Psihično nasilje (vse vehemente pravičnice preskočite)
Se popolnoma strinjam z nekaterimi tu gor, ki pravijo, da si kriva tudi ti. Menmi so vedno pravili, da sta za kreg potrebna vsaj dva – oz. eden, ki vpije in drugi ki mu odgovarja in povzroči, da prvi še bolj vpije.
Sicer pa a nimaš možnosti, da pošiljatelja blokiraš in basta. Če pa mu boš odgovarjala, mu boš samo dajala spodbudo za naprej. Kolikor spremljam ta forum si ti tista, ki podpihuješ potem pa se narediš blaženo Marijo.
Energijo, ki jo uporabljaš za kreganje z njim uporabi raje za otroka in po moje bo svet lepši za vse tri. Mislim, da je žogica sedaj na tvoji strani.
Pod to se podpišem.
Imaš mirno vest, da si poiskusila na miren način to rešit. Ne gre.
Lepo po nasvetih odvetnikov naprej. Prijava tožba…..
Samo osebno ne reagiraj. Ne spuščaj se v prepire ker se ti to lahko potem obrne. Otroka naj ima po odločbi. Maile printaj in hrani in na njih ne odgovarjaj.
Lepo, da si se odločila dati sebe na prvo mesto kajti le tako bo imel sin vse kar potrebuje. Če smo me razvaline to tudi otroci čutijo.
Bo sonček…itak da bo :))))
Neva,
pred enim letom sem skoraj znorela od jeze.
Iz njegove navade, da je punco videl trikrat na leto, je kar naenkrat zahteval, da se punca dodeli njemu…. Je navajal tako butaste razloge kot npr. da ima samo ene hlače, ipd….
Me je stalo res veliko živcev.
Takrat sem samo rekla, da če je kje na svetu bog, naj njegova čimprej zanosi.
Mislim, da se mi je edinikrat v življenju izpolnila želja, ki se je nanašala na bivšega.
Želim, da tudi tvoj ex čimprej najde novo ljubezen, potem ne bo imel več časa za to psihočno maltretiranje.
drugega ti ne vem reči,
kot sem ti že v enem drugem postu napisala, da lahko prideš na kavo in čvek.
k.
Neva poskusi še tako, da na njegove ‘izpade’ gledaš zviška…kot češ “a res nimaš kej bolj pametnega za počet?” Včasih se poskusi njegovim izjavam nasmejat (ni problem, če on občuti, da se mu posmehuješ) slej ko prej se bo naveličal igrati tarčo posmeha….
Komentarji: “A res nimaš kej bolj pametnega za počet?” “A se še nisi naveličal?” “A se ti res da?” “Pa kje jih ti pobiraš?”…ipd…
…seveda v kombinaciji z nasmeškom na obrazu… (s tem mu pokažeš, da ti ne pride do živega, da ti prerosto ne more več dvigniti pritiska, da ti prerosto res ni več mar zanj)
Zanima me zaključek te zgodbe, ga je res prijavila policiji?
ker jaz tega pri tej ženski ne zastopim, 5 minut bi ga v žlici vode utopila le zaradi napačne izbire besede, naslednjih 5 ga hvali in je vsa raznežena kakšn super očka je, da je otrok pri očetu ogromno časa in oh in sploh. Ne vem, imam občutek, da je s tako muhasto žensko ful težko shajat, saj nikol ne veš s katerim argumentom bo šla naslednjič.
Da ga prijavi na policijo, se mi zdi pa smešno in butasto, če obenem vsakič znova razglablja, da je sin čedalje več pri očetu….zakaj mu ga pa pušča če je baje “tak nasilnež” da ga obenem prijavlja na policijo.
Tle mi nekaj smrdi…..kot mati tega ne zastopim, saj mi je prva in osnovna logika, da če je bivši tip nasilen do mene, obstaje velikanska možnost da je nasilen tudi do otroka. To kot mati ne bi dovolila niti pod razno.
Razen, če mati najeda zaradi vsake posamezne besede, vsakega dogodka, vsakega praznika, vsakega obiska….pol pa celo tipu pritrdim in mu dam prav, če enostavno ne more zdržat ob njej in mu vrže pokrovko, pa ji napiše po mailu kaj ji gre, ker predvidevam, da tudi ona njemu ne ostane dolžna, a seveda poznamo pa itak le njen del zgodbe, zato ne vemo celotno resnico, ….
naivnica: moj ex je zadnji dve leti veliko bolj pozoren do hčera kto prej celih 8 let. sem tko vesela, kadar pride k nam in brez premišljevanja dovolim, da je z otrokoma v našem stanovanju čez vikend.
po drugi strani bi ga pa raztrgala od besa, ko mi pride ven z debilizni o preživnini in kako si on zamišlja plačevanje in na kakšen način bi on to uredil. in tako kot neva svojega, mojega ex včasih hvalim in rečem, da je super, da se dosti vidi s hečama, včasih pa bruham ogenj nanj. taki so odnosi ….
ja ok katarina, sam neva govori o nekih resnih grožnjah in dveurnem joku….
tudi jaz doživljala trenutke ko bi bivšega v žlici vode, a obenem sem ga hvalila in s tem tudi spodbujala k več sodelovanja, mi pa na misel ni prišlo, da bi tipa prijavila na CSD, policijo, vlagala tožbe in pritožbe čez njegove grožnje, ne govorim o delitvi premoženja, denarju, ampak o prijavah na neke grožnje…
V tem primeru, jaz otroka ne bi dala in to še za tako dolgo in izven vseh dogovorov o stikih v roke osebi, ki je moram prijaviti zaradi groženj, ker bi se bala posledic, ker ponavaljam, če je oseba konfliktna, agresivna, je lahko nekaj časa do bivše partnerke, ali pa tudi do otrok…
(vedno znova mi hodi po glavi tista neverjetna zgodba o otroku ki je bil PREDMET izvršbe)…..
Zato ne vem, kdo koga v tej zgodbe podjebava, ona njega, on njo, ali se oba… ker kot je brati, to traja že več kot 2 leti! Veš kaj pomenijo 2 leti v otrokovem življenju, pri teh letih, ko se otrok največ razvija in srka vase vzorce obnašanja staršev?!
naivnica, bom na hitro: kje si brala da je super očka? verjetno v postih, ki so bili tik za ločitvijo. Potem si verjetno lahko brala še o agresivnih pristopih k vzgoji in neupoštevanju varnosti otroka.
Če otroka ne dam, se mu lahko zgodi kot tisti punci, ki je bila predmet izvršbe. SI ti to želiš za otroka? Kot mati? Jaz si ne. Otroka dajem in opazujem njegovo vedenje. Ko bi imela trden argument, bi šla na policijo in prijavila nasilje nad otrokom. Verjetno si brala tudi tisti post, ko mi je mali rekel, da ga ati in babi tepeta…. akrat sem se pozanimala kako je z tem in…kaj misliš, kaj so mi rekli na csd in na policiji (klicala sem seveda informativno)?
Zdaj mu ne odgovarjam več ne na mejle in ne na sms. Če ne bo nehal, grem definitivno na policijo. Sem že govorila z načelnikom in sva se tako dogovorila.
Lahko noč vsem.
On ne ve, da bom prijavila, mu nisem nič rekla. Zdaj sem ubrala to pot, kot ste mi jo nekatere svetovale. Popolna ignoranca in prijava. In to bom tudi storila. Brez zadržkov. Res pa je, da še cepetam, ker ne vem, kaj bo to naredilo na sinu- vsekakor bo bivši spet poskrbel, da bom jaz tista, ki… mali pa me ima zelo rad in vidim kaj povzroča na njemu že to, ko se začne bivši nad menoj zdirat po telefonu..
Neva prijavit ga greš en dva tri, to bi že lahko storila, če bi hotela pa še zmeraj na nekaj čakaš. Izgleda da je tebe bolj strah kot miši!
Kaj te brigajo posledice na otroku, če bo kaj sral pa je konec stikov.
Imaš dovolj dokazov, da, če boš pametna, ne bo nihče silil v stike otroka z očetom, ker prvo je otrokova varnost, pred vsem drugim! Ko en starš na otroka ne vpliva pozitivno, mu škoduje!
Otroka pa naj ne videva niti sekundo več kot je določeno, kvečjemu se potrudi z obstoječimi dokazi da manj ali nič! Tvoj bivši je neuravnovešena oseba, kot takšen nima z otrokom kaj počet in mu bo v razvoju samo škodil.
Verjemi kaj ti pišem in bodi pazljiva, ker ko bo prišel sine v puberteto, mu bo ta oče VZGLED in marsikatero obnašanje bo pobral.
Mojega otroka takšen oče ne bi videl ne zlepa še manj pa zgrda, ne blizu in ne od daleč- selila bi se v drugo državo če ne bi šlo drugače.
Ti preveč nekaj kolebaš in razmišljaš, se smiliš sama sebi oz. hočeš početi nekaj racionalno. Kaj ne vidiš s kom imaš opravka???? Tvoj bivši je psiho blaznež, torej se reši njega sama in reši sina pred njim!
Če prijaviš danes, s tvojim partnerjem data vlogo za prepoved približevanja, ne kapiraš – da je že danes pozno???, saj vendar primer ne bo rešen en dva tri!
Kako pa ti pustiš da ti serjejo podgane po glavi…to je pa res že skoraj neverjetno! Pa veš da otroka za sekundo ne pustim k blaznežu, pa da mu je oče, stric, sosed ali dedek mraz! Neodgovorna si, jaz bi ti kar tadeja dala, tako sem zdaj huda nate! :)))
nehajte punce! sploh ni treba žleht bivših, se boste kar same poklale. lahko je bit pameten za druge!! pozabljate pa, da smo ljudje različni; eni imajo potrebo nekomu povedat in jim je zato lažje, drugi pač te potrebe nimajo. ampak to še ne pomeni, da si lahko lastimo pravico poniževat ljudi, na takšen način, kot si nekatere dovolite tukaj.
dejmno no, ohranit nek nivo… in naj bo prva tista, ki pljuva po drugih, ki ima sebe, svoja čustva in vse odnose z drugimi razdelane v nulo. je ni!!
Spet se izgovarjaš in prestavljaš tisto kar bi morala že zdavnaj storit. Ne, če bo še to pa to…, ampak to pa to je ŽE bilo in grem zdajle takoj in ga prijavim. Pika.
Imajo pa punce prav. Otroka mu daješ več kot imata v sodni določbi istočasno pa praviš, da ni dober oče. Več kot imata določeno ti ga ne bi bilo potrebno dati očeti. In na koncu bo oče (po potrebi) na sodišču dosegel več stikov ipd…, ker jih bo prepričal, da je dober oče – saj je že sedaj imel sina toliko in toliko in navsezadnje sodišče zelo gleda na tale srgument – do sedaj je bilo tako in otroku je ustrezalo …
Sama si boš skopala jamo…bivši ti jo sicer pripravlja ti pa pridno lopataš zemljo ven. Ne delaj mu več uslug. In otrokovo dobro je vedno bolj pomembno kot otrokove želje.
Spet se izgovarjaš in prestavljaš tisto kar bi morala že zdavnaj storit. Ne, če bo še to pa to…, ampak to pa to je ŽE bilo in grem zdajle takoj in ga prijavim. Pika.
Imajo pa punce prav. Otroka mu daješ več kot imata v sodni določbi istočasno pa praviš, da ni dober oče. Več kot imata določeno ti ga ne bi bilo potrebno dati očeti. In na koncu bo oče (po potrebi) na sodišču dosegel več stikov ipd…, ker jih bo prepričal, da je dober oče – saj je že sedaj imel sina toliko in toliko in navsezadnje sodišče zelo gleda na tale srgument – do sedaj je bilo tako in otroku je ustrezalo …
Sama si boš skopala jamo…bivši ti jo sicer pripravlja ti pa pridno lopataš zemljo ven. Ne delaj mu več uslug. In otrokovo dobro je vedno bolj pomembno kot otrokove želje.[/quote]
o.k.,nisem vsemu sledila,samo…ne razumem,če otroku ustreza “količina” druženja z očetom,če je otrkov oče željan stikov,potem je ,po mojem,res dober oče.In res ni pomembno kaj piše v sodni odločbi,pomemben je otrok.
In tvoj zadnji stavek je še bolj čuden: a otrokove želje niso otrokovo dobro? Res ne štekam te vaše egoistične želje po obvladovanju exov.Narazen ste šle,ste pozabile?
tam zgoraj Neva piše, citiram: “…Otroka dajem in opazujem njegovo vedenje. Ko bi imela trden argument, bi šla na policijo in prijavila nasilje nad otrokom.Verjetno si brala tudi tisti post, ko mi je mali rekel, da ga ati in babi tepeta…..”
… a gre to skupaj? Ne morem verjet, da to piše ista oseba, no! vsak komentar je odveč.
Neva, za božjo voljo, dej že ta tvoj strašanski, maščevalni ego spusti in zavedaj se, da s tem maščevanjem uničuješ otroka, če že ni prepozno za to. Otrok bo zaznamovan s to vajino butasto vojno katere si povsem očitno in nedvomno edino ti prvovrstni iniciator in provokator! TIp se le odziva na tvoje provokacije in očitno znerviran kot je tudi on naseda in ne izbira načina pri tem, ampak vseeno no… greš čez meje, to veš?
Ta vajina sedanja bitka za veliko noč pa je nastala zaradi ene butasto zapisane besede, to menda veš? si priznaš?
(ne rabiš odgovarjat meni, sebi pa nujno!!!!)
Sama si boš skopala jamo…bivši ti jo sicer pripravlja ti pa pridno lopataš zemljo ven. Ne delaj mu več uslug. In otrokovo dobro je vedno bolj pomembno kot otrokove želje.[/quote]
o.k.,nisem vsemu sledila,samo…ne razumem,če otroku ustreza “količina” druženja z očetom,če je otrkov oče željan stikov,potem je ,po mojem,res dober oče.In res ni pomembno kaj piše v sodni odločbi,pomemben je otrok.
In tvoj zadnji stavek je še bolj čuden: a otrokove želje niso otrokovo dobro? Res ne štekam te vaše egoistične želje po obvladovanju exov.Narazen ste šle,ste pozabile?[/quote]
To je pa res preprosto razložit. Zelo veliko otrok bi lahko živelo samo od čokolade. To je njihova želja. Pa je to tudi v njihovo dobro? In če bi bilo po njihovo, se tudi učili ne bi kaj preveč. To je njihova želja, pa je to tudi v njihovo dobro? Imeli bi vse najnovejše gadgete, zelo neselektivno, ne glede na to, da vsega ne rabijo. Želje so velike. Pa je v njihovo dobro, če jim starši vse tudi izpolnimo? Ko so večji, radi izsiljujejo s selitvijo k staršu, ki manj teži s šolo, gospodinjskimi obveznostmi, redom, pospravljanjem… Če bi ustregli takšnim željam, bi bilo to res v njihovo dobro?
“o.k.,nisem vsemu sledila,samo…ne razumem,če otroku ustreza “količina” druženja z očetom,če je otrkov oče željan stikov,potem je ,po mojem,res dober oče.In res ni pomembno kaj piše v sodni odločbi,pomemben je otrok.
In tvoj zadnji stavek je še bolj čuden: a otrokove želje niso otrokovo dobro? Res ne štekam te vaše egoistične želje po obvladovanju exov.Narazen ste šle,ste pozabile?”
Srce, otroci imajo svoje starše radi, četudi so narkomani, alkoholiki, jih pretepajo, ne skrbijo za njih, se ne brigajo za njih, ne brigajo če imajo kaj za oblečt ali jim je že zdavnaj premalo..
Otrokom je to malo mar.
Ampak kaj zraste iz teh otrok?
Kaj npr. ima rad moj otrok. Da pogledamo. Cel dan bi prečepel pred pcjem na eni internet igrici, malo skakal kdaj in kdaj na playstation, umivanje, zobje – pozabi!, spat hodil od 24-01h, se ne preoblačil, sobe itak ne pospravljal, posteljnina ne bi bila nikoli preoblečena, brisače nikoli ne zamenjane, učil se tudi ne bi, v šolo tudi ne bi hodil… Ja, to bi sine pri 12h leti najraje.
Pri neskrbnih očetih, kot je ta nevim manipulant in psiho bo tak otrok to vse lahko počel in na koncu se bosta oba obrnila proti nevi.
In odgovor na tvoj zadnji stavek: otrokove želje glede stikov nimajo nobene veze če so ti stiki za otroka škodljivi, jih ne bo! V tem primeru so, ker oče prek otroka manipulira z otrokovo mamo, serje in ni skrben oče. Naloga staršev je, da ZAVARUJEJO otroke, včasih jih je žal potrebno tudi pred drugim staršem. Žal. Ker prav je seveda tisto, da otroku čim več stikov z obema. A to pravilo velja le, če in ko sta oba starša odgovorni in zreli osebi!
Ne vidim niti enega samega razloga, zakaj bi tak človek kot je nevin smel videvati otroka, ker mu dolgoročno gledano ful ful in samo škodi!
Moj otrok ga v tem primeru ne bi, ni šans in neva si tudi koplje jamo sama, neva in prav ti bodi veš, ker si prelena da bi se zmigala in ukrepala!
Ne vem zakaj ves čas govorita o materialnih dobrinah,o škodljivih razvadah,o razvajenosti,ki je tudi posledica (materine) vzgoje,itd…jaz govorim o stiku med otrokom in očetom.Če je ta dober za otroka,če ima otrok rad ta stik,je to ok in mu je treba omogočiti tudi več stikov kot določa odločba.
Pa to dejstvo vztrajno praskočita in se osredotočata na gnev nad exom,sta razsodnici in vesta,kaj je dobro za Nevinega otroka,vesta kakšna je druga plat Nevinega exa,vse vesta…ločevalka in ha ha.