prvi znaki nosečnosti
Pozdravljeni
6 dni po tem, ko je punca imela menstruacijo naju je zaneslo v nezaščiten spolni odnos pri katerem sicer ni prišlo znotraj do izliva toda manjšega predizliva pa ne morem izključiti.
4 dni po tem je punca čutila kot, da jo v nožnici peče in je razdraženo. Pa tudi glavobol je imela (morda zaradi očal). Naslednji dan je imela tudi nekaj bele sluzi, v naslednjih dneh pa še povečan pretok izcedka, pravi da jo res malce bolijo joške, danes pa je v nekem trenutku rekla da jo boli hrbet in zelo dobro je tudi vohala.
Glede na to, da ima cikel dolg okoli 35 dni, se nama je zdelo neverjetno, da bi nastopila pravočasna ovulacija in da bi kaj semenčič še preživelo toda zdaj me našteti znaki malce skrbijo.
Ali kaj izrazito kaže da je res nosečnost ali pa jo popolnoma meče psiha? Ali bi kateri od testov pokazal kaj po 11ih dnevih?
Hvala za odgovore
Živjo punce! :)))
Je možno,da te testi pokažejo – čeprav je možnost,da si noseč?
Iz fantom sem imela nezaščitene SO….M mi zamuja 3 dni….. preden bi morala dobit m sem imela bolečine v trebuhu,boleča prsa in glavobol,naredili so se mi tudi mozolji , vse te znake imam vedno ko moram dobiti M,sedaj je pa kar ni in ni….M imam zelo redne,na 28 dni,nikoli mi ni zamujala!!!
LP
Zdravo,
sem nova uporabnica tega foruma. Zanima me nekaj stvari.
Sama si zelo želim otročka. S fantom sva rekla, da bova počakala še kakšno leto, da se vse stvari poštimajo tako kot morajo. Lani sem prenehala z jemanjem kontracepcijskih tabletk, tako da jih sedaj že 8 mesecev ne jemljem. Menstruacije sem imela redne, do dneva natančne, najprej sicer na 29 dni, potem na 30. Imava sicer “pazi” SO, ampak do sedaj se ni zgodilo nič. No, danes pa je minil že 2 dan, odkar mi menstruacija zamuja. Nimam pa popolnoma nobenih znakov, ki bi kazali na to, da sem noseča. Prsi so enako velike, me ne bolijo (sicer me tudi nikoli niso bolele, ne pred, ne med, ne po menstruaciji), edino kar čutim je majčkeno zbadanje v jajčnikih oz. spodnjem predelu, tako kot da bi dobila menstruacijo, ampak mogoče malo manj boleče. Sicer tudi menstruacij nisem nikoli imela bolečih, le ko je “prišla” sem čutila malo močnejše krče, drugače pa nič. Torej, ne vem kaj naj si mislim. Najboljše bi bilo narediti test, ampak, ker nimam nikakršnih znakov, mislim, da nisem noseča. Kaj pa vi pravite? Kakšen nasvet bi mi zelo prev prišel.
Se še kaj oglasim. Pa hvala za mičkeno posluha. 🙂
Nina-nana
Zdravo Nina-Nana.
malo še počakaj, potem pa naredi test. Tudi js nisem imela nobenih znakov nosečnosti (nič slabosti, nič bolečih prsi, nič utrujenosti,…). Edino kar je bilo je bil gromozanski apetit (in to po mesu, krompirju in solati). Če razmišljam za nazaj, se je ta pojavil par dni po zanositvi, ampak takrat pač nisem upala o tem razmišljati, ker sva tako želela otročka. Test sem delala en 30 dan ciklusa, potem ko sem pojedla dvojno porcijo kosila, menstruacije pa še ni bilo, je pa bil + na testu. 🙂
Zdravo!
odločila sem se za prenehanje jemanja kontracepciskih tablet. zadnjo sem vzela tri dni pred menstruacijo. po končani menstruaciji (okoli tri dni po njej) sva s fantom imela nezačiten odnos. ali je možno da po tako kratkem času prenehanja jemanja tabletk lahko zanosim ali so možnost veliko manjše.
vseeno mi je če sem noseča ali ne skrbi me samo to da bi bilo lahko z otrokom kaj narobe ker se morda še moje telo ni dobro prečistilo od tabletk.
hvala za odgovor.
hej… js mam en tko dost vlk problem… stara sm 16 (pred kratkim). mela sm fanta, s kerim sva bila skupaj 2 leti ampak so se občutki zaljublenosti zgubili in skupno sva se odločila da se razideva. narazn sva že kakšn mesc in js sm ugotovila da sem noseča. prej tega nism vedla, kr je izostanek menstruacije pr men biu že prej proble.. recimo mela sm jo na vsaka 2-3 mesece in podobno… newem kaj naj naredim + prepozn je za splav. če mi lahko katera pomaga .. 🙁
živjo!
hej… js mam en tko dost vlk problem… stara sm 16 (pred kratkim). mela sm fanta, s kerim sva bila skupaj 2 leti ampak so se občutki zaljublenosti zgubili in skupno sva se odločila da se razideva. narazn sva že kakšn mesc in js sm ugotovila da sem noseča. prej tega nism vedla, kr je izostanek menstruacije pr men biu že prej proble.. recimo mela sm jo na vsaka 2-3 mesece in podobno… newem kaj naj naredim + prepozn je za splav. če mi lahko katera pomaga .. 🙁 quote]
Zakaj se tega nisi prej vprašala? Mularija, ki nima tolko vesti, da bi se vsaj pozanimala o stvareh, v katere se spušlajo,…
Pa saj to ni res….
Zdaj si res prepozna za karkoli storit. Še vedno lahko otroka oddaš v posvojitev. Naslednjič pa pamet v roke ne pa na sredino!
Hojla
Cca 2 meseca ali več sem imela zadnji spolni odnos – v času ovulacije. Vmes sem dobila že 2 menstruaciji sedaj pa imam že nekaj časa čudne nosečniške znake (napet trebuh – občutek, da imam žogo, nabrekle prsi – ampak me ne bolijo, špikanje oz. rahla bolečina v jajčnikih) Nisem pred menstruacijo, zato so mi ti znaki tuji….
Nisem spreminjala prehrane, niti povečala količino hrane…Trebuh pa kar raste. Ali je možno da sem mogoče res noseča (nekaj dni nazaj sem naredila test nosečnosti ampak kaže negativno).
Je mogoče kje drugje kakšen problem? Je imela kdaj kakšna izkušnje da bi ji po 2 mesecih pokazal negativno pa bi bilo v bistvu pozitivno? Ker sem že slišala za ženske ki so imele krvavitve v času predvidene menstruacije ampak so bile noseče! Grem kar h ginekologu ali raje k splošnemu doktorju?
Hvala in lep dan
Živijo! Jaz imam pa spet svoj problem.. Bila sem precej vinjena, tako da se ne spomnim kaj dosti.. In tudi ne vem če sva imela z fantom spolni odnos.. Vprašala sem ga, vendar je dal nakazilo da nisva.. S tem fantom sem samo bluzila, nisva resna zveza.. In sedaj me skrbi ali sem noseča? Jem veliko več kot ponavadi, vrti se mi na trenutke, drugače je pa use normalno… To se je zgodilo na soboto.. v ponedeljek pa sem dobila menstruacijo.. Testa pa še nisem delala.. Ali je kaka možnost za nosečnost?? Res si še ne želim imeti otroka!..
Čisto sem obupana!
Proosim za čimprejšnji odogovor! 🙂
Pojdi v lekarno, kupi test, pa boš rešena vseh muk ( pod pogojem, da ti menstruacija zamuja)
Če pa je od odnosa minil sam kak dan, morda dva, pa pejt do ginekologa, po takoimenovano “jutranjo tabletko”, ki te bo rešila vseh muk. Dobiš 4 tablete, 2 poješ takoj, 2 pa čez 12 al pa 24 ur, sem že pozabila.
lp
Preberi kak zapis o spreminjanju ženske plodnosti tekom menstrualnega cikla (== tik pred menstruacijo ne moreš zanositi, ker je jajčece iz tega cikla že propadlo, novo pa še ni dozorelo).
Glede na tvoj opis dogajanja so pa po mojem mnenju tvoje možnosti za zanositev minimalne (zelo blizu 0). Malce ti niha razpoloženje in počutje zaradi M, pa strah in negotovost dodata svoje.
Saj bi ti priporočila opravljanje nosečniškega testa čez 14 dni, ampak glede na tvoj opis boš takrat ravno okoli ovulacije, ki lahko vpliva na lažno pozitiven test.