Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija pseudomonas aeruginosa

pseudomonas aeruginosa

Moj malček (6m) in to bakterijo v desnem ušesu. Zanima me če mi lahko kaj več poveste o njej? Od kod pride, so lahko kakšne posledice? Zdravimo ga s kapljicami, če ne bo boljše gre v bolnico. Kaj lahko pričakujem tam?

Spoštovani!

Bakterija lahko pride od povsod, kje je vaš malček tega dobil, najveretneje ne boste ugotovili. Res pa da je bakterija bolj redka in je težko za zdraviti (ne učinkuje vsako zdravilo). V bolnici, če do tega pride, najveretneje bo dobival zdravila v žilo, vsakodnevno se bo čistilo uho, dobival bo zdravila tudi v sluhovod…
Če pozdravimo, posledic naj ne bi bilo.

LP IB.

Pozdravljeni!

Tudi pri nas se je naselil P. aeruginosa v desno uho, stari smo tri mesece in pol. Ob prvem obisku so vzeli bris in prejeli smo Hiconcil, ki pa seveda ni ustrezen.
Pediatrinja pravi, da je infekcija (ta oz. kakšna druga) očitno izvenela subklinično. Sinček ima že cel čas vnetja rahlo višjo temperaturo – še traja, vendar nič posebnega (37,6 C v ritki), tudi sicer je dobrovoljček.

Nadaljnega zdravljenja nisva prejela, zato se bojim, da se infekcija razširi globlje.
Kakšno zdravljenje priporočate, o kakšnih kapljicah je govora?

Najlepša hvala za odgovor in lep pozdrav.

Spoštovani,

če je uho vneto, je potrebno zdraviti z antibiotiki, ki pomagajo za to vrsto bakterij (to pokaže ponavadi izvid brisa, ker tam tudi testirajo – gledajo, kateri antibiotik pomaga). Za kapljice so to ponavadi Ciloxan (ciprofloksacin). Ali je vnetje v redu, pa se vidi s pregledom – po potrebi tudi pri ORL zdravniku.

LP IB.

Pozdravljeni dr. Boršoš!

Zaenkrat smo pozdravili vnetje s Ciloxan kapljicami. Upam, da se ne bo ponavljalo.

Najlepša hvala za pomoč in lep pozdrav.

Jaz tudi upam, lep pzdrav!

IB.

New Report

Close