Prvič PCO – drugič?
Prvič sem zanosila po dveh letih preiskav in končno po laporoskopiji, ker so mi odkrili PCO in malenkost endometrioze. Po operaciji sem zanosila že takoj prvi mesec, s pomočjo klomifena, ki ga po mojem mnenju (lahko se motim) morda takrat sploh ne bi potrebovala. Danes imamo doma 6 mesečnega sončka in počasi razmišljava o drugem otročku. Ker sva prvič dala veliko skozi, preden se nama je nasmehnila sreča, me zanimajo vaše izkušnje, kako je šlo drugič…..je še katera, ki ima podobne izkušnje kot jaz? Ste v drugo zlahka zanosile ali je bilo spet potrebno ogromno časa? Ali ginekolog v takem primeru (če želiš zanositi) tudi v drugo predpiše klomifen ali ne? Hvala za vaše odgovore!
Š.
Jaz sem že ena takih. Prvič smo se trudili 5 let: PCO, klomifen, odstranitev pregrade, spet klomifen, 2 spontana splava in nato v tretje spet s klomifenom in sedaj bo mucek star 2 leti.
Takoj smo se odločili še za enega in ker sem dolgo dojila nisem imela M in tudi po prenehanju ne. Dobila sem najprej hormone za M, ki sem jo imela dokler sem jih jemala, potem pa spet nič. Minilo je skoraj leto in je G rekel če probamo spet s klomifenom. Seveda sem bila za in 2. mesec jemanja sem zanosila.
No, to pa je že nova tema, ki sem jo želela odpreti, pa bom kar tukaj napisala. Prejšnji teden sem pisala o pozitivnem testu, a brez nosečnostnih znakov. Včeraj sem bila na UZ in pikica 5 mm je bila v maternici. Upam, da bo vse v redu.
Če katero še kaj zanima, naj kar vpraša.
LP, Mina
Pozdravljena, Špelca
Jaz sem pa ena izmed tistih, ki v drugo nikakor ne zanosim (cca 3 leta).
Groza! Sem že čisto obupana. Od preizkav so mi napravili HSG (prehod jajcevodov), vse O.K. Ginekologa sem povprašala, moram reči zelo previdno, če mi predpiše Klomifen. Odgovor je bil, da glede nato , da že imamo enega otročička to ni potrebno in še, da bom zanosila, ko bom najmanj pričakovala. Skrbi pa me, ker je moja želja po še eni pikici vsak mesec večja. Kot
si videla, si dobila že tudi bolj optimistične odgovore, zato nikakor ne imej “mojega primera” za vzor. VELIKO SREČE!!!
Vsem skupaj veliko SONČKA tudi danes!!!