Najdi forum

psihično nasilen oče

Naj povem da sva z bivšim partnerjem narazen že več kot 2 leti,da imama na sodišu urejeno skrbništvo in stike.Gre se namreč zato,da se je zelo težko sprijaznil,da sva šla narazen,da preden sva šla narazen je bil kot ptiček na veji,brez bilo kakršne odgovornosti do družine in do otroka.Sedaj pa goji do mene zelo sovražna čustva,on,kot njegova mati.Vse razumem.Sem pa na koncu obupa,ker s tem obremenjuje otroka (5 let).Naj povem,da ni stika s katerega pride otrok od njih,da mi ne bi povedala kako govorijo laži o meni in o naši družini.Otrok je v strahu ko gre tja in pod stresom.Upoštevale sem prav vse,ki so mi svetovali,da naj jih ignoriram ,da naj rečem otroku,da pač morejo nekaj govorit,ampak to kaj se dogaja v nedogled,presega že vse meje.Otrok se zelo obremenjuje ko pride s stika in mi govori kaj vse ji tam pravijo,pove mi tudi ,da ateju in tašči potrdi da smo grdi in slabi,da mu je ata govoril kaj mora povedat pedopsihologinji,ter da je tudi to otrok rekel pedopsihologinji,kaj ji je naročil,samo da ima mir pred njimi,ker je ata strog in se drugače krega,če ga ne uboga…pove mi da baba govori da jo jaz potiskam po stopnicah in da ne skrbim zanj,da mora govorit samo to kaj oni rečejo.Še vedno vpričo otroka kadijo,čeprav je bilo navedeno v sklepu sodišča da se mora otroka odstranit če se kadi,tudi otrok se pritožuje da ga pljuča bolijo od dima,ter pravtako se ne sme vpričo otroka tako pogovarjati kot se oni,ko mu prav narekujejo kaj mora govorit,potem pa to posnamejo.Obrnila sem se tudi na na csd na psihologinjo,ampak mi je ta rekla ,da se je pred njo zaprla vase,ter da ni prav nič konkretnega povedala.Razmišljam da bi ga prijavila policiji zaradi tega kaj namerno počne otroku,da ga obremenjuje s temi stvarmi,ampak nimam nobenih dokazov,saj se je otrok pod tako velikim vplivom očeta,da bo zatajil.Otrok mi sam pove,da govori samo tisto kaj mu reče ata,ker drugače se krega nanj.Večkrat sem ga že prijavila policiji,kajti je grozil tudi meni in mojim domačim da bo vse pobil.Želim le mirno živet z otrokecom,on pa ne da in ne da mira,od kar sva šla narazen,na vsak način mi nagaja.Prijavil me je že policiji,da sem hotela naredit samomor,prijavil me je na csd da slabo skrbim za otroka,itd,vedno išče samo probleme,ne da miru.Na koga se še naj obrnem.POMAGAJTE

To je strašna zgodba, zelo zelo žalostna. Ampak tega foruma moderatorka očitno ne spremlja več, tako da odgovora tu verjetno ne bo nobenega. Itak pa ta zadeva sodi na drug forum, za svojce ljudi z mejno osebnostno motnjo. Tam ti bodo odgovorili oz. boš že našla odgovore na podobne zgodbe.
Če se prav spomnim, zelo pohvalijo pomoč, ki jo dobijo na Društvu za nenasilno komunikacijo.
Drži se in vso srečo!

Pozdravljena!

V tem primeru gre za klasično bockanje bolj po principu milo za drago in kdo bo koga.
Tudi sama nisi čisto nepristranska in objektivna “bolijo pljuča” in “otrokec” tako da ne
verjamem povsem, da te tu jezi samo partner.

Vajine možnosti:

a) najboljša je terapija, če gledaš s trani otroka, najbrž bi pogrešal očeta posledično
se bosta morala dogovoriti kot odrasla – kar trenutno nista možna. OBA. Tudi s
tvoje strani se čuti pretiravanje kot tudi stiska in skrb.

b) Ignoriranje in ne razburjanje za vsako finto.

c) Tožarjenje v nedogled in povzročanje psihičnih traum otroku.

Društvo za nenasilno komunikacijo je dober predlog.
Dobro morda tudi, da zamenjaš forum za svojce MOM:
http://med.over.net/forum5/control.php?465,panel=messages

GittaAna

GittaAna

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close