Prvič pri 31-tih
Torej do pred kratkim sem bila stara devica – pri 31-tih! Verjetno bi se bolj ali manj vsi strinjali s to ugotovitvijo in bili zelo skeptični glede mojega (če sploh kdaj) spolnega življenja. No, premagala sem strahove in razočaranja in se predala seksualnim užitkom.
Me pa muči to, da fantu nisem priznala, da je zame to prvič, ker se mi je v prejšnjem razmerju zgodilo, da je moškega to tako šokiralo, da ni več mogel nadaljevati in sva se kmalu tudi razšla (pravega razloga še danes ne poznam, mislim pa, da je bil prav ta). Moj sedanji partner je zelo odprt do spolnosti in zmeraj me vpraša, če sem to ali ono že kdaj poskusila in če si želim. Tudi takrat me je vprašal, če je slučajno zame prvič, pa sem zanikala in ni ničesar posumil. Sedaj mi večkrat reče, kako je super, ker nisem nič zavrta in ker mu znam pokazati, da uživam z njim, kar ga še bolj podžge. Jaz pa se vendarle sprašujem, ali mu naj povem za to laž, ali bi ga s tem le prizadela!?
Je pa bila zame to ena velika življenska zmaga, kajti res sem že obupovala nad tem, da bom še kdaj resnično uživala v spolnosti!
Pogum tistim redkim, ki ste morda v podobnem položaju!
Seveda mu moraš povedati, še posebno, če želiš imeti kaj z njim. MIslim na tisto več imeti, ne samo za sex. Če pa ga želiš imeti samo zato, potem pa se sama odloči.
primož
Mislim, da mu moraš povedati. Potem pa bo kar bo.
Tisti prejšnji, ki ni mogel nadaljevati, ker ga je šokiralo, pa te očitno ni ljubil dovolj.
Smisel ljubezni je, da človeka sprejmeš takega kot je.
Bravo zate in čestitke zate za tvojo življenjsko zmago.
Te čisto razumem v tvojih občutkih glede tega, ker jaz sem istih let in na istem kot si bila ti pred časom.
Vendar je bolje kot pred leti, ker sem se zdaj pač sprijaznil s tem, da ne bom imel nikoli punce.
Lepo se imej.
moram ti povedat, da sem se že sama nekaj časa nazaj odločala, da ni napisala nekaj podobnega…sama sem sicer stara 23…
razlog zakaj mu nisem povedla je ta, da mi je bilo nerodno, ker je on pač 13 let starejši in seveda z veliko izkušnjami…
…odločla sem se, da mu zaenkrat še ne bom povedla…če pa se slučajno zgodi, da se bova kdaj poročila, ga bom presenetila in mu povedlaa tam nekje okoli abrahama…
Hojla!
Zakaj šele pri 31-ih? Saj vem, da je direktno vprašanje, samo mislim, da se ti bojiš ravno tega vprašanja od fanta, ki bo sledil tvojemu priznanju. Kakorokoli že, se ne smemo slepiti, da je malce nenavadno pri teh letih biti devičen. To se je zdelo tudi tvojemu prejšnjemu fantu in tudi temu se verjetno bo, če mu poveš. Tako da premisli, če si mu sposobna jasno povedati kaj, kako in zakaj…. Potem moraš biti tudi tu iskrena. Če te ima rad, bo to sprejel, še posebej če si sedaj res prebila bariero in se seksualno odprla tako kot je treba.
Morda ti pa svetujem tudi to, da še malo počakaš…. Tako ali tako zaenkrat nisi povedala po resnici. Če se bo veza lepo razvijala, če bosta (p)ostala zaljubljena, če bosta tako in drugače ‘zalaufala’, če bosta ugotovila drug za drugega, da sta res ‘the ‘one’… Tako bo mogoče zanj lažje spregledati tvojo neiskrenost na začetku. Zate pa – mogoče boš pa ugotovila da sploh ni perspektiven in da bolje da mu nisi povedala. Bo pač eden izmed tipov, ki jih boš ‘sprobala’ in si na njih nabrala izkušnje :)))
Torej, če v seksu vse štima in uživata, mislim da dejstvo da si za njega prva, ne bi smelo spremenit ničesar.
Če pa se zgodi, da bo kdaj to zvedel kje drugje, pa se zna zgodit, da bo izgubil zaupanje v tebe, saj mu po eni strani to govori, da mu ne zaupaš dovolj, po drugi bi pa morda lahko tudi razumel. Drugače bi bilo, če bi se mu zlagala, da še nisi in bi kasneje ugotovil, da si bila že z mnogimi.
Nekako ne verjamem, da se je mogoče s tem sprijazniti!? Meni ni uspelo nikoli, mi je pa pomagalo predvsem to, da sem si postopoma gradila svojo samozavest skozi poslovne dosežke in izobraževanja na čisto življenskih področjih. Začela sem opazovati življenja drugih ljudi, ki so se mi prej zdela tako popolna, brez težav in urejena, ter se učila na njihovih izkušnjah in napakah – redkokdo zna ceniti to, kar ima!
Pogosto sem se spraševala, kako dolgo bom še uspela ohraniti upanje. Lani je bilo že tako hudo, da sem si postavila rok, da če do konca leta ne bo nič, si dovolim obupati! Kasneje sem pozabila na ta rok in se je zgodilo…
Nikakor se ne smeš kar sprijazniti! Lahko si le rečeš, da še pač ni prišel pravi čas… In prišel bo tudi zate!
LP
Torej zakaj šele pri 31-tih? Bila sem precej vase zaprt in osamljen otrok, brez vsakršne samozavesti in brez da bi se fantje sploh kdaj v času šolanja zanimali zame. Da bi se zaščitila pred nadaljnimi razočaranji, sem se le še bolj zapirala vase in se znašla v začaranem krogu. Živela sem v svojem svetu in se ljubla v sanjah… Daleč od realnosti! Pot do tega, kar imam sedaj, je bila res boleča in morda je prehitro pričakovati, da je to že to.
Hvala za nasvet – bom počakala, da bodo svtari med nama nekoliko bolj jasne in potem morda…
LP
Sama sem imela 27 in mi je bilo grooooozno nerodno Čeprav sem vedela, da bolj normalnega človeka od mene ni, se je pač zgodilo podobno kot pri tebi. Jaz sem povedala pred “dogodkom” in moram reči, da je bil blazno navdušen (malo tudi začuden, ker mu ni bilo jasno, kako da se nihče ni zanimal za tako luštno punco) in ga je to le še podžgalo. Še danes sva skupaj, z naraščajem in se imamo super.
Izberi pravi trenutek, sicer pa je to kompliment zanj!!!!
Mogoče bo prišel pravi čas zame, mogoče pa ne bo prišel.
Bomo videli, kaj bo čas prinesel.
Zdaj so nekako takšni občutki, da mi je v bistvu vseeno.
Pred kakima dvema letoma, če sem videl par ki se je za roke držal sem skoraj v jok planil in sem imel v bistvu cel dan uničen. Zdaj sem glede tega ravnodušen.
Lepo se imej v ljubezni.
navedek od majchy:
“Kakorokoli že, se ne smemo slepiti, da je malce nenavadno pri teh letih biti devičen.”
Nenavadno je tudi biti svetovni prvak v veslanju. Ni jih veliko takih. In kaj potem?
Cim nekdo – pa komu le skodi!! – nekaj pocne drugace, je to v marsikateri glavi ze problem. Grdo.
Torej Megy, kapo dol pred tabo, res. Povej mu resnico [kdor zagovarja bilokake lazi in prikrivanja v partnerski zvezi se obnasa hinavsko, to mi ni vsec], ne morem si predstavljati, da ne bi razumel, ce mu pojasnis se zakaj ti je bilo neprijetno priznati. Pa se rekel si bo: hudirja komaj je zacela, pa ze tako raztura. 🙂 Novih 10 tock zate bo to… Osebno se pa ne bi pocutil tako dobro, ce bi mi bilo kaj podobnega povedano sele po 30-ih letih skupnega zivljenja.