prvi znaki nosečnosti
naredi še en test, v lekarni ne vprašajo za starost drugače ga pa lahko kupiš tudi v dm-ju, v najslabšem primeru greš pa lahko k ginekologu,da ti potrdi ali ovrže nosečnost. v primeru, da kaj je ga lahko vprašaš o vseh možnostih, tudi o splavu. kakšne pet let nazaj je bilo, da lahko narediš splav brez podpisa staršev, vendar moraš biti star več kot 15 let, kako je zdaj ne vem. drugače pa vse le ni tako črno, če si noseča. res je da se ti vse obrne na glavo a dobro premisli kako se boš odločila, da ti kasneje ne bo žal. držim pesti, da se bo dobro isteklo zate.
vso srečo. sporoči .
hej hej lublančanka 19,
tudi jaz imam podoben problem! jemala sem redno KT celo leto in vedno sem dobila redno menstrucijo na določen dan, celo na ure je bila točna….potem pa nenadoma je kar ni več bilo. malce me je zaskrbelo če sem kljub jemanju KT zanosila, pa sem naredila test FS ki pa ni pokazal nosečnosti.
v četrtek bo že en mesec odkar mi zamuja:(
opazila sem , da se mi je povečal apetit, grozna utrujenost( kar spala bi), in kar naprej hodil na WC (kar prej nisem toliko hodila)in že manjši napor me utudi. občasno me špikne v jajčnikih in je takšen občutek, kot da se bo vsak čas vlilo, pa se ne.
še nekj časa bom počakala, potem pa bom stopila do osebne ginekologije da razjasnimo zakaj se to dogaja,
pozdrvček,
ona.ki.leti, kakorkoli se boš odločila, to stori čimprej. spomnim se prijateljice (sicer je bilo na faksu, pa vseeno), ki se je odločila, da otroka ne more imeti in je šla delat splav. ker je bilo še dovolj zgodaj, je šla zjutraj v porodnišnico, popoldan pa je že bila doma in ni nikomur razlagala, kako in kaj. je pa res, da je šla pred tem tudi na pregled in na razgovor k socialni delavki. verjetno bo šola le malo trpela…
aleš in alice, če še vedno nista sigurna, gresta lahko v adrialab dat kri, potem ne bo več nobenega dvoma. jaz sem hodila 4 mesece zapored, ker drugače ni šlo 🙂 če nista iz LJ, pa do ginekologa, ki vaju lahko pošlje v laboratorij (morda tudi osebni zdravnik) na določanje vrednosti bhcg
srečno
mene pa zanima, če je imela katera že kdaj podobno situacijo kot jaz. predvčeraj sem naredila test First Sign in druga (ne kontrolna) črtica se je takoj obarvala, vendar ne cela! samo pol črtice je obarvane! ne gre za rahlo črtico, čisto lepa in močna je, ampak je finta v tem, da ni cela… danes zjutraj sem potem delala test ponovno, in sicer Clear Blue, ker naj bi bil ta bolj zanesljiv, ampak je ta nedvomno negativen. niti rahle črtice ni. sedaj pa na vem, na čem sem oz. kaj naj pričakujem.
menstruacije letos še sploh nisem imela, ker imam zaradi PCO res redke, 23. 1. pa sem imela spontani splav. res bi bila presrečna, če bi se izkazalo, da mi je uspelo zanositi, ampak po drugi strani pa se ne upam preveč veseliti, ker sem bila že prevečkrat razočarana. naj povem še to, da sicer redno, to je na 14 dni delam test First Sign in da je tokrat prvič, da sem zagledala karkoli podobnega drugi črtici. kaj mislite? bi lahko bilo to-to?
hvala za vse odgovore, LP!
Zdravo!
S fantom imava že nekaj časa spolne odnose. Vedno sva bila zaščitena s kondomom. Sedaj pa, ko bi 15.5 morala dobiti menstruacijo, je nisem. Sicer nimam redne, ampak je bilo vedno tako, da je bila vsaj približno na mestu, kak teden ali par dni gor ali dol. Sedaj pa je nimam, niti ne čutim ničesar, kot da bi jo lahko dobila (včasih me je malo bolelo v kolkih ali kosteh ali kaj podobnega). Tudi to, ko sem kake 10 dni pred menstruacijo imela precej močan beli tok, potem pa 1 teden do menstruacije nič, tokrat nisem opazila. Res je, da včasih kakšen mesec tudi nisem imela – stres, ne jem redno, ampak potem je bilo vedno vredu.
Sedaj pa me skrbi, da ni do česa prišlo. Vem da je majhen odstotek, a vendarle nekako rabim neko pomiritev…
Je zelo, zelo nemogoče, ali ni
mislim, da smo noseči!
v ponedeljek bi morala dobiti menstruacijo, cikel imam na 25-28 dni(nikoli ne zamuja),pa je ni bilo. edino čudno mi je bilo prejšnji teden, ko so me začetek prejšnjega tedna začele boleti prsi, ker me pred vsako menstruacijo zelo bolijo, napetost prsi ponavadi traja do menstruacije, a so me konec prejšnjega tedna prenehale boleti in me sedaj ne bolijo. ves čas sem čutila, kot da bom vsak čas dobila M, te pa od nikoder.
V glavnem včeraj naredim dva testa: prvi za ugotavljanje zgodnje nosečnosti, in pokaže dve črtici, nato pa še clear blou, ki pokaže rahlo, rahlo drugo črtico, tako da misliva, da je to to:))))) čeprav, ko človek ene 5 min gleda v tisti test, se ti že malo meša, že ne veš več kaj vidiš.
danes se naročim pri ginekologu in upava, da je to to:)))))
Pozdravček!
Mene tudi nekaj matra…s fantom že dobro leto delava na otročku, pa še vedno nič. Zadnji dve menstruaciji sta bili popolnoma neboleči in kratki, sploh zadnja, dva dni. Že kak mesec ima kar napet trebuh, ko pa nekaj pojem imam ogromen trebuh.ful mam slabo prebavo, cmerasta sm, imam krče v nogah,…uglavnem čist sem čudna.a je kaka možnost da sem noseča ali je lahko to samo psiha ker si otročka ful želim? Testov sem pa v preteklosti tok nardila da se prov bojim še enega razočaranja.
Hvala!
Pozdravljeni,
S fantom imava nezaščitene spolne odnose, vendar pred izlivom da ven. M moram dobiti 10. tega meseca (M je vsak mesec redna). Skrbi pa me zato, ker imam že kak teden bolečine v spodnjem delu trebuha, na obeh straneh kjer so jajčniki, občasno ko jem dobim občutek slabosti, kot da mi gre na bruhanje, vendar ne bruham. Izcedek iz nožnice je belkast.
Ali je možno, da imam vnetje jajčnikov ali da so to znaki zgodnje nosečnosti? Testov še nisem delala, ker moram najprej počakati na M. Skrbi me predvsem, če bi imela vnetje.
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem!
Pozdravljene!
Stara sem 20 let. S fantom imava nezaščitene spolne odnose. M naj bi dobila prejšnjo sredo. V ponedeljek sem imela krče (kakor nekaj dni pred vsako M). Do sedaj sem jo imela redno. Že preden naj bi jo dobila sem se počutila brezvoljno in zaspano. Imela sem bel izcedek (kakor pred vsako M). ˝Tetke izpod Krvavca˝ pa od nikoder. Še vedno uporabljam vložke, da me nebi slučajno kje presenetila. Moje dojke so bile vsak dan bolj občutljive na dotik. Prej sem imela B košarico, sedaj pa se bolj udobno počutim, če nosim C. Zelo pogosto hodim na WC. Jem, jem in še enkrat jem… ponavadi je to nekaj sladkega. Zjutraj mi je malce slabo, dokler ne popijem česa. Imam občutek napihnjenosti. Pa tudi fant mi pravi, da imam tako zelo svetleče oci.
Test nameravam delati ju3… ampak pa ze sumim kaj bo pokazalo…vsaj glede na znake
lp
Pozdravljeni
Jaz pa bi potrebovala en nasvet. Prvi dan zadnje M sem imela 05.06. S fantom imava že dalj časa nezaščitene spolne odnose, tudi tabletk ne jemljem že več kot leto dni. M sem imela vedno redno, sedaj pa mi zaostaja že za več kot en teden. Čutim tudi neko čudno rahlo bolečino, ki je takšnja kot ko pričakujem M, tako da se mi zdi kot da bo vsak čas prišla. Hkrati pa imam ful občutljive prsi. Naredila sem tudi test 2x in obakrat je bil negative. Kaj je možno, da sem test naredila prehitro? Naj še omenim, da mi prej M ni nikoli zamujala.
lp
oj stara sem 29 in s fantom mava zmeraj nezascitene spolne odnose vedno predn mu pride do izliva ga da zdnji trenutek ven M mi ponavadi zamuja po par dni ucasih tudi 14 dni ta mesec mi pa zamuja ze 26 dni dostikrat me zvija kod da bom dobila M pa ni nic nazadnje sm imela rjavkast iscedek lena sm tko da ni res sam spala bi imela sem tudi slabosti sam nism bruhala najbol mi pa smrdi kava pa tko rada jo pijem zej jo niti nepovoham ali je mozno da sem noseca testa pa nism opravla lep pozdrav in prosim za kaksen odgovor