Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja prvic v vrtec – čeveljci, copatki

prvic v vrtec – čeveljci, copatki

Naš enajstmesečnik bo šel prve dni septembra v vrtec. Zanima me, kakšno prakso ste imeli s čevlji in copatki, kje ste jih kupovali, koliko ste jih imeli naenkrat, na kaj ste bili pozorni pri kupovanju…?

Zanima me tudi, kkao so vaši otroci oblečeni v vrtcu, da je za vse bolj praktično. Sem se skušala pogovorit z vzgojiteljico, pa iz nje nisem uspela izvleči ničesar. Prvo leto bo namreč imela jasli.

Prosim za kakšen nasvet in opis vaših dni,

lp Taja

Mi smo vedno imeli Cicibanove copatke, razen, če je september še bolj poleten, potem pa kar kakšne platnene sandalčke. Pri obleki ti ne morem svetovati, ker imajo v naših jaslih (hvala bogu) jaslična oblačila in nimamo starši s tem nobenih skrbi.

Ciciban kateri vrtec pa je to, da imajo jaslična oblačila – in kako to izgleda? Pri nas v jaslih (kamnik) moramo še plenice prinesti s seboj.

Drugače pa smo na začetku mi imeli dvoje cicibanove copatke (se dobijo tudi čisto spredaj odprti modeli) – potem pa smo ugotovili, da je bolj udobno, če imamo ene, in malega že od doma prinesemo kar v copatkah, da se v vrtcu ni potrebno preobuvati (čez parkirišče ga pa nesem), čeveljčke pa vedno prinesem s seboj, ter jih pustim v garderobi, saj so malčki non stop zunaj in jih potrebuje.
Glede oblačil – naš je bil vedno v trenirki, ker so tudi vzgojiteljice opozorije, da se otroci veliko gibajo, skačejo twer naj imajo udobna oblačila, ki jih ne bodo ovirala.

Upam, da sem kaj pomagala. Lp m

Oblačila so najbolje kakšne trenirke, kratke hlače in vse, kar je pač udobno. pa taka, da te ne bo groza, ko se bo od ušes do peta popackal.

Copatke sem jaz sprva kupovala Superfit, ker so daleč najmehkejši (a tudi najdražji), potem sem pa prešaltala na Massove – so še mehkejši (skoraj kot nogavičke, niso pa ortopedski, a baje to sploh ni več pomembno, glavno je, da so čimmehkejši – so pa tudi veliko cenejši). Čeveljčke pa še vedno kupujem ortopedske, ker so itak vsi bolj ali manj trdi – kupujem pa Superfit ali če najdem kakega cenejšega, ki je tudi relativno mehek. Meni je Ciciban absolutno pretrd.

Imamo pa samo en par na sezono.

Katka,

sem že večkrat zasledila, da punce govorite o Superfit copatkih. Kje se jih da kupiti? Hvala že vnaprej za informacijo.

V trgovini Preli v BTC ju kletna etaža , mal naprej od Cicibanove trgovine.

obutev – mi mamo robeeze. Nekateri otroci so imeli cicibančke, drugi spet superfitke.. En par copatk ima v vrtcu, menjamo jih po potrebi – po pol leta smo kupili nove ker je stare prerasla.
obleka – nam so se najbolje obnesli spodnji deli trenirk ter majčke, poleti sedaj pa kratke hlače. V vrtcu smo imeli vedno za preobleč dva bodija, majco in hlače ter nogavičke.

Otroka smo čez zimo preoblačili – nikoli je nisem pustila v žabah ker se mi zdi to neudobno, prevroče…

V Massu (BTC, Čopova v Ljubljani) in Humanic (City park).

Kako so oblečeni tako majhni? V body-je ali že majčke?

Bodiji so boljši, da je križ res vedno pokrit.

mi smo meli
zgodaj jeseni bodi in hlače
pozimi bodi s kratkimi rokavi in čez majčko,
sedaj ko je velika je pa v kratki majčki brez bodija

N.Gorica.

Taja 13 te lahko vprašam v kateri vrtec bo šla tvoja deklica, si vzgojiteljico namreč zelo podobno opisala kot ta katera bo imela mojo deklico.

Glede oblekc- meni so rekli, da imajo navoljo oblekce od vrtca in da se bomo sami odločili ali bomo otroka preoblačili ali jih bomo puščali v svojih oblačilih.

New Report

Close