Najdi forum

lep pozdrav!
v načrtu imam nakup psa, vendar bi prej rada razčistila še nekaj stvari, da mi potem ne bi bilo žal in bi se kuža pri nas dobro počutil.
živim v manjšem mestu, ki pa ima kljub vsemu dovolj betona vse povsod, park in gozd pa sta na obrobju. kam ponavadi lastniki svoje štirinožce peljete na jutranjo in večerno potrebo, saj je pasjih iztrebkov že tako preveč? (btw: živim v hiši z manjšim vrtom)
koliko časa največ lahko pustite psa samega in kje ga pustite? (ko ste npr. v službi, šoli…)?
v mislih imam kakšnega labradorca, gladkodlakega prinašalca ali dalmatinca.. kako se ti psi obnesejo v stanovanju, katerega je lažje izšolati (ga lahko izšolam sama ali potrebuje pasjo šolo?)? zelo me navdušuje “pasja inteligenca”, zato bi bila najbolj srečna s takim psom, ki bi ga lahko kaj naučila.

uživajte še naprej in hvala za odgovore

Če te zanima pasja intelegenca si kupi nemškega ovčarja, ker te so najbolj učljivi. Labradorca raje ne kupi, ker so zelo svobodne narave (vem zato, ker ga imam), dalmatinca tudi ne ker znajo biti trmasti in rabijo dolge sprehode. To je vse.

morda ni tako pametno svetovati vsakemu, ki hoce psa izsolati, nemskega ovcarja.
pasma se sicer res steje med “nezahtevne” kar pa ne pomeni, da se psa ne da uniciti. razen tega se je nemski ovcar sposoben toliko nauciti in toliko dati cloveku.
to je priblizno tako kot ce bi prvosolcu kupil slovar tujk. saj nekatere bo lahko uporabil, vecine pa ne. pasjo solo pa je verjetno priporocljivo obiskovati ne glede na pasmo.

po drugi strani pa priljubljenost nemskega ovcarja zelo upada… kot kaze so modni zlati prinasalci in visavci. jaz vseeno navijam za nemske ovcarje:))

Vsaka pasma za svoj namen, a za v stanovanje je doga le malo prevelika vem iz lastne izkušnje, plus ko gre na potrebo rabiš šaflo za sneg da pospraviš za njim.Pasma je pa odlična in bi jo imel takoj še bi mi razmere dovoljevale.Torej svetujem manjšega psa morda dva potem ne delata problemov ker se igrata skupaj, kdor je to probal ve kako se dva psa kratkočasita v igri in gospodarja sploh ne potrebujeta malo za hec oziroma ne zahtevata toliko kot en sam.

Morda že malo pozno! Pa vseeno.

Tudi jaz sem v hiši z majhnim vrtom – pes je navajen opravljati potrebo na manjšem kosu zemlje za hišo. V naselju imam s seboj vedno vrečke za iztrebke, sicer pa gre moj pes dvakrat na dan na sprehod v naravo in tam ponavadi opravlja potrebo.

Psa skoraj ne puščam samega doma – imam “varuško”. Če pa je treba, pa ostane sam na svojem prostoru – stopnišče, kjer ponoči tudi spi, zraven pa ima še posodo z vodo. Sicer pa spi, ko je sam.

Glede pasem, pa bi odsvetovala dalmatinca, če niste ravno športen tip. Ti psi imajo ogromno energije, ki jo morajo nekako porabiti. Če ste ga pripravljeni voditi na zelo dolge sprehode, tudi s kolesom, se z njim dosti igrat, poleg tega pa ste dovolj potrpežljivi, potem je to lahko zelo primeren pes. Labradorci so prijazni psi, so pa lahko malo trmasti. Gladkodlakega prinašalca pa ne poznam.

Ne glede na pasmo vam priporočam šolo, še posebno, če je to vaš prvi pes!

Na začetku bi vam svetovala, da nakup večjega psa labradorca ali dalmatinca, v teh razmerah, na vašem mestu ne bi kupila. Še posebej če vam je mar za žival, kajti te psi,ki so večji, potrebujejo večji prosto (npr. hišo z vrtom), če pa si že želite živl pa raje poskusite z mačko, ta bi se v vašem stanovanju bolje počutila.
layla je pisal/pisala:
>
> lep pozdrav!
> v načrtu imam nakup psa, vendar bi prej rada razčistila še
> nekaj stvari, da mi potem ne bi bilo žal in bi se kuža pri
> nas dobro počutil.
> živim v manjšem mestu, ki pa ima kljub vsemu dovolj betona
> vse povsod, park in gozd pa sta na obrobju. kam ponavadi
> lastniki svoje štirinožce peljete na jutranjo in večerno
> potrebo, saj je pasjih iztrebkov že tako preveč? (btw: živim
> v hiši z manjšim vrtom)
> koliko časa največ lahko pustite psa samega in kje ga
> pustite? (ko ste npr. v službi, šoli…)?
> v mislih imam kakšnega labradorca, gladkodlakega prinašalca
> ali dalmatinca.. kako se ti psi obnesejo v stanovanju,
> katerega je lažje izšolati (ga lahko izšolam sama ali
> potrebuje pasjo šolo?)? zelo me navdušuje “pasja
> inteligenca”, zato bi bila najbolj srečna s takim psom, ki bi
> ga lahko kaj naučila.
>
> uživajte še naprej in hvala za odgovore

Jaz imam labradorko in sem zares neverjetno zadovoljna z njo. Zares se jo da naučiti kar hočeš manjka ji samo še govoriti,je zelo hvaležen pes in njena dlaka ne potrebuje toliko oskrbe kot pri npr.zlatem prinašalcem,Na sprehode jo peljem na bljižni travnik,ko grem v službo jo pustim v stanovanju tudi po 6 ur samo,seveda jo prej peljem na 2-urni sprehod in nimam nobenih problemom saj v času ko me ni povečini spi.Jaz ti priporočam labradorca odločitev pa je še vedno tvoja.
LP 🙂

New Report

Close