Najdi forum

prvo striženje

Pozdravljene!

Zanima me če ste svoje otroke same prvič postrigle ali ste jih peljale k frizerju?
Naša ima že kar dolge lase spredaj(delamo čopka na vrh glave) in bi jo postrigla pa ne vem kako nama bo šlo (14 mes.)

lp

intimno

vse, tudi moza, strizem kar sama. verjetno ne tako lepo kot frizer, ampak je v redu.

prvega sem najprej samo postrigla po spicah, potem pa sem preprosto s skarjami sla skozi. odkar je opazoval, kako moza strizem s strojckom, je cisto navdusen in uziva, vcasih prav zahteva, da se njega.
mala pa ima 13m, ampak nima se tako dolgih. bom pa s skarjami, ko bo cas.

ne skrbi, zna bit prav zabavno 😉

-- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- o -- Otroški smeh je ena najlepših stvari... čista sreča in brezskrbnost sta drugi. Pridno rasemo in vsak dan spoznamo delček sveta, na katerega smo pozabili.

Starejšega(3l) strižem sama, sicer ima daljšo fantovsko frizuro- tako, da mu samo oblikujem po konicah in postrižem franzice(fru-fru), mlajšega(1l) tudi sama, zaenkrat samo franzice(puščamo daljše).Starejši se pusti in lepo čaka, mlajši se bo tega še navadil, heh-heh:))Najstarejši(mož) pa gre k frizerju, ko sem sama imela paž in franzice, sem si tudi sama malo strigla franzo spredaj, kar uspešno…vsaj nobeden ni vprašal, če je “home-made” varianta.Jaz full uživam pri tem, sicer sem pa km stran od te stroke…tako da po mojem se mi bodo fantje kmalu uprli.
uživajte in LP, D

Mi smo našo “čupavko”, staro 21 mesecev, peljali že 3x k frizerki. 1x na striženje, 2x na krajšanje franzic. Imamo pa v naši vasi tako frizerko, ki res zna s takimi malimi otročiči. Sama si ne bi nikoli upala šariti moji hčerki okrog oči s škarjami, za frizerko pa mislim, da ima malo več občutka, tako da kar njej prepustim tovrstne podvige…

No, pri nas smo pa začeli res zgodaj, pri štirih mesecih jo je prvič postrigla stara mama (ki tudi sicer stiže skoraj celo svojo familijo….) Se je pa naša punca že rodila z najmanj tri centimetre dolgimi lasmi, tako da ji je šlo takrat res vse na oči in je bilo treba nekaj naredit. Seveda je striženje spremljalo huronsko dretje…
Pri približno devetih mesecih smo bili pa že prvič pri pravi frizerki (tudi zato, ker je stara mama na drugem koncu Slovenije in se vidimo le enkrat na mesec). No, bistvo: treba je najti frizerja z občutkom ali izkušnjami za otroke. Ker naša Jerneja to naredi tako, da mala res vidi, kako letijo laski in se dogaja po glavi … in kar sedi in gleda in gleda in tudi pisne ne… Da ne bo zgodba preveč brez problemov, je mala zdaj, pri skoraj treh letih ugotovila, da bi pa ona imela dolge laske – tako da, kdo ve, kako bo naslednjič pri frizerju…

Prvič je bila na striženju ri frizerju pri 4m.

jaz sem mojega sina (19 mesecev) postrigla kar sama in sem ga do zdaj postrigla ene 4x

New Report

Close