psihoanalitična psihoterapija – psihoanaliza VAŠE IZKUŠNJE
Pozdravljeni!
Zanimajo me vaše izkušnje obiskovanja psihoterapije. Če je kdo med vami, ki se je zdravil po metodi/principu psihoanalize?
Imam simptome depresije/anksioznosti/tesnobe… zato sem se odločila za obisk psihoterapije. Opazila sem, da obstaja več različnih metod, vendar si pred pričetkom terapij nisem kaj dosti predstavljala kako psihoterapija sploh izgleda.
Samoplačniško (50eur) obiskujem psihoanalitično psihoterapijo ampak še ne opažam bistvenega napredka. S psihoterapevtko sva imeli zanekrat samo 5 seans. Ampak nisem prepričana, če je ta pristop psihoanalize zame sploh primeren. Terapija izgleda kot pogovor, moti me vmesna tišina, ko terapevtka čaka, da jaz spregovorim, sem sicer tudi jaz bolj zaprta oseba, ampak bi potrebovala nekoliko več spodbude, usmeritev, ki je od nje ne dobim. Ali je morda tak pristop pravilen, imam napačne pomisleke? Kakšne so vaše izkušnje? Ne vem, zmedena sem. Želim si biti boljše. Če pa slučajno ta pristop ni zame, pa tudi tukaj ne želim zapravljati denarja in se raje obrnem po drugo pomoč. Zanima me, če je to normalen proces. Nisem preiprčana, da me bo samo pogovor o moji preteklosti ozdravil ali gre res za neka nezade. Jaz se želim spremeniti za prihodnost, biti srečna in se imeti rada. Ne pa toliko podoživljati vso preteklost, po katerem pogovoru po psihoterapiji imam še bolj neprijetne občutke, in zanekrat še nobenega izboljšanja. Želela bi si hitrejši napredek in konkretne osebne spremembe. Kakšne so vaše izkušnje in vaše mnenje?
Hvala in lep pozdrav!