Psihično nasilje (vse vehemente pravičnice preskočite)
ne štekam…sprehodi se malo čez nevine teme, pa ti bo mogoče zaštekalo….
NevaM (Neva brez zamere) še ni čisto ločila kaj je dobro in kaj ne za otroka.
Dati otroka očetu, ki se mu zdi zamal otroka voziti v sedežu, še več kot to določa dogovor je neodgovorno…lahko bi vsaj dala pogoj: Ok imej ga, ampak s sedežem (ki ga mimogrede ima, pa ga je kao pozabil….al nekaj podobnega)……počasi bi mu mogoče predelalo….tako pa en drugega jebeta (pardon na izrazu) v glavo in sta malo pozabila na otroka….tole s temi maili in smsi……najihov namen je da Neva pošizi…kar njenemu ex dosledno ratuje……
NevaM….skuliraj se, sedaj bi pa že lahko imela malo bolj debelo kožo…odjebi ex-a, ignoriraj ga….kaj ga najbolj boli? Verjemi da ignoriranje in nasmeh na obrazu…..
Včasih je dobro, da večji otrok, ki ima željo živeti s tistim staršem, ki mu v vsem ustreže, tudi res živi z njim. Mogoče edino tako oba (otrok in ta drugi starš) uvidita, da tako ne gre. Eno je, ko je otrok pri takem staršu samo čez vikend, drugo pa, ko je z njim 24 ur na dan 5 ali 7 dni v tednu. Pri taki količini stika mu drugi starš sigurno ne bi mogel več v vsem ustreči in bi prej ali slej prišlo do fajta. Večjega otroka itak ne moreš več drugače vzgajati kot tako, da ga postaviš pred dejstvo – da sam izkusi, kakšne so posledice njegovih dejanj, ravnanj, odločitev…
Drugo pa je to:
Kot je pred kratkim povedala klinična psihologinja na TV, otroci dostikrat silijo k tistemu staršu, ki je šibkejši, bolj zlomljiv, nestabilen…, ker imajo v sebi (najbrž podzavestno) težnjo po tem, da svojega šibkega starša zaščitijo, mu nudijo oporo, ga branijo… Tak otrok mogoče ob takem staršu hitreje (oz. sploh enkrat) odraste in postane samostojen, medtem ko bi pri vzgoji prvega starša ostal večni “mamin sinko”. Še posebno pri fantih je tako, ker smo običajno mame do njih bolj skrbne, hote ali nehote. Za punce itak vemo, da bojo zmogle vse v življenju, tako kot zmoremo me same. V sinove pa nekako nismo čisto sigurne… in to se potem pozna z leti, ko ti naši sinovi “odrastejo”… Samo poglejte, koliko nezrelih mladih moških je v današnji družbi. V naslednjih generacijah lahko pričakujemo, da bo takih še več – najbrž zaradi teh masovnih ločitev in enostarševskih družin, ki nastajajo v zadnjih letih, v katerih otroci nimajo pogojev odrasti, saj se o njihovem življenju odločata samo starša, pa še to skozi take in drugačne spore in konflikte. Vsaka stvar prinaša svoje posledice, a žal se tega premalokrat zavedamo.
WW, a ti tudi? Za Nevo je zdaj že jasno da jo je oče zlorabljal ko je bila majhna. Takrat avtosedežev sploh še ni bilo in jo je vlačil okoli kar tako. Od strahu se ji je zmešalo. In tega sploh ne more odpustit. Šele potem ko so uzakonili pripenjanje se ji zdi svet približno znosen.
In to se zdi da ne velja samo za Nevo. Morda tudi za Xenno…
:-))))))))))) res ne vem, ker rastejo takšni primerki, kot si ti tadej. Res…vse veš, vse imaš prav, vsakogar poznaš do fundamenta… mogoče ti je zato ženska pobegnila .-))))))))))))))) mora bit srhljivo živet z nekom, ki te pozna boljše, kot ti samega sebe :-)))))))
Sicer pa, nehajte se kregat. Vem, kaj bom naredila. In sem že dobila grožnjo, da mi bo vzel skrbništvo. Ker očitno res ne bo šlo ne zlepa in ne z ignoranco, bo prijava res nujna. Čeprav po besedah nekaterih (njegovih kolegov) ne bo zalegla. Bomo pa poskusili.
Če ima otrok stik rad in mu je OK je to zanj dobro četudi bi ga oče vozil k prijateljem, ki preprodajajo drogo, se drogirajo, ipd…??
Tisto kar je otroku všeč ni nujno za njegovo dobro.
p.s. tadej še to – včasih je bilo manj prometa (avtomobilov), manjše hitrosti na cestah,…in posledično manj nesreč in še manj smrtnih žretv – tako da je primerjava neprimerna.
– opozarjanje na vožnjo s sedežem in
– napačno napisana beseda, so mar to res argumenti za prijavo in dokazovanje neprimernosti očeta??????
Ženska je samo opozarjala na varno vožnjo, otrok NI bil brez sedeža, oče se je zatipkal, so what?
dejte no, tud men bi vrglo pokrovko če bi me kdo zaje–val zaradi ene klinčeve besede in pamet solil zarad sedeža! TUdi jaz bi potem odreagirala.
In par takih neprimernih materinih odzivov in provokacij, plus dejstvo, da ima ženska novega partnerja, in dejstvo, da je otrok vsaj polovico časa pri očetu, da so očeta iz novega domovanja “glasno odgnali” bi vsak malo boljši odvetnik speljal na mlin očetu, češ da se mati itak samo predaja užitkom in si je poiskala novega neprimernega partnerja za otroka. Ponavljam, vsak malo boljši odvetnik BI lahko to speljal očetu v prid,….
Zato Neva, dej umiri žogo, ker imaš vse v življenju in delaš zgago popolnoma brez potrebe. Umiri žogo in vidla boš, da je bo bivši tut. Samo malo dobre volje in spusti to strašansko potrebo po nadzoru!
??????? joj dekle, od kod si pa ti to pobrala????? Zatipkla se je? Kje se je zatipkla? V avtu, ko je prišel po otroka bres avtosedeža? Kako se to zatipka? In res, imaš prav, takrat otrok ni bil brez avtosedeža, ker mu ga nisem dala, ampak bivšega poslala domov po avtosedež. Če pa slučajno ne bi videla, bi pa on mirne vesti oroka dal v avto in ga vozil brez sedeža. Sin pa je meni že pred tem imel prebliske, da bi se vozil ven iz sedeža, pa da bi stal na sredini ipd, pa se mi niti sanjalo ni, da bi oni model bil toliko nor in sina učil česa takšnega. Potem sem ugotovila, da je dejansko tolk nor in brez vesti.
Naivnica, privoščim ti takšnega modela, res. Bi se ti tudi kmali iz naivnice prelevila v …strahopetnico? hmmmm
Dejstvo, da mo ga morali odgnati iz novega domovanja je posledica tega, da je bil on preveč glasen do lastnikov tega domovanja. In, ja res vsak odvetnik bi znal povedati, da se na tuji lastnini moraš obašati temu primerno.
Kot drugo. Kje si videla, da je otrok vsaj polovico časa pri njemu? :-))))))))))) Pa si res trola. Otrok je bil dva meseca po malo manj kot polovico pri njemu, prej pa ni kazal nikakršne volje, da bi z otrokom bil več ali celo redno. Ko se mu je zazdelo, ga je vzel k sebi za kake 4 dni, potem ga pa 10 dni ni bilo blizu. Jaz sem pa popustila v tistih dneh, da bi otrok vsaj takrat bil z očetom.
In, ja, to da imam novega partnerja bi ti moralo nakazovat, da nisem jaz tista, ki teži ampak on, ker on pa je očitno spet sam…naj se najde že kje kaka naivnica, da ga bo malo zaposlila… :-)))))))))
Neva,
ne rabiš sikat, razumem tudi brez besedne agresije, da si čisto histerična baba, ki ne zna šteti do 2.
Gre za dva ločena primera, prvi primer bi rešila popolnoma mirno, popolnoma mirno bi dala tipu vedeti da mislim resno in da ne bom dopuščala da se otrok vozi brez sedeža tako, da bi otroka TI odpeljala v kraj bivanja. Pika. TOčka. Konec zgodbe.
Drugo, tip se je narobe izrazil ko ti je pisal da bi si razdelila otroka, pizdarija, sej si ga res delite, mar se temu ne reče delitev? sej ga ne režeš na koščke ampak načrtuješ dneve v katerih si ti ali on z njim. men dol visi kako se moj bivši izraža glede otroka, razumeš?
Sicer pa, neva, res si histerična baba, nič druzga, najprej histerično jokaš, točiš krokodilske solze zaradi nekih kvazi groženj, ki so baje smrtno nevarne in neprimerne potem pa sikaš nazaj kot kača. To delajo samo histeriki.
Pa odnehaj prosim odgovarjat na popolne bedarije, odgovori raje na kaj pomembnejšega, kot na primer to, zakaj si spet ugnala cel vik in krik o nekih grožnjah v drugi sapi pa trdiš, da nimaš nikakršnih trdnih argumentov za prijavo?
Boš zdaj še ven prišla s teorijo da ima on v širšem in daljšem kraju vse uradnike podkupljene in si ti revica, on pa car? oh, daj no.
Ko prebiram vaše pogovore (sama bolj malo sodelujem), pa sem tudi samohranilka, se mi dozdeva, da če bi ženske bile malo bolj umirjene,
ne odreagirale tako pompozno na vsako besedo in dejanje bivšega in
se bolj v mislih in dejanjih posvečale svojim otrokom, njihovi vzgoji in
na koncu tudi sebi, bi bile veliko bolj zadovoljne.
Tako pa imam občutek, da venomer premlevajo v glavi, kaj je bivši naredil, kaj ni, kaj bo pa zdej “spet” naredil..
Človek dobi občutek, da enostavno je večji del vašega življenja nek boj
z bivšim.
Ko bodo otroci odrasli boste šele videle, da ste toliko življenjske
energije, ki bi jo morale porabiti za čisto druge stvari, namenile za vaše
bivše.
Moj bivši odkar sva se razšla, ni bil z moje strani nikoli, ampak res nikoli “okupiran” kdaj bo imel otroka, kdaj ga ne bo imel. Ni plačeval
preživnine. Redko je bil otrok z njim, vendar sem mu vedno dala vedeti,
da je to njegov oče. Nisem pozabila nikoli, da mu vošči za rojstni dan, novo leto. Da ga pokliče oz. da tudi njemu pove za kakšno novico.
Nikoli, ampak čisto nikoli nisem rekla nič zoper njega mojemu otroku.
Bolj sem se posvetila otroku in če je otrok šel kdaj k njemu prav, če ne
pa tudi prav. Meni otrok ni bil nikoli breme ali da bi bila tako hudo
utrujena, če sem res večji del sama skrbela zanj.
Sedaj pa ko gledam, pa saj imajo mame samohranilke več prostega časa za
sebe kot pa če bi imele družino. Vsak drugi vikend so frai.. pa še med tednom kakšen dan. Pa saj so v bistvu 10 dni v mesecu proste.
Si to lahko ženska, ki ima družino z možem privošči?
Tako da ob zaključku bi rada vam namenila samo predlog:
Če boste same sebi naredile, da boste zadovoljne same s seboj vam bivši
ne bo mogel niti malo zagreniti vašega življenja. Ker je vaše nezadovoljstvo posledica načina komunikacije, ki ga imate.
Včasih je dobro, da večji otrok, ki ima željo živeti s tistim staršem, ki mu v vsem ustreže, tudi res živi z njim. Mogoče edino tako oba (otrok in ta drugi starš) uvidita, da tako ne gre. Eno je, ko je otrok pri takem staršu samo čez vikend, drugo pa, ko je z njim 24 ur na dan 5 ali 7 dni v tednu. Pri taki količini stika mu drugi starš sigurno ne bi mogel več v vsem ustreči in bi prej ali slej prišlo do fajta. Večjega otroka itak ne moreš več drugače vzgajati kot tako, da ga postaviš pred dejstvo – da sam izkusi, kakšne so posledice njegovih dejanj, ravnanj, odločitev…
Drugo pa je to:
Kot je pred kratkim povedala klinična psihologinja na TV, otroci dostikrat silijo k tistemu staršu, ki je šibkejši, bolj zlomljiv, nestabilen…, ker imajo v sebi (najbrž podzavestno) težnjo po tem, da svojega šibkega starša zaščitijo, mu nudijo oporo, ga branijo… Tak otrok mogoče ob takem staršu hitreje (oz. sploh enkrat) odraste in postane samostojen, medtem ko bi pri vzgoji prvega starša ostal večni “mamin sinko”. Še posebno pri fantih je tako, ker smo običajno mame do njih bolj skrbne, hote ali nehote. Za punce itak vemo, da bojo zmogle vse v življenju, tako kot zmoremo me same. V sinove pa nekako nismo čisto sigurne… in to se potem pozna z leti, ko ti naši sinovi “odrastejo”… Samo poglejte, koliko nezrelih mladih moških je v današnji družbi. V naslednjih generacijah lahko pričakujemo, da bo takih še več – najbrž zaradi teh masovnih ločitev in enostarševskih družin, ki nastajajo v zadnjih letih, v katerih otroci nimajo pogojev odrasti, saj se o njihovem življenju odločata samo starša, pa še to skozi take in drugačne spore in konflikte. Vsaka stvar prinaša svoje posledice, a žal se tega premalokrat zavedamo.[/quote]
Težko se strinjam, da otrok, ki v zaščito vzame šibkejšega starša, hitreje odraste. Tak otrok običajno razvije patološki odnos s takim strašem in tudi tak otrok je mamin sinko. Sicer ne tiste baže, ki ni sposoben skrbeti sam zase, ampak tiste vrste, ki ga starš drži v šahu s pritiskanjem na otrokov občutek krivde. Prepoznamo jih v ljudeh, ki vse vikende preživijo na posesti, stanovanju svojih staršev in za njih opravlajo 1000 in 1 popravilo, jih vozijo okoli zdravnikov, počitnice preživljajo skupaj s starši, za svojo družino in otroke pa ne najdejo minute časa.
Ni vse sao v gospodovalnih starših.
Manipulacije s selitvijo se ne dogajajo samo v smeri, da se bo otrok selil k bolj popustljivemu staršu, ampak tudi v obratni smeri, kjer otrok že prebiva pri popustlivejšemu staršu, pa mu ta žuga, da se bo moral preseliti k bolj doslednemu, če ne bo ubogal in se popravil. Kot druga žena, smo to v družini dali čez. Moževi ex je hči zrastla čez glavo in jo je nekega dne pritransportirala k nam. Po kakšnem mesecu pa smo ili deležni pranja glave, kako jo moramo vzgajati. Ex je vztrajala, da na hčeri nadaljujemo z vzorci obnašanja, ki so se že pri njej izkazali za napačne.
Je bilo zelo pestro …
Bi ga odpeljala seveda, ampak ga ne smem. ON mi je prepovedal vstop v vas :-))). Scen pa nočem povzročat.
In si zato bolj….kaj? umirjena? boljša mati? boljša BIVŠA?
Ti boš že vedla, saj si 24h ur na dan s sabo :-))))))
Te popolne bedarije ti strelaš, jaz sem pa potem histerična, ker ti odgovarjam… res si adut. Govorila sem o argumentih za zlorabo otroka, ne o sebi. Argumentov za nasilje nad menoj imam pa dovolj. Če bo k vsemu kar imam od mailov in sms, dodala še kazensko sodbo (ki jo je on podal proti meni, pa se je potem obrnilo drugače, ko so zbrali vse dokaze), bo argumentov več kot preveč.
:-)))))))))) nima jih ne, saj zato pa se je zgodilo to, kar sem ti že prej napisala :-))))))))). Samo meni se ni za it sodnije, pa prijavljanja, ker organsko ne prenesem več njegovih laži, obnašanja in prezence nasploh.
Bi ga odpeljala seveda, ampak ga ne smem. ON mi je prepovedal vstop v vas :-))). Scen pa nočem povzročat.
Te popolne bedarije ti strelaš, jaz sem pa potem histerična, ker ti odgovarjam… res si adut. Govorila sem o argumentih za zlorabo otroka, ne o sebi. Argumentov za nasilje nad menoj imam pa dovolj. Če bo k vsemu kar imam od mailov in sms, dodala še kazensko sodbo (ki jo je on podal proti meni, pa se je potem obrnilo drugače, ko so zbrali vse dokaze), bo argumentov več kot preveč.
:-)))))))))) nima jih ne, saj zato pa se je zgodilo to, kar sem ti že prej napisala :-))))))))). Samo meni se ni za it sodnije, pa prijavljanja, ker organsko ne prenesem več njegovih laži, obnašanja in prezence nasploh.[/quote]
Neva, le zakaj se čutiš dolžna popolnim neznancem opravičevati in upravičevati svoja dejanja?
Kdo pa so, da si jim dolžna polagati račune?
Kaj pa če imaš opravka samo z manipulatorjem, ki mu je dolgčas, pa se malo igračka s tabo.
Neva pa kaj tebi je res potrebno tile psihiho moteni “dede” polagat račune in se ukvarjat z njo? Saj še samo njej odpisuješ. Očitno sama prav padaš na neke provokacije in iščeš prepir. Ignoriraj do jeb… v glavo, lej jo. Začni s tem kar na netu, pa pri svojem ex, boš videla kolko več cajta boš naenkrat imela za pozitivne reči. Naivnica, ala dede ala ne štekam pa ima verjemi, doma pred svojim pragom tolko gnilobe in umazanije, da se raje ukvarja z drugimi, ker če bi se sama s seboj, ne bi imela cajta cele dneve čitat in se kregat ter tako poskušala iz svoje realitete preskočiti v drugo in tako pozabiti svojo bedo.
Svetovala bi ji tadeja, te dva bi se pobila in mirna bosna!
Exa pa le pejt prijavit, danes popoldan npr.
:-)))))))))) nima jih ne, saj zato pa se je zgodilo to, kar sem ti že prej napisala :-))))))))). Samo meni se ni za it sodnije, pa prijavljanja, ker organsko ne prenesem več njegovih laži, obnašanja in prezence nasploh.[/quote]
Neva, le zakaj se čutiš dolžna popolnim neznancem opravičevati in upravičevati svoja dejanja?
Kdo pa so, da si jim dolžna polagati račune?
Kaj pa če imaš opravka samo z manipulatorjem, ki mu je dolgčas, pa se malo igračka s tabo.[/quote]
oče,
tudi slučajno nisem manipulator, saj vendar ona piše kot avtorica, zato tudi odgovarja, a ne? tudi jaz le odgovarjam na njene zapiske, je to dovoljeno?
v zadnjem odgovoru sem se res spozabila in oklicala Nevo za histerično babo, za kar se oproščam, res je, nimam pravice ljudi obsojat zaradi njihovih dejanj, imam pa pravico povedat svoje mnenje, menda, se pa strinjam, da ne rabim žalit, jasno.
BOm pazila na izražanje, ok, jasno….
joooj, joooj,
TUdi če imam toliko gnilobe in umazanije, bede pred svojim pragom, še vedno lahko komentiram gnilobo in umazanijo pri drugih če jo vidim, in če kot itak, kdo vpraša za to da mu povemo kje mi vidimo to gnilobo in umazanijo? ok?
(če si sploh razumela kaj pišem)[/quote]
Vse, ki smo imele podobne izkušnje kot Neva vemo točno o čem govori in tudi vemo, da je Neva še v fazi, ko jo bivši lahko razjezi, ji dvigne pritisk, ko še ni dovolj pogumna, da bi vsemu temu naredila konec. Zato jo opogumljamo, da se bivšemu končno postavi po robu, da naredi konec njegovemu izsiljevanju ipd…
Ti v takšni situaciji nisi bila, niti nisi bila nikoli blizu takšne situacije (kar je popolnoma razvidno iz tvojih besed)… Lahko je goniti teorijo dokler se ne zgodi praksa…
Neva ni histerična baba, ampak bivša, ki še vedno pada na fore bivšega, ki še ni zbrala poguma… in tiste, ki smo bile na njenem mestu vemo kako je to – vemo, da je potrebno zbrati pogum, da se je potrebno postaviti zase in da s tem damo otroku več kot s poniževanjem…
In ja, lahko komentiraš – vendar tvoji komentarji Nevi NE pomagajo – kvečjemu ji škodijo oziroma so kvečjemu namenjeni temu, da se ti počutiš bolje, ker meniš da si nad vsem tem…