temu, da razumem nasvete iz teh knjig, si ne znam pomagati. Ne znam biti srečna in zadovoljna. Prepričana sem, da bi morala obiskati psihologa, ki bi mi pomagal odkriti vzroke svojega nezadovoljstva, morda skozi hipnozo ali pa psihoanalizo…. Sedaj se obračam na vas: koga naj obiščem, ali potrebujem napotnico (kajti od srednje šole – več kot 10 let nisem obiskala zdravnika…). Ta “stiska” je v meni približno 5 let in vsak mesec je slabše. Bojim se zase. Hvala!

Pozdravljena,

Napisali ste, da ne morete pretrgati negativnega toka misli, kar pa vam jemlje energijo. Lahko vam povem, da je proces obračanja negativnih v pozitivne misli lahko kar dolg in velikokrat pri tem potrebujemo pomoč in orodja kako se z negativnimi mislimi spopasti. Knjige vsekakor pomagajo, vendar to ni dovolj, kot ste tudi sami ugotovili, za celotno obravnavo vaše stiske. Zelo podpiram to, da ste se odločili za pomoč. Vedite, da je prvi korak storjen že s tem, ko se zavemo, da jo potrebujemo. To pomeni, da si želite to stanje spremeniti in verjemite lahko ga spremenite.

Za obisk psihologa ali psihiatra ne potrebujete napotnice, potrebujete pa potrjeno zdravstveno izkaznico. Naslove psihologov ali psihiatrov lahko dobite na zdravstvenih avtomatih.

Lepo vas pozdravljam,

Tanja

New Report

Close