Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Psihično nasilje (vse vehemente pravičnice preskočite)

Psihično nasilje (vse vehemente pravičnice preskočite)

joooj, joooj,

TUdi če imam toliko gnilobe in umazanije, bede pred svojim pragom, še vedno lahko komentiram gnilobo in umazanijo pri drugih če jo vidim, in če kot itak, kdo vpraša za to da mu povemo kje mi vidimo to gnilobo in umazanijo? ok?

(če si sploh razumela kaj pišem)[/quote]

Vse, ki smo imele podobne izkušnje kot Neva vemo točno o čem govori in tudi vemo, da je Neva še v fazi, ko jo bivši lahko razjezi, ji dvigne pritisk, ko še ni dovolj pogumna, da bi vsemu temu naredila konec. Zato jo opogumljamo, da se bivšemu končno postavi po robu, da naredi konec njegovemu izsiljevanju ipd…

Ti v takšni situaciji nisi bila, niti nisi bila nikoli blizu takšne situacije (kar je popolnoma razvidno iz tvojih besed)… Lahko je goniti teorijo dokler se ne zgodi praksa…

Neva ni histerična baba, ampak bivša, ki še vedno pada na fore bivšega, ki še ni zbrala poguma… in tiste, ki smo bile na njenem mestu vemo kako je to – vemo, da je potrebno zbrati pogum, da se je potrebno postaviti zase in da s tem damo otroku več kot s poniževanjem…

In ja, lahko komentiraš – vendar tvoji komentarji Nevi NE pomagajo – kvečjemu ji škodijo oziroma so kvečjemu namenjeni temu, da se ti počutiš bolje, ker meniš da si nad vsem tem…[/quote]

ha ha ha, hvala na komplimentu, če meniš, da se iz mojih besed vidi, da nisem nič podobnega dala skoz. Tudi grožnje s smrtjo in pretepanje bivšega sem dala skoz, torej? Pa kje so moji nasveti drugačni od tvojih? edino v zadnjem sem si drznila jo imenovati za histerično (kar priznam da ni prav) saj iz muhe dela slona, kar še vedno mislim da res počne.

Sicer pa kot že povedano, še kako sem dala skoz, razhajanje z bivšim, vendar z veliko večjo mero razumevanja o lastnih negativnih občutkih jeze, strahu, ki sem jih stresala iz sebe s pomočjo strokovnih pogovorov pri psihologu, aktivnostjo v športu in ne, svoje negative nisem stresala v bivšega partnerja, kot to počne Neva, nisem mu nikoli žal besede rekla nazaj, še manj pa prijavljala grožnje, (pretep je na mojo željo ostal zabeležen le v zdravstveni kartoteki) gnjavila, preverjala in obsojala. Razumeš razliko? In zato, ker mi je to uspelo, ker se sedaj z bivšim zastopiva, pogovarjava, pohecava, mirno pogovoriva glede česarkoli kar zadeva najinega otroka, zato, vem kje Neva biksa in ji to direktno brez olepšav povem. To je to.

Manipuliram pa nikakor ne, še manj pa delam škode Nevi, ker si bo ona vzela od zapisanega kar bo želela, morda, pa le ugotovi, da bo z mirnim načinom dosegla več, zase, predvsem pa za sina.

Saj, Neva in Xenna, od vaju ni pričakovat da bi razumele malo sarkazma. Sta obe gluhonemi od sovraštva.

tvojga sarkazma noben ne razume…

Zato ker tvoje zlobe in jeze nihce ne razume, si pa tukaj ves besen in zlivas slabo voljo.
Nekje sem precitala, da moramo do zlobnih ljudi kot si npr. ti in dede bit najbolj prijazni, ker tega ne potrebuje nihce bolj kot zlobni ljudje.

Xenna sama pa ne bi rekla, da “naivnica” nikoli ni dozivela cesa taksnega. Po mojem je ona dozivljala samo in izrecno taksne stvari, ker ce bi bila srecna in bi se ji dogajale lepe reci, ne bi zmogla toliko grenkobe in besa. Tudi neko zalostno bitje zeljno pozornosti in topline.

Neva cuvaj in poskrbi za vaju.

Zato ker tvoje zlobe in jeze nihce ne razume, si pa tukaj ves besen in zlivas slabo voljo.
Nekje sem precitala, da moramo do zlobnih ljudi kot si npr. ti in dede bit najbolj prijazni, ker tega ne potrebuje nihce bolj kot zlobni ljudje.

Xenna sama pa ne bi rekla, da “naivnica” nikoli ni dozivela cesa taksnega. Po mojem je ona dozivljala samo in izrecno taksne stvari, ker ce bi bila srecna in bi se ji dogajale lepe reci, ne bi zmogla toliko grenkobe in besa. Tudi neko zalostno bitje zeljno pozornosti in topline.

Neva cuvaj in poskrbi za vaju.[/quote]

Jaz pa še vedno trdim in tudi prav sem imela – mi je naivnica sama potrdila, da ona še ni bila v situaciji, ko bi zmogla moć in pogum, da bi se postavila zase. (Ne trdim, da ni bila resnično žrtev nasilja). Trdim pa, da ni bil nikoli v situaciji, ko bi imela samozavest, moč, ko bi se dovolj cenila, da nekomu ne bi dovolila hoditi po njej. Pač naivnica je ubrala pot, ko je požrla vse ‘sranje’ bivšega in ko je on pač prebolel – se zdaj ‘razumeta’ …

Neva tudi še ni zmogla tega, vendar si želi, išče načine, zbira pogum, išče potrditve in upajmo, da nekoč bo zmogla.

Naivnica še vprašanje zate – starši smo otrokom za vzgled – ali je bolje otroku pokazati kako se postavi zase ali kako se požira drek, ki ti ga bivši naserje?

Xenna, da noben ne razume pa res ti ne odločaš. ker nisi vse. Tista “hi hi” pa še nikoli se ni spustila v nobeno debato z mano, a kar pravi, da sem zloben.

Tadej, to so ti že tudi druge povedale…v drugih temah…

Me pa en malček spominjaš na mojega bivšega. Lajaš, lajaš, lajaš do nezavesti četudi se te noben več am ne vzame. Pa se ti res da? Ne bi raje svoje prispevke dajal na forumih kjer jih bodo cenili, kjer jih bo vsaj kdo sploh cenil?

Nekatere ste na MON samo, da se kratkočasite in sicer v smislu špetira. Saj tam kjer drži določen forum administartor (moderator) čez, tam ste itak oplele, ker tam ne dovoljujejo kratkočasenja na tak nizek način – če vam kaj ne paše pa udarite po tistem, ki piše dobronameren nasvet, ker pač ni po vašem okusu oz. bolje “ozkem gledanju na zadeve”. Mate pač plašnike gor kot kobile:-)

Aja saj itak ne veste kaj je rdeča nit “pravičnice” NeveM ?! 🙂

lp, naj vam bo dan s sončkom obsijan

Jaz pa še vedno trdim in tudi prav sem imela – mi je naivnica sama potrdila, da ona še ni bila v situaciji, ko bi zmogla moć in pogum, da bi se postavila zase. (Ne trdim, da ni bila resnično žrtev nasilja). Trdim pa, da ni bil nikoli v situaciji, ko bi imela samozavest, moč, ko bi se dovolj cenila, da nekomu ne bi dovolila hoditi po njej. Pač naivnica je ubrala pot, ko je požrla vse ‘sranje’ bivšega in ko je on pač prebolel – se zdaj ‘razumeta’ …

Neva tudi še ni zmogla tega, vendar si želi, išče načine, zbira pogum, išče potrditve in upajmo, da nekoč bo zmogla.

Naivnica še vprašanje zate – starši smo otrokom za vzgled – ali je bolje otroku pokazati kako se postavi zase ali kako se požira drek, ki ti ga bivši naserje?[/quote]

Sicer nisem “naivnica” a odgovarjam na tvoj zadnji odstavek: bivši je bivši samo tebi,otroku je še kako sedanji.Vzgajat otroka tako,da se fajtaš z njegovim očetom in mu tako kazati kako se postavljat zase????
Ubogi tvoj otrok/otroci.

Jaz bi pa morda rad slišal tudi drugo stran…Tega Nevinga EX…Da si razširimo obzorje in izluščimo resnico…

Rada bi slišala kaj pravi Nevin EX, ker sem sama že 20 let brez dedca in če je tako obupan in skače za njo, bi bilo mogoče fajn da se spoznava ker bi končno dobila fanta on pa bi nehal skakat za Nevo!

Ja, se strinjam z dede, dobro je to povedala.

Naivnica še vprašanje zate – starši smo otrokom za vzgled – ali je bolje otroku pokazati kako se postavi zase ali kako se požira drek, ki ti ga bivši naserje?[/quote]

Ojla!, najbrž sva se narobe razumele, čisto nič ti nisem priznavala kaj šele potrjevala da nisem imela ali da nimam sedaj moči in poguma.
Ravno obratno. Svojo moč in pogum sem pokazala do otroka do maksimalne možne mere. Požrla sem marsikakšno grenko od bivšega, jo pogoltnila in šla vzravnane glave naprej! Draga moja, za to šele rabiš orng dozo poguma, verjemi! Puščati da te nekdo poniža, pretepe, grozi in ob tem ne vračati udarce zmorejo le tisti, ki imajo veliko poguma.

To je pač moje mnenje, lepo se z lepim vrača, grdo z grdim.

Kaj misliš, kakšen vzorec obnašanja postavljate ve svojim otrokom, če jih učite, da se grdo z grdim vrača? čedalje več bo nasilja po šolah, agresivnih mladih ljudi polnih gneva in besa, ki jim jih vsajate točno vi starši, ki od malega učite otroke, da se vsaka šamarčina vrne dvojno, vsaka brca, vsaka grda beseda.

VIdiš, zame je pogum nekaj čisto drugega, pomeni sprejeti jezo nekoga, ne da bi jo vračala, pomeni da živim svoje življenje, in svojo jezo izražam čisto drugače od vas. sem že zapisala (pogovori, šport, sproščanje)

Ne vem kje so nekatere v meni videle bes, nespucano gnilobo in podobne bedarije, a vsak že ve.

Nick naivnica sem si nadela zato, ker sem “padla” na Nevine solze in ji skoraj začela verjeti… ker sem naivna in v vsakem želim najprej videti dobre lastnost….

Naivnica kar nakladaj, s tem opravičevanjem si samo potrdila, da si jebena stranka bila in boš pa fovš vsem, ki upajo povedat, ki hočejo pomagat, ki so skrbni starši. Je jeba če nimaš nič od vsega in si nič pri vsem. Saj se mi smiliš, pridi da te malo pocarkljam.
Z Nevči pa se le ukvarji da vsaj mal pozabiš vso bedo ki te čaka ko se obrneš stran od ekrana. Men si prav luštna, tolk grenkobe, zlobe, zavisti in hkrati žalosti gneva je v tebi, do tebe je bil svet več kot očitno zlo grd in nastrojen.

” Puščati da te nekdo poniža, pretepe, grozi in ob tem ne vračati udarce zmorejo le tisti, ki imajo veliko poguma. “

Jaz menim ravno obratno, da to zmorejo le tisti, ki nimajo dovolj poguma, da bi se postavili zase, ki se ne cenijo dovolj, kajti kdor se dovcolj ceni ne bo NIKOMUR pustil, da se izživlja nad njim….da je to v otrokovo dobro je samo poceni izgovor. (sin bo poiskal takšno žensko, ki bo požrla vse njegovo sranje, hči pa partnerja, ki se bo izživljal nad njo – to je tisto kar si ti pokazala svojim otrokom in zato jaz vztrajam na tem, da se je potrebno postaviti zase in otrokom pokazati kaj NI prav!)

:-)))))))))))))))) vsake, ki se ponuja, pa tudi ne pobere. Torej: če si postavna, športnica, če imaš uni. izobrazbo (vsaj), če si dobro situirana (pomeni imaš visoko plačo), če si zelooooo družabna (mogoče celo preveč), če si ubogljiva in poslušna, in če kot dodatek nimaš niti svojega mnenja (vem-kontradiktorno), potem si prava zanj. Bo pa težka. Njegove mamice nikoli ne boš mogla zadovoljit ;-). Nikoli. :-)))))))

Sicer nisem “naivnica” a odgovarjam na tvoj zadnji odstavek: bivši je bivši samo tebi,otroku je še kako sedanji.Vzgajat otroka tako,da se fajtaš z njegovim očetom in mu tako kazati kako se postavljat zase????
Ubogi tvoj otrok/otroci.[/quote]

Ne, buša. Otroka vzgajam tako, da me tudi njegov oče nima pravice poniževati, me izsiljevati in groziti. In ja, bogi moji otroci, ki se bodo znali v življenju postaviti zase. Sicer pa otroku je lahko sedanji in mu tudi je – oče. Meni pa je bivši in to tudi vedno bo. Ne vem zakaj bi meni moral biti sedanji…spet hruške in jabolke…

Ti bom zrihtala kavico z njegovo mamo. Boš vse izvedel. Več, kot če bi šel na kavico z njim. On namreč ne misli z glavo ampak z mamico :-))))))). Bi se mu pa vsekakor prilegel kak kolega. Zdaj so se vsi obrnili stran od njega. Samo ko so videli njegovo obnašanje. Jaz sploh nisem potrebovala niti črhnit o tem kar imama :-).

Xenna, ti kar trepljaj Nevo po rami češ kako dela prav. Ona itak vse verjame, samo da se jo treplja.

Glede zlobe pa saj vesta, ne sodite po sebi.

Tudi mene je razjedalo in razganjalo od besa, jeze, strahu, želje po maščevanju in gneva. Pa to nisem metala vanj, ampak sem to jezo sproščala drugače. On jo je pa vame, direkt! To je vse. Ne razumem kako iz dveh, treh povedi, vlečete neke življenjske teorije in vzorce, ki nimajo veze z opisanim dogodkom. GOvorim o obdobju ločitve in ne o vedenjskem vzorcu! Če razumete, seveda…

xenna:

jezus je rekel, da ko te po levem licu nastavi še desnega. mater vola .. pa mi smo krščanska družba, vse te nebuloze izhajajo iz svetega pisma, ki so ga interpretirali moški. če te kdo uradi ga udariš nazaj, jasno. ampak velja, da je bolj dostojantven, če udarec preneseš in nanj ne reagiraš.

in potem te partner pretepa kot boksarsko vrečo.

New Report

Close