prvi znaki nosečnosti
Pozdravček vsem. Nekaj časa že prebiram vsebino tega foruma, danes sem se odločila, da se registriram.
Začetek septembra sva se z možem odločila, da je pa le čas, da pričneva delati na otroku. Sicer se nisva obremenjevala, rekla sva si, ko bo in če bo, pač bo.
Včeraj sem prvič začutila rahlo slabost v popoldanskem času, ostali znaki se niso pojavljali. Menstruacija bi morala biti včeraj. Pa sem se odločila, da naredim test in presrečna sporočam, da sem noseča. Nekako ne morem še popolnoma dojeti, da nama je resnično uspelo v prvem poskusu. Je pa res, da se nisva obremenjevala in tudi spolni odnos ni bil nič drugačen.
Predviden rok rojstva otročka je začetek junija 2010. Upam, da bo vse dobro.
ojla opunce…ker vivim da ste tlele ene že ekspertke bi se k vaam obrnila na pomoč
jemljem klomifen…sem 10 dni pred menstruacijo…v maternic mam tak občutek kot pred menstro…vse me nekej tišči pa kot da bi mela krče..napet trebuh,prsa me bolijo…mi lahko katera pove a je to to,ali pa samo stranski učinek klomifena???
hvala lepa
Pozdravljene.
Najprej tiste, ki ne želite zanositi: nikar ne uporabljajte zaščite prekinitve spolnega odnosa pred izlivom, ker lahko zanosite. Tudi kondom ni 100%. Tabletke so skoraj 100 %. Ampak tudi tu lahko pride do zanositve (npr. v primeru prebavnih težav, bruhanja, kajenje – se zmanjša učinkovitost tabletk).
Znaki nosečnosti: Znakov nosečnosti ne morete opaziti nekaj dni po spolnem odnosu. Prvi znak nosečnosti je izostanek menstruacije. Pred tem so bolečine v trebuhu in prsih, ali jajčnikih znak ovulacije (v sredini cikla), ali pa znaki kakšnega vnetja (tudi pogostejši izhodi na wc). Takšni znaki so lahko tudi zaradi stresa (tudi če nas je strah, pogosteje hodimo na wc, nam je slabo in imamo lahko vrtoglavice). Prvi znak nosečnosti je lahko torej izostanek menstruacije. Test je najbolje narediti teden dni po izostanku menstruacije (bo najbolj zanesljivo). Če menstruacija zamuja teden dni, se že lahko začnejo pojavljati znaki kot so krči v spodnjem delu trebuha, slabosti, izostren vonj, sprememba okusa in ostali znaki, ki jih lahko najdete na spletu. Če delamo test prehitro lahko lažno pokaže da je negativem (vem iz lastnih izkušenj). Če še vedno ni menstruacije ponovimo test čez nekaj dni. Če je še vedno negativen, se naročimo pri ginekologu, da ugotovi razloge za izostanek menstruacije (v srednji šoli nisem imela tudi po pol leta menstruacije, zaradi stresa. Ginekologinja mi je potem dala tabletke, ki so uredile zadevo. Če ne bi šla zdravniku, bi se lahko zgodilo, da bi postala neplodna. Prijateljici je prav tako izostala menstruacija. Bala se je da je zanosila. Ginekologinja ji je povedala, da ima vnetje jajčnikov. Če se vnetje jajčnikov ne zdravi, lahko to privede tudi do neplodnosti. Pogosteje je izostanek menstruacije povezan tudi s prehrano. Motnje hranjenja (bulimija, anoreksija) privedejo do več mesečnih izostankov menstruacije ) . Zato, če vam izostaja menstruacija, pojdite k ginekologu. Tudi na testu nosečnosti piše, koko ravnati v primeru negativnega in pozitivnega rezultata. Preberite navodila.
Če je test pozitiven, se prav tako naročimo pri ginekologu.
Nosečnost lahko ugotovi tudi splošni zdravnik. Če morate pogosto na vodo, vas tišči v spodnjem delu trebuha, je to lahko razlog vnetja, lahko pa tudi nosečnosti. Lahko greste k splošnemu zdravniku in poveste, da vas boli in da naj vam pregleda tudi, če ste morda noseči. V laboratoriju boste dale vodo in zdravnik vam bo povedal ali ste noseče, ali pa imaste morda vnetje. V vsakem primeru je dobro da veste.
Najtežje je, da ste v dvomih.
Tiste, ki želite zanositi, ste neučakane. Prav takša sem bila tudi jaz. Delala sem teste par dni pred menstruacijo, negativno. Ovulacija se je zaradi stresa prestavila na teden dni naprej, že prej sem mislila da sem noseča. Potem ko je test pokazal, da sem noseča, pa se mi je zdelo fajn, češ da nimam nobenih slabosti itd. In potem se je tudi slabost pojavila.
Če pa pride do spontanega splava, pa žal niso bile vse okoliščine pripravljene na rast novega bitja in ko bo vse ok, boste tudi zanosile. Če pa predolgo traja in vam ne uspe, vam bo pomagal ginekolog.
Tiste, ki ne želite biti noseče in vas skrbi, naredite test in bodite vnaprej pazljive.
Tiste, ki želite zanostiti, bodite sproščene in imejte splolne odnose vsak drugi ali tretji dan. Žensko jajčece je sposobno oploditve le 24 ur. Semenčice preživijo v ženskem telesu 3-5 dni. Tudi če imate odnose v času ovulacije, je 25% možnosti da zanosite. Znake pa boste čutile 1 teden po izostali menstruaciji.
Preberite si članke na ringaraja in mama.
LP
M81
CAO!
Imam par vprasan. Namrec si zelo zelim otroka in me zanima kdaj lahko naredim test nosecnosti ali pa kdaj se na krvnem testu vidi?Pred stirimi dnevi sem imela spolni odnos in mi nic ne pase jest, trebuh imam zelo napet in me tudi malo boli. Ali je to mogoce, da so ti znaki nosecnosti?Hvala za odgovor
lep pozdrav!
stara bom 27 let. s fantom sva se pred časom odločila za otroka…….nisva zaščitena in ne jemljeva nobenih zdravil. sexava povprečna 3 do 2 krat na dan. ta mesec sem imela M samo 3 dni,ponavadi imam 7 dni. in večkrat me kaj ščemi v trebuhu, pogosto sem na stranišču, utrujena, včasih se ne počutim dobro, trebuh imam full napihnjen, mozolje sem dobila, kar ni v navadi. obstaja možnost zanositve???????
lp, hvala za odgovor
maya
lep pozdrav!
stara bom 27 let. s fantom sva se pred časom odločila za otroka…….nisva zaščitena in ne jemljeva nobenih zdravil. sexava povprečna 3 do 2 krat na dan. ta mesec sem imela redne M samo 3 dni,ponavadi imam 7 dni. in večkrat me kaj ščemi v trebuhu, pogosto sem na stranišču, utrujena, včasih se ne počutim dobro, trebuh imam full napihnjen, mozolje sem dobila, kar ni v navadi. obstaja možnost zanositve???????
lp, hvala za odgovor
maya
Pozdravljene…Vem da je malo prepozno ampak bi mi zelo pomagale če mi seveda lahko.Meni M zamuja že štiri dni,tisti dan ko bi mogla dobiti M mi je bilo zelo slabo kar koli sem pojedla sem takoj bruhala,zdaj pa imam take krče po trebuhom glih kod da imam M,NJE ŠE PA NI..Test sem naredila pravkar pa je bil negativen…kaj lahko še storim?
Hvala za odgovor
Biba
Pozdravljene…Vem da je malo prepozno ampak bi mi zelo pomagale če mi seveda lahko.Meni M zamuja že štiri dni,tisti dan ko bi mogla dobiti M mi je bilo zelo slabo kar koli sem pojedla sem takoj bruhala,zdaj pa imam take krče po trebuhom glih kod da imam M,NJE ŠE PA NI..Test sem naredila pravkar pa je bil negativen…kaj lahko še storim?Hvala za odgovorBiba
Čao bilči!
Tudi jaz sem imela enake tezave kot ti. No danes pa sem naredila test nosecnosti pa so se mi poleg negativne crtice pokazale dve pikice. Kaj bi bilo lahko to nevem. Uglavem cez tri dni poizkusi se enkrat narediti test. Zelim ti veliko srece.
Aja test pa naredi zjutraj, ker je takrat prisotnega vec hormona da test zazna.
Hm včasih testi ne zaznajo hormonov takoj ko izostane M. Včasih pride tudi do zamika/kasnejše ovulacije in posledično tudi oploditve in ugnezditve, zato je lahko ob izostanku M še prehitro, da bi test kaj pokazal.
Najbolje delat test vsake 2-3 dni dokler ne pride M ali je test pozitiven. Veliko sreče!
hej!
v sredo, 28.10,09, sva imela s fantom zaščiten spolni odnos (kondom). ni počil, vendar se bojim da sem bila malce nepazljiva in da ko sem mu ga snela, mi je na prstih morda ostalo kaj sperme, čeprav obstaja za to bolj majhna verjetnost. preden sem se stuširala, sem se obrisala in mislim, da je nastal tudi fizični stik med prsti in spolovilom. zdaj me pa zanima, ali je kakšna možnost, da sem zanosila? (M bi morala dobiti čez kakšne 4 dni, ni popolnoma redna.). ne čutim nobenih znakov, ker je za to verjetno še prehitro, a me je vendarle zelo strah, prav tako tudi mojega fanta.
prosim za odgovor, nujno! :S
čau…..
mene zanima ali je možno da imaš prvi mesec zanositve še menstruacijo ali ne? imam tudi sama take hecne simptome, kot so boleča prsa, slabost, utrujenost,….
vendar pa sem dobila menstruacijo………zanima me ali je to pač prvi znak da nisem zanosila ali je še kaj upanja v tem da sem………
hvala že v naprej…….
čaw čaw