Pozdravljeni.
Od ranega otroštva nisem bila nikoli več na bazenu. Izhajam iz neurejene družine, potem pa je prišlo življenje in merkanje na vsak evro, pa tudi nisem nikdar šla kam tako. Zdaj, ko sem že v malo zrelejših letih, bi rada šla spet v terme, poskrbela za dobro mentalno in fizično počutje, pa imam prav stisko, da se tam ne bom znašla.
Bi mi prosim kdo povedal, kako poteka tam? Ko kupiš karte, kaj potem?
Greš v garderobo, se preoblečeš v kopalke in greš na bazene? Tam najdeš prost ležalnik in to je to? Vem, marsikomu morda smešno, ampak zame je to beeežen spomin iz otroštva.
Kako pa se hodi zdaj oblečen na bazenih? Se iz garderobe do bazena sprehodiš kar samo v kopalkah? Ali se je primerneje ogrnit s kopalnim plaščem ali tistimi modernimi “kvačkanimi” jopicami, ki jih nosijo mlada dekleta?
Kako pa potem tam na bazenu? Kam shraniš svoje osebne predmete med tem, ko si v bazenu? Telefon, denarnica, ključi itd?
Spakirajte kopalke in brisaco to je osnova. Potem pa, po zelji, lahko vzamete tudi ciste natukace, rezervne kopalke (ce se zelite po kopanju preobleci v suhe), tus gel, sampon za tusiranje po kopanju, malo brisaco za brisanje po koncnem tusiranju, kaksen prigrizek, vodo, knjigo, slusalke za poslusanje glasbe, ko boste pocivali na lezalniku, krizanke … karkoli radi pocnete, ko se sproscate. Susulci za lase so v garderobah. Ne glede na to, za katere terme se boste odlocili, so usluzbenci zelo prijazni in vas bodo ob nakupu kart usmerili – kako pridete do garderob in bazenov. Ce karkoli ne veste, povprasajte zaposlene, z veseljem pomagajo. Obilo termalnih uzitkov vam zelim 🙂
Aha, se ta del odgovora … tako kot ste rekli – kupis karto, gres do karderob, se preobleces v kopalke in proti bazenu. Samo v kopalkah, ovit v brisaco, srajcko, majco, kopalni 0lasc, ni pomembno, stvar posameznika. Predmete in denar lahko imate zaklenjene v garderobni omarici (omarica se zaklepa z zapestnico, k8 jo dobote ob vstopu), ali zraven na lezalniku. Jaz ponavadi vzamem gsm in malo denarja za kaksbi kavico, kljuce, celotno denarnico ipd.pustim v omarici.