Najdi forum

psihiatrija oddelek pod posebnim nadzorom

Pozdravljeni, sem moški star 22 let, v torek 21.12.2021 sem imel prvi pregled pri psihiatru v Psihiatrični bolnišnici Ormož, kjer sem mu dal 14 listov vseh mojih težav, ki se že vlečejo od osnovne šole. Bil sem že pri 17 letih hospitaliziran zaradi samomorilnih misli v UKC Maribor na otroški in mladostniški psihiatriji, tam sem bil 3 tedne in sem jemal od julija 2017 do marca 2018 antidepresive in močna pomirjevala, zdaj že imam skoraj 4 leta močne stranske učinke, hodil sem potem veliko k psihiatrom, a so mi samo tablete predpisovali in se moji problemi sploh niso rešili. Tako po tem pregledu pri psihiatru in je rekel, da si lahko voden ambulantno ali pa da greš v bolnico, sem rekel da bom šel na psihiatrijo potem, ker res ne vem kaj je z mano narobe in se začel zdraviti. Potem je prebral te liste in sem potem pristal v bolnišnici na sprejemu na oddelku pod posebnim nadzorom in sem podpisal za sprejem in zdravljenje, ker mam res težave v glavi, ker sem se probal parkrat narediti samomor, ampak to je eno leto nazaj, zdaj si ne bi več nič naredil, sem mu dal liste in sem potem tu pristal. V torek sem prišel potem prišel na oddelek, naslednji dan pa je ena od medicinskih sester prebrala moje liste in rekla da sem vsekan v sredo, dva dni kasneje, da jo je kap, ko je vidla moje oči, in da sem čuden. Ena mlada medicinska sestra pa v sredo, četrtek, petek je brala moje liste in se je ona dva dni 2,3 ure ves čas na polno smejala in mislim da tudi drugi zraven, tako da sem se počutil, da postajam še bolj nor, skos neko smejanje in meni bi naj tu pomagali, a se mi smejijo. Potem se mi je smejala ko sem podpisal to soglasje in nekaj od moje zgodbe, in da sem tele, to pa je bilo danes ter še, ko nisem vedel katera zdravila imam in sem vprašal to med. sestro je rekla potem “tu so vsi fukjeni”. Ker sem imel sobo zraven teh in sem vse slišal, kaj o se pogovarjali o meni. Ponoci iz cet na pet so celo noc imeli tu neko zabavo in se smejali, ne vem če meni ali pa so samo žurali. V nedeljo me je vprašala kako sem in sem jo ignoriral, ker zakaj bi komu povedal kak sem, če se mi posmehuje, potem je ona to ugotovila in rekla, da mi naj dajo zvečer napačno zdravilo, potem je prišla smena ob 7 in so se menli o meni, ker je reko en “samomor”, potem sem prisluškoval kaj se bodo menili, in sta rekla se “bova zmenila”, zvečer potem sta obadva zdravstvena delavca stala ob meni in me gledala, če bom tableto res vzel, delal sem koda sem jo vzel, čez kako uro se je en menil po telefonu in rekel: “je vzel”. Ponavadi stoji samo eden zraven. Ko sem zvečer hotel iti spat, me je ta zdravstveni delavec opazoval skozi odprta vrata kaj delam, ob 12 je enkrat prišel noter minuto kasneje isto, ob 3 pa spet ponovil, celo noč nisem šel spati, ker nisem vedel kaj bodo naredili z mano. Ni šans, da hodi kdo 5x v eni noči v tvojo sobo. Ko nisem spal sem slišal neko bernenje in naslednjo jutro sem imel v telefonu neko luknjo, so mi hoteli telefon uničiti, naslednjo jutro je ta mlada prišla v mojo sobo, ko sem jedel zajtrk in dala na mizo ono za fiksiranje na posteljo pa neki delala, da sem slišal za ene 15 sek in se obrnil, potem je dala v koš za perilo, čez nekaj časa perila in to za fiksiranje ni bilo več. Vedel sem, da moral iti ven, ker drugače bi me na posteljo privezali, jaz pa nisem nikdar agresiven, rekel sem zdravniku, da hočem iti domov. Zjutraj sem tudi pil kavo, in ko sem popoldne prišel ven sem začel močno kašljati in me je naslednji dan močno bolela glava. Ko sem prišel domov je naslednji dan tako za 2 uri vrglo ven elektriko, po uro in pol je prišel to en zrihtati, tam to varovalko, koda je en zanalašč vgasnil, in včeraj je tudi prišel en iz komunale, da mora neki skopati za vodovov.

Pozdravljeni!

Žal mi je, da se slabo počutite na oddelku. Bi lahko te stvari, ki vas zmotijo in skrbijo povedali tam pristojni osebi, ki ji zaupate? Kot sami pravite morda te stvari le niso bile povezane z vami. Mogoče bi vas pomirilo, da bi o tem spregovorili in bi vam bilo tako lažje?

Imate kakšno možnost, da bi obiskali tudi psihoterapevta?

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Zdaj sem šel zaradi tega nasilja proti meni ven iz bolnišnice, bil sem do 27.12. v bolnišnici, 6 dni, ker sem rekel zdravniku, da hočem domov samo vidim zdaj, da se moji problemi niso rešili. Ne vem, če lahko te stvari povem tam psihiatru na oddelku, ker je sestra sama rekla, da me je provocirala, ko jo je psihiater vprašal, zakaj sem jo ignoriral. Potem pa ni rekel nič. Strah me je to povedati, ker bom kje enkrat spet kje pristal tam, in ker sem povedal me bodo potem privezali. Bom šel v zdaj drugo bolnišnico, sem se tako odločil, ker ne vidim druge rešitve. To je bilo vse nasilje proti meni, ne vem zakaj, ampak zgleda so taki ljudje, ko si že na tleh, da te hočejo še bolj uničiti, na psihiatriji. Povedal sem to kar sem jaz doživel svojemu bratu.

Kak teden zatem sem klical 2x na ta oddelek, ko sem že bil zunaj, pa prvič ko sem klical so rekli, da je zdravnik na malici, da naj čez 30 min pokličem, spet kličem čez pol ure potem pa, da je še vedno na malici, da pride čez 20 min, da mu bodo povedali, da sem klical. Potem sem čakal pa nič od klica nazaj.

Razumem. Upam, da boste imeli boljšo izkušnjo drugje.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Ne vem kaj narediti zdaj.

Zdravo imam podobne težave ali se lahko povežema ?

Lp

New Report

Close