PSICKA SLABO VIDI
copy-paste:
Kolikor sem jaz dobila info., pri nas v Slo. ne opravljajo operacij sive mrene. Sem pa sprasevala 3 razlicne veterinarje.Ker itak kaj dosti ne morejo narest. Da pa tudi ne obstaja nobenih kapljic ali cesarkoli podobnega, kar bi upocasnjeval proces slabsanja.
Nasemu psu (ima nekam cez 10 let) se je siva mrena zacela pojavljati ne-vemo-tocno-kdaj… na rednem cepljenju je veterinar cisto slucajno omenil, da ima katarakto… to je bilo avgusta. Od takrat smo bolj pozorni in opazamo, da se mu vid zelooo hitro slabsa. Trenutno samo na enem ocesu, ampak menda se mu bo na drugem tudi.
Trenutno kaksnih bistvenih sprememb v njegovem obnasanju ni…
psu vid itak ni prvo cutilo, zato menda naj ne bi imeli tezav. Verjamem pa, da je tudi na nas (lastnikih), da mu olajsamo vse skupaj (da je zunaj na povodcu, da ga opozorimo na oviro, da ga ne vozimo v gozd, kjer se lahko zaleti v drevo na vsak meter…). Na travniku slep pes ne bi smel imeti nobenih problemov.
Mi je veterinarka razlagala, da je ze nekaj lastnikom povedala, da je njihov pes slep, oni niso pa nic vedeli… ker se je pes tako fino prilagodil na vse skupaj 🙂
vir: http://med.over.net/forum5/read.php?44,5009004,5016703#msg-5016703