Najdi forum

prvič ati po 40. letu

.. iz lastnega primera….
Starost starša je najmanj pomembna.

Če nekdo ni bil dober oče pri 20.tih, ne bo niti če dobi otroka kasneje, pri 45 ipd.
Njente.
In če je nekdo bil ljubeč oče pri 20.tih, bo takšen do svojih otrok tudi če jih dobi pri 45. letih!

Definitivno!

Je pa res to, da se starši se samo starajo. Ampak, ali se ne živi za lepe momente? Bolje imeti 10 let ljubeče starše kot pa biti od rojstva njihovo breme, prezirano živeče v hladnosti!

Ne moreš slabega opravičevati še s slabšim.

Sem hči očeta, ki me je imel, ko je bil že prek 50. Res je mogoče slabo to, ker ga že dolgo ni več, ampak ko je umrl, je bil realtivno mlad, glede na povprečno življenjsko dobo.
Ampak umre lahko tudi mlad ati pri 25-ih, 30-ih, tako da na to ne morete gledat.
Pa še to- ena zgoraj piše, kako so jo sošolci izzivali baje. Mene niso nikoli in me tud nikoli ni bilo sram, da je on moj oče- v bistvu še malo starejši od dedka.

Jokasta,

Ja, res sem se očitno malo zaletela s svojo prvo izjavo, oprosti. Me pa veseli, da si se očitno kar dobro postavila na noge. Če ti bo kdaj hudo, ko ju nimaš več, pomisli na to, na kaj vse bi bila onadva danes ponosna, če bi bila še ob tebi. S svojimi dejanji lahko vsak dan izkazuješ hvaležnost za dar življenja, ki sta ti ga omogočila.
Prijateljici, ki je izgubila ljubljeno mamo, sem pa rekla, da čeprav njene matere ne poznam osebno, bi rekla da je morala biti čudovita ženska, ko ji je uspelo vzgojiti tako čustveno hčer.

Ne moreš slabega opravičevati še s slabšim.[/quote]

Zakaj pa ne? Kdo si ti da lahko sodis drugim kaj lahko in cesa ne smejo?
Aj samo xy xy ;).

Prvič oče pri 40 super!Zrel očka!

Ne moreš slabega opravičevati še s slabšim.[/quote]

Aj samo xy xy ;).[/quote]

Lahko sodim in tudi bom! Svoboda nekoga se konča tam, kjer se začne svoboda drugega. Ko se dva starca odločita za otroka, vlečeta v to še eno bitje in tu pač ne gre več samo zanju. Ja, še kako lahko sodim, brez skrbi!!

Aj samo xy xy ;).[/quote]

Lahko sodim in tudi bom! Svoboda nekoga se konča tam, kjer se začne svoboda drugega. Ko se dva starca odločita za otroka, vlečeta v to še eno bitje in tu pač ne gre več samo zanju. Ja, še kako lahko sodim, brez skrbi!![/quote]

Človek pri 40 starec? Bog pomagaj, torej sem tudi jaz pri 35 že napol starka? Ma ne vem, na fitnesu migam dve uri in to na hard, pa se mi nič ne pozna, medtem ko dvajsetletniki že po pol ure vsi prešvicani pod tuš drvijo. Mislim, da je naša generacija itak bolj čvrsta, kot današnja. Nam so se prve gubice začele risat pri 30h. Ogromno smo se vozili z bicikli, skakali po travnikih, se igrali med dvema, smučali… Današnja mularija pa ždi za računalnikom in tevejem. Ko bodo oni pri 25h starši, bo to isto, kot pa so danes starši pri 40h!

Malo izkrivljeno razumeš tisto o ‘koncu in začetku’ svobode vsakega posameznika.

Kje pa ‘piše’, da se konča in začne tam, kjer ti misliš, da se začne in konča? Se mar postavljaš za merilo vsem in vsemu?

… ker temu se potem reče enostavno: domišljavost.

P.S. ampak ok, če tako misliš pri kakšnih 13tih … se mi pa zdi, da si za tovrstno domišljavost že malo prestar/a? :))))

Ja, in kdo si ti, da boš mene klicala za domišljavo? (mi sicer kompletno dol visi, če me, da smo si na jasnem)

sodimo vsi, vedno in povsod, zato se nehajte tukaj sprenevedat.

do nekje 40-ga mi je še sprejemljivo spravljat otroke na svet, tam preko 42, 43 se naj pa pač človek sprijazni, da je vlak odpeljal.

ne pa da, še posebej moški (ker o njih tudi govorimo tu), spravljajo otoke na svet, ko so že skoraj 50 ali celo več. ja, v reproduktivnem smislu so definitvno starci! meni so neokusni in patetični, to je moje mnenje in imam pravico do njega.

Tudi moj dragi!

Pa krasno mu gre!

Ah to ni nič. Evo tale je postal pa oče pri 75zih!

http://www.ananova.com/news/story/sm_3223468.html

Ah to ni nič. Evo tale je postal pa oče pri 75zih!

http://www.ananova.com/news/story/sm_3223468.html%5B/quote%5D

groza. Popolnoma sprevrženo.

… ja, ampak postavi pa debato a la ‘je bolje postati starš pri 25tih ali 40tih’ v konkreten kontekst, ne? :))))

… ne praviš ravno ti, da lahko sodiš, če kao veš zakaj sodiš?

Jao!

… kaj torej jokaš, če ti sodijo?

Drugače pa: se niti slučajno ne strinjam s takšnim posploševanjem. Te samo malo provociram s tvojimi lastnimi sklepi.

postavljaš meje, kakor ti sproti paše – torej postavljaš sebe in to kar ti misliš, da je ‘prav’ za merilo! Domišljavost!

če je idealno 25 do 30, je passe potem že 30 in dva meseca?
če je še sprejemljivo do 40, bi z zakonom prepovedala spočenjanje otrok starim 40 in en teden, en mesec, pol leta čez domnevni rok ‘trajanja’ …?

… a vlak da je odpeljal?

pa si ziher, da si ti že na njem?

uh, prej je bil problem 43, zdaj pa 50 in več!

daj uskladi te enkrat te svoje časovne premice, da bo univerzum vedel, kako se ravnati!

… ne praviš ravno ti, da lahko sodiš, če kao veš zakaj sodiš?

Jao!

… kaj torej jokaš, če ti sodijo?

Drugače pa: se niti slučajno ne strinjam s takšnim posploševanjem. Te samo malo provociram s tvojimi lastnimi sklepi.

postavljaš meje, kakor ti sproti paše – torej postavljaš sebe in to kar ti misliš, da je ‘prav’ za merilo! Domišljavost!

če je idealno 25 do 30, je passe potem že 30 in dva meseca?
če je še sprejemljivo do 40, bi z zakonom prepovedala spočenjanje otrok starim 40 in en teden, en mesec, pol leta čez domnevni rok ‘trajanja’ …?

… a vlak da je odpeljal?

pa si ziher, da si ti že na njem?

uh, prej je bil problem 43, zdaj pa 50 in več!

daj uskladi te enkrat te svoje časovne premice, da bo univerzum vedel, kako se ravnati![/quote]

He, he, he, kako si ga sesekljala 🙂

samo omejenci potrebujejo natančne cifre in se obešajo na take malenkosti. inteligentnemu pa je pač jasna poanta in da življenje nima jasno začrtanih linij.

če poante do sedaj nisi dojela, ti jaz pač ne morem pomagat.

tvoje provokacije so pač bedne in docela neuspešne. samo cepec v tem vidi kaj zares vredno komentarja, samo na to tvoje smešenje s temi leti od-do se je bilo do neke mere vredno oglasiti. življenje je pač fluidno, linije so zabrisane, a point je v tem, da se, če se pogovarjamo o reprodukciji, ta vrata enkrat pač zaprejo, če se človek vsaj malo zaveda, da spravljanje otroka na svet ni samo otresenje semena. jasno pa ne bomo natančno določali, kdaj…oziroma samo okvirno in to se bo tudi spreminjalo. ko bodo ljudje živeli po 150 let, bo očetovstvo tudi v 60 letih sprejemljivo, sedaj pa pač ni.

ženskam je mati narava samodejno zaprla vrata (čeprav medicina posega tudi v to), moški ego tripaši se pa pač lahko preseravajo do konca življenja in špilajo oplojevalne mačote, ker biološko je zlasti samica tista, ki vzgaja zarod in narava samcu dovoljuje, da zgolj otresa seme – samo danes, ko postaja očetovska vloga tako pomembna in se na moškega več ne gleda samo na spermo/cash-dajalca, so te stvari postale malo drugačne in ni vseeno, kakšen je oče, kdaj ga otrok izgubi itd. – in ja, se strinjam, da ga tudi še v dvajsetih letih potrebuje.

samo jasno, egiči, ki gledajo samo na svojo korist in morajo zadostiti svojemu oplojevalnemu nagonu, pač tega itak tako ne bojo razumeli, ker preprosto nočejo, važen jim je samo njihov oplojevalni nagon, da mu zadostijo pa ne glede na vse. jaz imam v mislih otroka, kako je z njim in kako BO z njim- vi pa kot želite.

ker res, s temi debilnimi forami z leti od-do (joj, halo), ki je pač očitno samo en beden poskus kao nekega zabijanja na nivoju OŠ, s poanto pa nima nobene zveze, se je pač pokazal pravi nivo sogovornikov…hvala lepa.

uživajte še naprej.

točno to je bila moja poanta in me veseli, da se ti je zasvetilo …

– ženskam je mati narava samodejno zaprla vrata? pa vendar raziskave zadnjih desetih let kažejo, da imajo tudi moški biološko uro, ki jim začne tik takati po 35tem, torej točno takrat kot ženskam … narava bolj ali manj zlagoma zapira vrata kar lepo vsem po vrsti! In vendar: tudi tu ni zabetoniranih pravil, ko gre za posameznike – odstopanja na tem nivoju namreč vedno bodo: nek, dotični posameznik pri 25tih ima namreč kaj lahko manj ‘okretno in zdravo’ spermo kot nek drug primerek pri 50tih … kar jim ne piše na čelu in česar v resnici ne razkrije emšo.

– nekaj povsem drugega pa je biti dober starš, torej v skladu s to temo: biti dober oče! Leta še zdaleč niso nujno povezana s to kvaliteto! In se ne strinjam, da je danes kar naenkrat to bolj pomembno kot nekoč. Če je to danes postalo bolj pomembno, je postalo ravno zato, ker se prava vloga očeta v družini izgublja.

– spermodajalci, samice, samci … ker te očitno intrigirajo povezave človeške narave in družbe z zoologijo, ti priporočam v branje knjigo Sebični gen (to ni provokacija, ker gre za res zanimivo knjigo s podobnimi poudarki, kot jih imaš sam) – tu boš našel še več argumentov za svoje teze, pa mogoče tudi kakšnega (upam), ki te bo še malo odprl, da morda transcendiraš zaenkrat svoj zgolj biološki pogled na obče človeško.

starostne meje, do kdaj se tebi zdi sprejemljivo starševstvo, si postavljal ti … in zato si navedbe o debilnih forah zaradi menelahko pripišeš kar samo sebi.

Ne znaš dobro videti pointa, niti pod razno ne. sprašujem se, če sploh prebrereš, kaj kdo napiše, ker ni videt. In sori, imaš pa tako patetične fore, ko obračaš besede drugega. pod nivojem resne debate, hudo pod nivojem.

sprijazni se, da nisi dojela, kaj je bilo rečeno. tisto o določenih letih je bila hudo bedna fora, ki ti je zamajala argumentacijo, zdaj pa praviš, da je bil to kao to itak tvoj point…ma ja, seveda. da si se cifre sploh spravila argumentirat, dokazuje, da se v debati obešaš na nepomembne reči, samo da bi kao uspela demantirat drugega (ga itak ne, vsaj s tem ne), bistva pa ne vidiš. mislim, ful pomembno, a je kdo rekel 43 ali 50 let, halo, res, si v sanjah ne morem zamislit, da se kdo sploh obesi na kaj takega, da to sploh opazi v debati. na take zadeve se folk obeša, ko kaj pametnejšega ne zna povedat in ko ne spregleda bistva.
zdaj pa še obrača besede, da je to bil v tem itak nek hud point…a dej no dej. pejdi koga drugega farbat.

sploh pa, nauči se brat. Moj pogled na človeštvo niti pod razno ni samo biološki, je bilo jasno nakazno v mojih prispevkih, ki očetovstva ne vidijo samo v otresanju sperme. če bi očetovstvo bilo videno tako, bi mi bilo čisto vseeno tudi če se 80-letni starci spravijo oplojevat. pa ni tako, ker je oče MNOGO več kot dajalec sperme.

sicer se mi pa ne da ponavljat.

ker žal, si še eden od doplgočasnežev, ki vidi to, kar hoče videti. naduvala si se seveda do amena in misliš da kao ful resno debatiraš in kao sesuvaš, poslužuješ se pa tako otročjih for…a dej no mir.

najbolj trapasto je pa pravzaprav to, da se s tabo sploh ubadam. bo dovolj.

New Report

Close