Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Psiha

Psiha

🙂 ne bo pomote :-))))

Beseda ustolicenost mi ni znana, vem pa kaj je misljeno. Se samo vadim v slovenscini:)
LP

Diagnoza moje mami naj bi bila multipla skleroza, pa se sama še ni sprijaznila z njo, ker pač ne verjame, da bi se ji to lahko zgodilo …
Torej, zanima me, če je njena slaba koordinacija telesa, tresavica pri hoji, okorelost in okvara vidnega živca lahko tudi posledica njenega dolgoletnega sedenja na kavču in nezadostnega gibanja!?!?, kajti odkar je izgubila službo, tega je že 15 let, je postala zelo “zapečkarska”, se nič premikala, nič kaj veliko hodila, cele dneve je presedela na kavču, se sklanjala k mizici na kateri je reševala križanke … namigujem na to, da je možno, da bi do multiple skleroze prišlo tudi zaradi spremenjenega načina življenja oziroma krnitve nekaterih organov- “”zakrnitve””- čemu bi imeli mišice in koordinacijo, če cele dneve presedimo … čemu bi imeli zmožnost zaznavanja globine (oči), če pa gledamo le 30 cm predse … če tako razmišljamo, kaj ni logično, da nam nekaj od teh organov “propade”, saj jih sploh ne potrebujemo več!? Če se ne premikamo, ne aktiviramo mišic, ni živčnih signalov preko mišic do hrbetnjače … Kaj se ni smiselno začeti ukvarjati s športom in delati na tem, da okrepimo svoje telo!? Za nekatere stvari je najbrž že prepozno, a posamezne se pa najbrž izboljšajo!!!

VPRAŠANJE JE TOREJ NA MESTU- ALI SE Z GIBANJEM DA PREPREČITI MULTIPLO SKLEROZO??

Izogibanje stresu, redna in zdrava prehrana, ter gibanje naj bo vaše vodilo v naprej, kajti verjamem, da se s tem, da veliko bolezni preprečiti!!

Glede telovadbe mislim, da je veliko resnice v tem, da je potrebno in najbolje da se veliko gibamo… Po mojem prvem zagonu in mrtvinčenjem ud.. sem 2 leti hodila na fitness 6 x na teden.. mravljince ki sem jih imela v rokah so se mi zmanjšale in občasno izginile.. Takrat nisem vedela da imam to bolezen in pred 3 leti sem hodila 6 x na teden na razne vrste aerobike, kot kick-box aerobika, hot-iron, step, navadno… obsedena sem bila z aerobiko in nisem se počutila zelo utrujeno… Počutila sem se odlično.. Žal, bo zdaj 3 leta odkar ne hodim več na aerobiko in priznam, da se mi je stanje precej poslabšalo in sem zelo utrujena.. Torej mi MS-ovci se moramo čimveč gibati in čimmanj stresov in negativnih misli..
Torej, zgleda da se bom morala ponovno ukvarjati s telovadbo.

HOJLA

Se poznava, pa ne bova debatirala
želim vam lep dan in vse naslednje s čim manj stresa

srečno

New Report

Close