Najdi forum

Sama sicer še nimam tako velikih otrok, zato pa tisti povjete, ki imate prvošolčke, kako je bilo prvi dan v šoli, tako tisti, ki vam je bilo prvič, kot tisti, ki ste že imeli prvošolčke. Kakšni so občutki, ko gre otrok prvič v šolo? Malo se razgovorite.

Občutki so sicer odlični, vendar so pri nas otrokom pripravili lep sprejem, starše pa so poslali za eno uro v razred kjer smo se naučili:

zajtrk 1700 SIT
malica 2300 SIT
kosilo 6000 SIT
prtiček 200 SIT
nekaj 230 SIT
prispevek staršev za barvice 2000 SIT
ciciban cca 4.500 SIT na pol leta
cicido cca 4.000 SIT na pol leta
zmajček cca .5000 SIT za celo leto

Mislim, da je bilo tovarišici kar malo nerodno, meni pa je bilo hudo, ko sem pomislil na tiste male črvičke, ki jim starši zaradi brezplačne šole ne morejo privoščiti raznih telebajskovih priboljškov…

:)))))dobro napisano.

Ja , super res Edi.

lp Jana

Najbolj žalostno je to, ker ti zaradi 2 otrok, katere šolanje stane 2 krat toliko, ne moreš naročiti Cicido, ki bi ga najmlajši rad imel, pa ga imajo “vsi” sošolci, starejšemu pa odpade PIL, ki je 13000 celoletne naročnine, zaradi istega vzroka.

Edi čista resnica, kje so pa še šolski učbeniki, zvezki itd.Moj otrok ima še 5 nova učbemika za 6 razred. To je to, ker vedo, da starši morajo kupiti. Pa še to zavarovanje in ponovno denar iz žepa nato sledi prepih v denarnic, in povemo ni ni umrl je finančni minister.

Le na koga me spominja to-le pisanje?

Mmmm….., ja…. Ah ne NO!

Na koga te spominja to pisanje. Hmmmmm ja na marelico.
Res je sem zamenjala nick. Kaj ga nebi smela? Saj smo vsi krvavi pod kožo.
LP

Mi smo se naucili se malce vec :
– udelezba pri raznih interesnih dejavnostih , ki jih sicer vodijo solski ucitelji , vendar preko svojih s.p.-jev (razne sportne , likovne ,tecaji…) min. 7000 sit (odvisno , za kaj se odloci otrok)
– sposoja solskih ucbenikov (hvala bogu , da je ta moznost , sicer bi nas nekaj naucili se v knjigarni ) cca.7500 sit – odvisno v kateri razred gre otrok (moja v 4.r.)
– razne mape , papir , ki ga bodo rabili (ne vemo za kaj) tocen znesek bomo dobili na poloznici

Sicer so nam pa pojasnili , da kdor ne zmore , ima se vedno moznost zaprositi za socialno pomoc !

To je pa naša “brezplačana šola”. Pa kje so še vsi izleti, pa v 5 razredu zimovanje – smučanje en teden (v četrtem šola v naravi), kje so še vsi izleti, pa športni dnevi…. Kje ste učitelji-ce, dejte kakšno reč’t na to temo

Dobro jutro, Andrejka! (seveda tudi vsem ostalim :))

Dragi moji, na nek način to hočemo, saj smo sami izbrali tako vlado, take politike, ki furajo tako šolstvo, take cene, ob tem pa sami zelo zelo bogatijo.

Kje so tisti časi, ko bomo otrokom privoščili več kot nam samim?

Saj so oni na nek način naša prihodnost!

Tudi pri nas imamo prvošolca-in sicer- 1.razred splošne gimnazije.
Občutki so bili skoraj identični kot pri 1.razredu osnovne šole, seveda z nekaj izjemami, kot so:
-pri nakupu šolskih potrebščin se je denarnica še bolj izpraznila
-1.šolski dan-niti pod razno- starši nismo smeli v bližino šole
-razredničarke se spomni bolj medlo, imajo pa v razredu baje kul bejbe
-roditeljski sestanek baje bo-ampak, to zanj sploh ni tako pomembno…

Popolnoma isto pa(kot vsako leto) seznam raznih stroškov (malica, zavarovanje, razne revije,ki jih strašno priporočajo…)

Lep pozdrav. Iva.

Dan, Iva! Sploh nimam kaj dodati, isto je pri nas. Hčerka je namreč prvi letnik ekonomske gimnazije, pa je the same story…poleg vseh učbenikov in knjig, ki sva jih nakupili, ima vsak profesor še “dodatne” …
Sem se pa zabavala, ko sem brala tvoj odgovor. Tisto o “kul bebjah”… imam eno tako doma, pa ti lahko povem, da stanejo še več kot “keni”…da ustrežem vsem njenim željam, bankrotiram…Od oblek, make up-a, pa še kaj, me že boli glava…
No, pa je to že čisto druga zgodba…
Pozdrav
Angel

Hi , hi , hi….
Pa le nisem sama v tem smornu !
A poznas tisto “se oblect kot raverji” potem pa fanta zamenja , pa seveda niti pod razno vec take garderobe .Je treba zamenjat , ker kdo se pa se oblaci kot raverji ! Tak @!#$ !
Kaj pa pramencki , pa druga barva las vsake 3 tedne ?
Da o parfumih in lakih za nohte sploh ne govorimo ! Bomo raje odprli grosisticno prodajo , da dobimo kaj nazaj noter .

In to se godi pri 17 , ali je potem hujse ali se stvari kaj umirjajo , to je zdaj vprasanje !
Lep pozdrav vsem sotrpinkam !
A.

O kriza. A to mene še vse čaka? Heeelp meeeeeeeee 😉

Jani, tudi mene to še vse čaka. Pa že zdaj pri petih letih komplicira kaj in kako se bo oblekala in že zdaj niso vsake hlače dobre. GROZA !! Kaj šele bo???

Jaz imam to srečo, da sta oba fanta. Tako bomo vsaj za šminke prišparali. Pri ostalih stvareh je pa itak enakoptravnost med spoloma – tud’ fantje se že farbajo, cune nikol’ taprave, ta znamka ni dobra, teli čevlji me tiščijo, o ti pa ne….. No ja zaenkrat moram reči, da sem lahko pomirjen. Ker smo navajeni na zmerno, sta zelo vesela, ko dobita nova oblačila, čevlje, pa novo puščico z svinčniki (pa ne mislit’ da smo tako dol – vendar 8 let zidanja hiše te postavi na realna tla) :))

Pa kljub vsemu, danes me nekaj meče ;)))))))

Lep sončen dan vsem tle gor!

Najverjetneje res, Jani…mali Telebajski zrastejo v velike, prezahtevne, samovšečne najstnike…ne vem kako je s “keni”, moja “barbi” ima še ne petnajst let pa obvlada že vso svetovno “fasshion dizajn modo”, še predobro ve kaj je “in” ali “out”, je svetovni kritik za vse in vsakogar…kaj počne v kopalnici po cele ure ne vem…imam vsaj to srečo, da jo je Bog navdahnil z naravno lepoto…po malem nas vse spravlja ob živce…astronomski so postali računi za telefon in gsm…kar se pa tiče šole je zaenkrat med najboljšimi, čeprav ne vem kako…zadeve s fanti, so pa sploh zgodba zase…
Pa je vseeno lepo tako življenje, če povem po resnici. Brez najstnikov, bi bil en velik dooolgčas na svetu…nam maksimalno popestrijo vsakdanjik…
Pozdrav
Angel

New Report

Close