Najdi forum

Prvič na pregled

Živjo,

še nekaj časa nazaj tega foruma sploh še nisem prebirala, no pa je doletelo tudi mene in vesela sem, da je tako…:)
Vstopila sem v 9. teden (rok 5.2), prvi pregled pa imam sele cez 10 dni, torej, ko bom noseča že skoraj polnih 10 tednov? Se vam ne zdi to malo pozno? Po tem kar prebiram tu ste nekatere pregled imele že v 6., 7.tednu?

No, kar me zanima pa je tole: se na 1. pregledu že sploh kaj vidi? Kako je s tem? Je prvi ultrazvok vaginalni in ali se že dobi prvo slikico? Kdaj pa je tisti prvi ultrazvok, pri katerem je lahko prisoten tudi partner ? Kdaj je na vrsti ta ? Imam še en kup vprašanj in sem popolnoma zmedena, kot kakšna najstnica, čeprav jih mam že 30…

Saj razumete, prvič je vse neznano…

Hvala, pa prijetne in čimmanj vroče dni vsem,
Iza

hmm,jaz sem šele prišla k G ko sem bila noseča cca 3 mesece.Imela sem UZ čez trebuh in se je otroček zelo lepo videl.slikico dobiš ja.
že pri tem UZ oz. že na prvem pregledu je lahko partner s tabo.Sicer je pa to odvisno od G,če pusti ali ne.
Moj je bil vedno z mano,tudi ko me je vaginalno pregledala

izabela,
prvi pregled preko trebuha ali vaginalno, v vsakem primeru dobiš sliko, na kateri se vidi otrok, ki je kot en fižolček, drugi pregled če se boš zanj odločila je nuhalna svetina- okrog 12 tedna , preko trebuha, ginekolog, ki je za to specializiran, bo preveril velikost nuhalne kosti in na podlagi tega ugotovil možnost za downov sindrom in ti priporočil nadaljni pregled, če bo to potrebno, dobiš sliko, tretji pregled je morfologija 22 teden, pregleda ali ima otrok vse vitalne organe, roke, noge, če se dobro vidi, pa po želji izveš tudi za spol, slika bo prikazovala že zelo jasno otrokove silhuete.
no jaz sem sedaj 25 t in mislim da me čaka še en redni uz nekje med 30 – 35 tednom .
partner pa je lahko prisoten pri vsakem uz pregledu
lepo nosečnost želim

lp

Ni prepozno. Enako je bilo pri meni. Pregled je vaginalen, naslednji bo ultrazvok. Morda te pošljejo na nuhalno svetlino – pošiljajo kar vse po vrsti veš. Partner je lahko že prvič zraven, odvisno od volje ginekologa. Slikico ti lahko dajo že prvič – če jih boš spomnila. Pa odvzem krvi, urin pa vsakič naslendjič. Drži se. LP

New Report

Close