Najdi forum

psihiatrična klinika Polje

A ima kdo kakršnekoli izkušnje s to ustanovo? Ne nujno, da ste bili hospitizirani, morda kdo od znancev, svojcev….ki se je zdravil…

Imam prijateljico, ki je zdaj notri in jo grem danes obiskati…je to še vedno sloves “norišnice”, kjer se ti dejansko še bolj zmeša ali ti tam dejansko lahko pomagajo? Hvala….

Pozdravljeni!

Upam, da ste vseeno, kljub mojemu poznemu odgovoru, obiskali prijateljico in se na lastne oči prepričali, da psihiatrična bolnišnica ni to kar vidimo v filmih, da je v osnovi namenjena pomoči ljudem s psihičnimi težavami, pa tudi zmešalo se vam verjetno ni :))

LP
Petra, ŠENT

Lep pozdrav, jaz imam izkušnje, velike, s tem saj v družini pri nas je psihični bolnik, boluje od shizofrenije,… In do zdaj, pred kratkim sicer sm biu zadovoljen z zdravljenjem našega člana v psihiatrični bolnišnici Polje, sedaj pa ne več, kajti naš družinski član je bil pred enim tednom ponovno, po parih letih v bolnišnici slab mesec ampak ven oz. domov je prišel hujši kot je šel v bolnico, ni mi jasno kako, ponavadi je bil po tri, štiri mesece, zdaj pa 27 dni, prec po prihodu je začel razgrajati, groziti, vpiti, doma in sosedom, prav tako po telefonu, ni ne spal ne nič,… Mi doma smo bili skoz v strahu saj nikoli ne veš kaj lahko naredi, ker se mu stanje nenehno spreminja in mišlenje, največji problem je ker ne veš kaj storiti, policija in zdravniki ne reagirajo na njegove grožnji in te stvari,… Nazadnje je sam poklical rešilce, zdravnike, vendar potem ni hotel oditi z njimi, češ da ne rabi, ni potrebno in da ni klical, tako parkrat, vse dokler ni z grdim obnašanjam do njih prekoračil mejo in so prišli policisti v spremstvo da ga odpeljejo. In zopet po moji razlagi zdravnici v Polju, po telefonu skoraj ni bilo rešitve, da bi ostal na zdravljenju, in z vstrajanjem da naj ostane, so komaj da rešili situacijo in ga zadržali, smo pa bili v strahu da bo prišel in nas ogrožal. Zakaj tak sistem, ni čudno da se zgodi kako grozljivo dejanje zaradi takih primerov, kot so se že ( umori, razno nasilje ipd.,… ). Kakšni strokovnjaki so v bolnišnici jaz ne vem, mi ga poznamo in povemo kakšen je, pa nič. Zakaj se to ne prepreči.

Spoštovani,

prepreči se zato ne, ker imamo takšne bedne zakone, ki ta področja sploh ne urejajo.
Zato vsak reče, da ni pristojen za takšne težave.

Robi.

lepo pozdravljeni
vidim da nihce ze dolgo tukaj ni nic napisal,stara sem 27 let,odrasla sem v sloveniji,ampak sedaj zivim v tujini,samasem bila dvakrat na zdravljenju v psihiatricni bolnici polje,obakrat je bila diagnozirana zhizofrenija,prvic sem se zdravila pri 21 leti in drugic pri 24 letih.naj povem da sem ves ta cas imela veliko podpore cele druzine,prvic me je na zdravljenje pripeljala policija drugic pa moja druzina,sama trdim da nimam shizofrenije,ze dve leti ne jem nobenih zdravil in zaenkrat funkcioniram cisto normalno,zivim samaz mojim partnerom,hodim v sluzbo in skrbim ciso normalno sama za sebe,moja zgodba je zelo dolga in sedaj nimam casa za pisanje bom pa drugic kaj vec napisala….lp

povem le lahko kot pacientka ki sem pred pol leta bila pripeljana na zaprti oddelek klinike,,,da so tam razmere neznosne…osebje nesramno…za njih si samo stevilka…da nebi konkretno omenjala medicinskih sester…zdravnikov,,,..kako se grdo obnasajo do pacientov…pa lahko se tolazimo samo z tem da ce nekdo nima socutja do soljudi do pacientov….vse se obraca v zivljenju in vrne….lp

Prva liga 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close