prvošolček-nakup knjig????
Naš malček gre v prvi razred-kriza!
In kot vedno,ko se pri nas kaj novega dogaja je mami(jaz) čisto panična,na koncu s živci,po domače-zglajzana.
Pa vas sprašujem kakšne knjige al kaj sploh rabijo v prvem razredu,kje jih kupim in seveda,če dosti koštajo te stvari????Vem,da šola ni poceni,ampak kaj pa rabi za prvi razred,se mi pa tud sanja ne??!!!!
No,skratka,dejte mi mal opisat,če se vam ljubi,pa vam bom reees hvaležna.
Hvala vam!! :))
Samo vedno bolj se mi dozdeva, da smo si ljudje sami krivi, da nam je hudo na svetu…
Šola se začne septembra, danes je 20.5.-za kaj potrebujete knjige že danes?
Jih bo zmanjkalo?
Kot ste bili povabljeni na vpis v šolo, bo šola pripravila (pri nas je že bil) tudi en sestanek za starše prvošolcev. Tam bodo povedali kako s knjigami (če ne, se pa vpraša), povedali bodo kako bo z varstvom, prehrano in programom.
Če vas šola do 20.8. ne bo še nič obvestila-zavrtite telefon in vprašajte, kako imajo urejeno…
Pri nas so pripravili kar skupen nakup, ki ga bo opravila šola, mi pa bomo plačali knjige potem, ko jih bomo prejeli, po položnicah.
Zvezke, pisala, dodatni material se tudi naroči tudi kar po pošti, preko interneta ali pa kupi v knjigarni, po želji, ponudnikov bo veliko, če ne prej, boste v prvih dneh šole dobili veliko letakov in reklam…
Tudi mudi se ne s knjigami in tudi poidejo ne, tako da je čas za nakup tudi še v prvih dneh šole-če bi kaj pozabili.
Šola mora tudi poslati seznam potrebščin in knjig, torej, to ni samo skrb staršev!
Ne razumem, čemu panika in strah?
In čemu spraševati celo slovenijo, ker so šole pač različno urejene, zakaj ne pokličete v vašo šolo in vprašate?
Zakaj delate že v naprej take probleme, ker jih sploh še ni?
In spet se mi smilijo učiteljice, pa ne zaradi otrok, ampak njihovih paničnih staršev!
Mirella,hvala za odgovor,toda ne sekiraj se zarad učiteljic mojega otroka,ker sem pač tak človek,da raje vprašam širno slovenijo kaj in kako,kot,da bi tam pričo vseh najedala učiteljem kaj in kako,ker vem,da majo že tko polno glavo vsega.Tako,da se ti res ne rabjo smilit.
In zakaj sprašujem že sedaj??? Zato,ker avgusta nebom mogla letat za knjigami,ker bom glih rodila in s tremi otroci nebom uspela vseh knjigaren obletet.Mogoče sem bolj panična zato,ker imamo vse na kupu.
Ja nekateri nismo tako flegmatični in se čist preveč sekiramo-žal!
Niti ni potrebno v knjigarno, ker se že vse naroči preko spleta in pošljejo paket na naslov.
In “mal zaskrbljena” nisem direktno nate ciljala, ker nikakor nisi edina s takimi problemi, oz. tvoji so še mili:) Nekateri starši znajo še posebno komplicirat, kot da je njihov otrok edini…
Pa še en nasvet: vključi še svojega moža;) pa bo šlo lažje.
Mi bomo s septembrom tudi imeli prvošolčka. Čakamo pa še na sestanek v šoli, tam bomo itak izvedeli vse. Ti sestanki so navadno maja ali junija, boste že dobili obvestilo po pošti.
Je pa vsaj pri nas tako, da otroci dobijo knjige iz šolskega sklada. Vsaj tako mi je bilo rečeno.
LP
No, bomo videli. Meni je tako rekla teta, ki je ravnateljica na OŠ. Me pa zdaj res prav zanima kako je z tem. 🙂
LP
Knjige res dobijo iz sklada – v prvem razredu pa rabijo delovne zvezke in zvezke, obenih knjig ni….
Pa brez panike….vse boste dobili in imeli do septembra. Panika je odveč….
Jaz sem naročila vse, do tazadnjega svinčnika in radirke, preko ponudnika, za katerega smo dobili prospekt in naročilnico v šoli – potem so mi pa poslali na dom vse potrebno v drugi polovici avgusta.