Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Psihično nasilje (vse vehemente pravičnice preskočite)

Psihično nasilje (vse vehemente pravičnice preskočite)

…., ne rabiš se skrivat za nickom, saj točno vem kdo si, po “nivoju” pisanja in izražanja, ki si ga le rahlo spremenila, za vsak slučaj, da te ne bi spoznala, a točno vem, kdo si!! zato odnehaj s tem poniževanjem!

Oziroma kot tako rada povdarjaš, sedaj si ti pokazala, da nimaš jajc/jajčnikov, če se spustim na tvoj nivo, koji ku..ac, maš pa ti od tega, da si me tako zdej spluvala? se bolš počutiš? si obranila svoj Macho nivo? se zdiš sama seb frajerka?

Seveda, zato imamo tako mirno nenasilno družbo, valda, jebat je treba vse po spisku, kdor tebe s kamnom, pa ti njega z dvema!!!!

za vsak slučaj, če en fali, da drugi zadane, direkt!

…..

naivnica, ljudje smo različnih karakterjev. Jaz imam od nekdaj težavo, da se ne kregam v reali. Sem tip, ki “pobegne”, zbeži. Ko vidim, da se nekdo spravlja name, se obrnem in grem. In točno to sem naredila tudi pri bivšemu. Ko so se vsi v hiši začeli spravljati name, sem spakirala in šla. In to je bil daleč največji udarec za njih vse, ker so se še pred dobrim mesecem norčevali iz sosedov, ker je mlada šla. Takrat je bilo govora o nesposobnosti sosedov, da obdržijo komando in preprečijo njen odhod in o nespodobnosti takšnega početja. Ko se je to zgodilo njim, je bilo huje, kot če bi jih zadela strela in jim uničila hišo…

In, ja, zato vse moje frustracije iz realnega sveta, ko kričim navznoter in sem tiho navzven, vsaj delno sprostim tukaj, na netu, med vami. Kar sem že dolgo na tem forumu, že približno poznam nekatere punce in njihovo razmišljanje in tudi že vnaprej vem, kakšen odgovor bom dobila. In to potrebujem. Najhuje je, da vse moje kolegice in sorodniki, ne razumejo mojega upogibanja njegovemu uveljavljanju volje in če hočem nekomu povedat, kaj se mi dogaja, že takoj dobim nasprotovanje in ne podpore. Ja, vem, morda imajo prav, ampak za primer slabe prakse si jemljem eno kolegico, ki je otroka tako zelo odtujila (ne sama, ampak je pa super sodelovala-tako kot vedno v šoli), da otrok zdaj na cesti niti pozdravi ne očeta…

Skratka, tisto, kar se v meni kuha, ker v reali bežim, sprostim tukaj. Če tebi moje pisanje, moji nazori, ali moje reakcije niso všeč, ne beri, ne odgovarjaj. Ignoriraj. Vedno imaš izbiro. Tako kot jo imam jaz. In jaz sem izbrala, da se raje “praznim” na netu, da ne škodim sinu v “reali”. Ja?

SOnčka vsem!

…., ne rabiš se skrivat za nickom, saj točno vem kdo si, po “nivoju” pisanja in izražanja, ki si ga le rahlo spremenila, za vsak slučaj, da te ne bi spoznala, a točno vem, kdo si!! zato odnehaj s tem poniževanjem!

Oziroma kot tako rada povdarjaš, sedaj si ti pokazala, da nimaš jajc/jajčnikov, če se spustim na tvoj nivo, koji ku..ac, maš pa ti od tega, da si me tako zdej spluvala? se bolš počutiš? si obranila svoj Macho nivo? se zdiš sama seb frajerka?[/quote]

? :-)))))))))))) sicer upam, da nisi s tem mislila, da sem jaz to pisala :-)))))))))).

Katera me je preimenovala v “Nevči”? :-)))))))))))))))))))))))))

No, to me je pa zdaj nasmejalo :-))))))))))))))))))))))))))))

Tudi mene je razjedalo in razganjalo od besa, jeze, strahu, želje po maščevanju in gneva. Pa to nisem metala vanj, ampak sem to jezo sproščala drugače. On jo je pa vame, direkt! To je vse. Ne razumem kako iz dveh, treh povedi, vlečete neke življenjske teorije in vzorce, ki nimajo veze z opisanim dogodkom. GOvorim o obdobju ločitve in ne o vedenjskem vzorcu! Če razumete, seveda…[/quote]

Tu ne gre za bes, maščevanje, jezo,….tu gre za to, da se upaš postaviti zase, nasilnežu reči NE in mu postaviti meje. Tudi jaz nisem nič metala v bivšega – vendar za razliko od tebe tudi bivšemu nisem dovolila, da bi metal vame svoj bes, gnev, maščevanje,…

Me govorimo o točno določenem tipu bivšega…

A to si ti razumel iz mojih besed??

No jaz ne trepljam Neve, da dela prav, ampak jo pa spodbujam, da bo končno naredila prav.

Seveda, zato imamo tako mirno nenasilno družbo, valda, jebat je treba vse po spisku, kdor tebe s kamnom, pa ti njega z dvema!!!!

…..[/quote]

ponavadi gre nasilje po hierarhični lestvici navzdol. torej moški moškega, moški žensko, ženska otroke … oz. močnejši šibkejšega (po spolu, delovnem mestu, mestu v družbi, …)

mi smo zelo nasilna družba, vedno bili in bomo, le oblike nasilja se spreminjajo. iz fizičnega v psihično, ki je na videz manj kruto, v resnici pa veliko bolj travmatično.

in ne če te en s kamnom ti njega z dvema. nene, ti njega zbombardiraš s kamni, da si bo zapomnil in se nikoli več ne bo spravil nate. :))) malo za hec, malo zares.

…..[/quote]

ha ha ha, zdej si me pa nasmejala…

jaz pa pravim tako, da med vsemi tistimi, ki se poslužujejo tvojega načina “zob za zob” obstajajo tudi tisti, ki imajo drugače način, in moj je drugačen.

Xenna, jaz sem nekaj časa sikala nazaj, on je z nasiljem nehal v trenutku ko je dojel da od mene ni glasa, da ni kontre, da ga s tišino in sprejemanjem njegovega besa samo ironično podjebavam….
(poznaš tisto hrvaško: ko se zadnji smije, najslađe se smije…) tko da, dovoli vsakemu da pove svoje…

Neva, zakaj pa potem tako virtualno sikaš? žališ? podcenjuješ, predvsem ko imaš “une” dneve, ko ti nekdo stopi na žulj, če pa praviš, da si v reali totalno skulirana?

tle gor se itak “poznamo” samo tako, virtualno, prepričana pa sem, da marsikakšna igra igrico, ki jo v reali tut slućajno ne obvlada, skrite za ekranom se marsikakšni “povzdignejo” krila….

Je zato vreden obsodbe?

ponavadi gre nasilje po hierarhični lestvici navzdol. torej moški moškega, moški žensko, ženska otroke … oz. močnejši šibkejšega (po spolu, delovnem mestu, mestu v družbi, …)

mi smo zelo nasilna družba, vedno bili in bomo, le oblike nasilja se spreminjajo. iz fizičnega v psihično, ki je na videz manj kruto, v resnici pa veliko bolj travmatično.

in ne če te en s kamnom ti njega z dvema. nene, ti njega zbombardiraš s kamni, da si bo zapomnil in se nikoli več ne bo spravil nate. :))) malo za hec, malo zares.[/quote]

Pa, jaz res ne vem, al res tak nerazumljivo pišem…Kje si prebrala, da sem v relai SKULIRANA? a veš, kaj pomeni to? Da bi mi bilo vseeno. NE, ni mi vseeno. V sebi kričim, jočem, se grizem, ampak ničesar ne rečem, se obrnem in grem. To je daleč od skuliranega.

Ti pa meni venomer pišeš take komentarje, da enostavno ne morem mimo. Pa bodi pod katerimkoli nikom že, ko je tvoj komentar vednoisti. Kaj res ne vidiš, da ti samo odgovarjam in da te ne NAgovarjam? A je to res tako težko razumet?

“Xenna, jaz sem nekaj časa sikala nazaj, on je z nasiljem nehal v trenutku ko je dojel da od mene ni glasa, da ni kontre, da ga s tišino in sprejemanjem njegovega besa samo ironično podjebavam….
(poznaš tisto hrvaško: ko se zadnji smije, najslađe se smije…) tko da, dovoli vsakemu da pove svoje… “

V bistvu, ko si ga z ignoranco ironično podjebavala – in se mu nisi pustila – si se mu šele uprla. Dokler pa si sikala nazaj pa si padala na njegove fore…pr men je blo tut tko. Res pa je tudi, da ga za grožnjo ali karkoli podobnega brez pomišljanja prijavim na policijo…

Mali otroci pa rastejo in rastejo…in postanejo veliki – problemi. In potem ni več časa za MON:-)

Postanejo problemi in ostane vprašanje do smrti: Le kje sem ga polomila? Zakaj moji otroci niso srečni?…

Aja za taka in podobna vprašanja moraš imeti, ne univ.izobrazbo, ampak nekaj čustvene inteligence. NevaM ne boš razumela. Poišči si pomoč in ne škoduj (ne manipuliraj) potomcem.

Dede, a ti slučajno v meni sebe vidiš, da točno veš, kaj se bom spraševala, ko bom toliko stara- kot si zdaj ti?

končno prihajava do vsaj količkaj podobnega zaključka. Težko je delat neke zaključke na podlagi enega ali le par dogodkov…..prepogosto sodimo le na podlagi nečesa kar se le nam zdi prav…

dede že ve kaj se sprašuje…

končno prihajava do vsaj količkaj podobnega zaključka. Težko je delat neke zaključke na podlagi enega ali le par dogodkov…..prepogosto sodimo le na podlagi nečesa kar se le nam zdi prav…[/quote]

Morda sva se malo narobe razumele. Zame postaviti se bivšemu po robu ne pomeni sikati nazaj v isti meri kot on, ampak upreti se mu z inteligentimi dejanji, reči NE in postaviti meje do kamor lahko gre…

Spet kirurško natančno seciraš vsako zapisano besedo! Ma briga me, a razumeš, kdo komu odgovarja, nagovarja, pregovarja, zgovarja, izgovarja, zagovarja…..

vprašanje za te se je glasilo le: zakaj tako SIKAŠ v virtuali, če si v reali po tvoje SKULIRANA (oziroma požreš, poješ se umakneš) to je bilo vprašanje in ne postavljanje diagnoze da si skuliran, ker še vedno mislim da si svetlobna leta daleč od skulirane ženske. (ne bom žalila…, kot to znaš ti, na tak “kisel” ironičen način….)

končno prihajava do vsaj količkaj podobnega zaključka. Težko je delat neke zaključke na podlagi enega ali le par dogodkov…..prepogosto sodimo le na podlagi nečesa kar se le nam zdi prav…[/quote]

Morda sva se malo narobe razumele. Zame postaviti se bivšemu po robu ne pomeni sikati nazaj v isti meri kot on, ampak upreti se mu z inteligentimi dejanji, reči NE in postaviti meje do kamor lahko gre…[/quote]

pa kaj jaz skoz govorim? točno to….sicer to ne bi imenovala inteligetna dejanja, ampak dejanja moči in poguma…. edino tle se razlikujeva…..v izražanju, besednem izboru, poanta je pa ista

Se vam da že par dni eno in isto trobit?

Saj ne morem verjet…

Jp se nam da… 🙂

Si mogoče ta:

vse vehemente pravičnice preskočite………..????

:-):-):-):-)

New Report

Close