Najdi forum

Sem vaša pacientka iz DC Murgle.Ker bi nujno potrebovala vašo pomoč,vas prosim, da mi sporočite, kje vas lahko poiščem.

Spoštovani,
Kot vidim, ste me že našli, zdaj pa svoja vprašanja le pogumno napišite!
Poleg mojega nasveta si lahko obetate še koristnne napotke obiskovalk in obiskovalcev tega foruma.Vaš tekst bo anonimen.

Pred nekaj leti sem se zdravila pri vas.Takratno zdravljenje je potekalo preko pogovora in s pomočjo zdravil Coaxil.Nekaj časa je bilo zdravstveno stanje dobro, bile so le občasne depresije, ki se kažejo predvsem v obliki strahu. V zadnjem času se mi pojavlja hitro bitje srca, nihanje tlaka in nihanje krvnega sladkorja.Ves čas pa me spremlja strah do vsega.Trenutno mi je moj osebni zdravnik zopet predpisal enaka zdravila, neka gospa pa me zdravi z reiki-em.
Lepo prosim , če mi še vi predlagate, kaj naj storim, da bom nekoč spet zdrava.

Spoštovana Sabina,
Čustvo strahu je eno najmočnejših, kar jih poznamo.Če strah nima smeri, skratka ne vemo od kod prihaja, pritiska pa na nas od zunaj navznoter in od znotraj navzven, mu pravimo tesnobnost, anksioznost.Psihodinamska teorija jo povezuje z izrinjenimi motivi, neuresničenimi željami in preprečenimi načrti. Tem področjem moramo posvetiti še posebno pozornost in jih postopoma korigirati, tako je potrebno ozaveščati motive, razdeliti eno, veliko, neuresničljivo željo na več manjših, uresničljivih in se jih drugo za drugo lotiti,načrtovati pa ne le čustveno, ampak tudi racionalno.Znana psihoanalitičarka Karen Horney ,e postavila teorijo osnovne anksioznosti kot gonilo napredka( spomnimo se samo idej, ki nam pridejo na misel in iznajdljivosti, ki jo pokažemo da bi se zaščitili, ko se nam v naravi bliža nevihta).Poleg opisanih prijemov, se tesnobnosti lahko dovolj učinkovito obranimo z relaksacijskimi tehnikami, med njimi je na prvem mestu avtogeni trening, lahko s sistemom dekondicioniranja s preplavljanjem, za krajši čas in pri izjemno težkih oblikah so dopustna pomirjevala, sicer pa strokovna literatura pripisuje zelo ugoden učinek terapiji z zaviralci prevzema serotonina.

New Report

Close