Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Prvo trimesečje in alkohol

Prvo trimesečje in alkohol

Spoštovani,

V začetku meseca avgusta sem s testom nosečnosti izvedela, da sem noseča. Zadnjo menstruacijo sem imela v začetku junija. V mesecu juliju sem najprej mislila, da menstruacija le nekoliko zamuja, a čas je enostavno zblaznel mimo in tu je bil že avgust, ko še kar ni bilo menstruacije in zato sem naredila test, ki je bil pozitiven. Naj omenim, da nisem imela nikakršnih znakov zgodnje nosečnosti. Marsikateri PMS je imel več znakov nosečnosti, kot pa sedaj. Takoj, ko sem izvedela za nosečnost sem začela zelo paziti kaj jem in pijem, prav tako sem začela redno jemati vitamine (folna kislina, železo in DHA). Skrbi pa me, ker sem dokaj pozno (od 1. dne zadnje menstruacije je preteklo 2 meseca) izvedela za nosečnost. Ker nisem vedela, v tem času žal nisem tako pazila kaj jem in pijem. In v mesecu juliju sva bila z možem na dopustu prav tako je bilo še nekaj drugih priložnosti, kjer sem spila tudi nekaj alkoholnih pijač. Da ne bo pomote, če bi vedela, da sem noseča se alkohola niti dotaknila ne bi. V teh dneh pa sem v eni knjigi o nosečnosti prebrala, da že en požirek oz. kapljica alkohola v prvem trimesečju lahko zelo škoduje otroku. In sedaj sem seveda zelo zaskrbljena. Zanima me kolikšna je verjetnost, da bi to škodilo otroku? Se lahko vidi to že med prvimi pregledi?

P.s. Termin za prvi pregled pri svoji zdravnici imam (zaradi odsotnosti zdravnice) čez 10 dni.

Hvala za odgovor

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

New Report

Close